Мир у клубу не може да се купи!

А власник Пари Сен Жермена је и то покушао. . .  Насер ал Келаифи нудио првом голгетеру Единсону Каванију велики новац да преда своје дужности Нејмару! Уругвајац одбио, па добио подршку целог тима, Бразилац љут. . .

Фудбал 27.09.2017 | 09:00
Мир у клубу не може да се купи!
Када не помаже разговор, проблеме реши - новцем. То је, очигледно, идеја којом се воде власници Пари Сен Жермена. А управо тако желе да купе мир у клубу и среде хаос настао после жустре расправе Единсона Каванија и Нејмара.

Према информацијама неколико шпанских и француских листова, први човек ПСЖ Насер ал Келаифи провео је претходну седмицу у покушају да „почисти неред“ у клубу, задовољи две највеће звезде и оконча њихов сукоб. За неупућене - Кавани и Нејмар су били јако близу физичког обрачуна у свлачионици, чему је претходила њихова свађа у дербију против Лиона, када Уругвајац није хтео Бразилцу да препусти извођење пенала. У целу причу умешани су и одређени саиграчи, који су морали да раздвајају усијане главе и спрече велику срамоту.

А шта је Ал Келаифи урадио по том питању? Извадио је чековну књижицу и понудио чак 1.000.000 евра Каванију да своју дужност извођача једанаестераца препусти Нејмару?!

Поменута сума је, иначе, идентична оној која би Каванију кроз бонусе у уговору следила уколико би сезону завршио као најбољи стрелац. Наводно, Ал Келаифи је обавио неколико састанака са Каванијем и његовим агентима, предочио им ситуацију и практично покушао да купи њихов мир, само како би Нејмар био у центру пажње и неко око кога се све врти у клубу.

Кавани је одбио новац и поручио да као трећи капитен, односно други заменик иза Тијага Силве и Тијага Моте има одговорност према тиму и да му новац није битан.

Тиме је Ал Келаифи себи направио медвеђу услугу. Јер, како је откривено, детаљи састанка дошли су и до свлачионице, где је цео тим (наравно, без Нејмара) стао на Каванијеву страну и подржао га у одлуци да не препусти 222.000.000 евра плаћеном Бразилцу задовољство извођења казненог ударца.

То је, наводно, разбеснело Нејмара, који је упркос повреди стопала отпутовао у Лондон како би се забављао на Недељи моде. 

Чини се да је ово тек почетак...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар