Монтела пред смјеном у Милану!

Милан спрема Мацарија! Стратег Росонера губи тло под ногама после пораза од Сампдорије.

Фудбал 25.09.2017 | 21:45
Монтела пред смјеном у Милану!
Иако је први потез нових кинеских власника у Милану и њиховог тандема директора Мирабели- Фасоне био да са тренером Винченцом Монтелом продуже уговор, сада би Монтела могао да буде и прва жртва у сезони великих очекивања.

Милан је уложио преко 200.000.000 евра у појачања, али је на прва два тежа испита у сезони добио пацке. Лацио их је прегазио у Риму, а потом им је јуче лекцију очитала и Сампдорија. Победе против Удинезеа, СПАЛ-а, Кротонеа, Шкендије или Аустрије су се подразумевале и нису нешто што би требало прославити. Али зато порази од Лација и Сампа пеку... И могли би да дођу Монтели главе.

Утакмица у Ђенови без шута на гол је само појачала притисак на Монтелу који расте откако му је клуб довео појачања и потрошио огроман новац на реконструкцију екипе. Много тактичких ствари се замера Монтели. Прво, што је формацију 4-3-3 променио у 3-5-2 када је сезоне почела и што то није полкушао да уради и усавшри током летњијх припрема. Замера му се и на избору играча.

Монтела верује у Запату који је јуче био трагичар меча уместо у новајлију Мусакија који је доведен да би играо. Монтели се замера и на превеликој вери у Фабија Боринија док једно од најскупљих појачања Андре Силва седи на клупи и добија шансу само у лакшим мечевима. Такође, Монтела је променио позицију Сусу и Шпанац није ни сенка оног играча из прошле сезоне. Ни велико појачање Хакан Чалханголу није баш сигуран која му је права позиција код Монтеле...

Све то би Монтелу могло да кошта отказа јер је улог превелики и Милан мора да уложени новац врати пласманом у Лигу шампиона. А Јувентус, Наполи, Интер и Рома засад показују много више. Милан следећих пет мечева игра на Сан Сиру. У Лиги Европе против Ријеке и АЕК-а, али и у Серији А против Роме, Интера и Ђенове. Очекују се победе... У супротном, Монтела неће дочекати новембар на клупи Росонера.

А како преносе поједини медији, Милан већ припрема терена за смену и контактирао јеВалтера Мацарија као могућу замену. Некадашњи стартег Наполија је избор МаркаФасонеа који га је пре неколико година довео у Интер, али се та прича завршила Мацаријевимотказом. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар