Konte najavio odlazak iz Čelsija!

„Nedostaje mi Italija“!

Fudbal 27.09.2017 | 10:00
Konte najavio odlazak iz Čelsija!
Za samo jednu sezonu u Čelsiju, Antonio Konte je uspeo da napravi ogroman posao. Rehabilitovao je posrnuli klub, rasterao senke Žozea Murinja iznad Stamford Bridža, osvojio titulu, rekonstruisao ekipu... I postao idol navijačima! Oni su dugo čekali na trenera kojeg će voleti makar kao Murinja i koji će svojim originalnim ponašanjem zaseniti Portugalca.

Međutim, Konte uz svu podršku navijača, nema adekvatnu podršku u klubu. Iako je napravio čudo u prethodnoj sezoni, kod uprave kluba nema kredit da donosi važne odluke kao što to rade Murinjo i Gvardiola u Mančester, Klop u Liverpulu, Venger u Arsenalu...

Konte može da ima planove i želje, ali na kraju odlučuje gazda Abramovič čije odluke često dolaze kao plod savetovanja sa direktorima Emenalom i Granovskajom. A njih dvojica su često do sada bili na suprotnoj strani od Kontea. Zato je sve više sumnji da ćeKonte dići ruke od Čelsija kao što je to uradio u Juventusu kada više nije mogao da izađe na kraj sa upravom.

„Bez dileme, nedostaje mi Italija. Nije u mom mentalitetu da živim dugo u inostranstvu. Italija je moja zemlja i vratću se. Ne znam kada, ali takav je plan“.

A gde će Konte posle Čelsija, ne zna ni on sam...

„Kina? Apsolutno ne! Bundesliga? Teško je predvideti budućnost... Recimo da je trener sezonski radnik. ovo je jedan od najrizičnijih poslova. Sve zavisi od rezultata. Danas si ovde, sutra si tamo. S moje strane postoji želja da odradim uspešan posao, da završim jedan projekat i da potom pronađen novi na koji ću preći“, najavljuje Italijan da nema nameru da se dugo zadržava u Čelsiju.

Konte ne uživa u radu u Engleskoj, kao što je to bio slučaj u Italiji. Ali opet ističe neke pozitivne stavri kojih nema u Italiji.

„Novo iskustvo u Engelskoj mi znači mnogo i obogatilo me. U Italiji sam imao komfor bez jezičke barijere, imao sam u okruženju ljude koji su mi olakšavali i imao sam neke navike koje ovde ne mogu da praktikujem. U Engleskoj mi drugačiji jezik oduzima energiju. Ali zato ovde imate drugačiju atmosferu na stadionima koja zaista podseća na fudbalske praznike. Navijači žive za fudbal i unekoliko navrata sam ostao bez teksta kada sam video njihovu privrženost. Pobedili smo u Midlsbrou i izbacili ga iz lige, a ceo stadion je aplaudirao igračima domaćeg tima. Ista scena i u Sanderlendu...“

On je samo jedan od velikog broja  stranih stručnjaka u Premijer ligi.

„Da li smo bolji od engleskih trenera? Pa u Premijer ligi skoro da nema engelskih trenera“.

Konte ne isključuje ni promenu zanimanja u budućnosti.

„Voleo bih u budućnosti da promenim ulogu. Da možda postanem sportski direktor“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar