Конте најавио одлазак из Челсија!

„Недостаје ми Италија“!

Фудбал 27.09.2017 | 10:00
Конте најавио одлазак из Челсија!
За само једну сезону у Челсију, Антонио Конте је успео да направи огроман посао. Рехабилитовао је посрнули клуб, растерао сенке Жозеа Муриња изнад Стамфорд Бриџа, освојио титулу, реконструисао екипу... И постао идол навијачима! Они су дуго чекали на тренера којег ће волети макар као Муриња и који ће својим оригиналним понашањем засенити Португалца.

Међутим, Конте уз сву подршку навијача, нема адекватну подршку у клубу. Иако је направио чудо у претходној сезони, код управе клуба нема кредит да доноси важне одлуке као што то раде Мурињо и Гвардиола у Манчестер, Клоп у Ливерпулу, Венгер у Арсеналу...

Конте може да има планове и жеље, али на крају одлучује газда Абрамович чије одлуке често долазе као плод саветовања са директорима Еменалом и Грановскајом. А њих двојица су често до сада били на супротној страни од Контеа. Зато је све више сумњи да ћеКонте дићи руке од Челсија као што је то урадио у Јувентусу када више није могао да изађе на крај са управом.

„Без дилеме, недостаје ми Италија. Није у мом менталитету да живим дуго у иностранству. Италија је моја земља и вратћу се. Не знам када, али такав је план“.

А где ће Конте после Челсија, не зна ни он сам...

„Кина? Апсолутно не! Бундеслига? Тешко је предвидети будућност... Рецимо да је тренер сезонски радник. ово је један од најризичнијих послова. Све зависи од резултата. Данас си овде, сутра си тамо. С моје стране постоји жеља да одрадим успешан посао, да завршим један пројекат и да потом пронађен нови на који ћу прећи“, најављује Италијан да нема намеру да се дуго задржава у Челсију.

Конте не ужива у раду у Енглеској, као што је то био случај у Италији. Али опет истиче неке позитивне ставри којих нема у Италији.

„Ново искуство у Енгелској ми значи много и обогатило ме. У Италији сам имао комфор без језичке баријере, имао сам у окружењу људе који су ми олакшавали и имао сам неке навике које овде не могу да практикујем. У Енглеској ми другачији језик одузима енергију. Али зато овде имате другачију атмосферу на стадионима која заиста подсећа на фудбалске празнике. Навијачи живе за фудбал и унеколико наврата сам остао без текста када сам видео њихову приврженост. Победили смо у Мидлсброу и избацили га из лиге, а цео стадион је аплаудирао играчима домаћег тима. Иста сцена и у Сандерленду...“

Он је само један од великог броја  страних стручњака у Премијер лиги.

„Да ли смо бољи од енглеских тренера? Па у Премијер лиги скоро да нема енгелских тренера“.

Конте не искључује ни промену занимања у будућности.

„Волео бих у будућности да променим улогу. Да можда постанем спортски директор“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар