Mir u klubu ne može da se kupi!

A vlasnik Pari Sen Žermena je i to pokušao. . .  Naser al Kelaifi nudio prvom golgeteru Edinsonu Kavaniju veliki novac da preda svoje dužnosti Nejmaru! Urugvajac odbio, pa dobio podršku celog tima, Brazilac ljut. . .

Fudbal 27.09.2017 | 09:00
Mir u klubu ne može da se kupi!
Kada ne pomaže razgovor, probleme reši - novcem. To je, očigledno, ideja kojom se vode vlasnici Pari Sen Žermena. A upravo tako žele da kupe mir u klubu i srede haos nastao posle žustre rasprave Edinsona Kavanija i Nejmara.

Prema informacijama nekoliko španskih i francuskih listova, prvi čovek PSŽ Naser al Kelaifi proveo je prethodnu sedmicu u pokušaju da „počisti nered“ u klubu, zadovolji dve najveće zvezde i okonča njihov sukob. Za neupućene - Kavani i Nejmar su bili jako blizu fizičkog obračuna u svlačionici, čemu je prethodila njihova svađa u derbiju protiv Liona, kada Urugvajac nije hteo Brazilcu da prepusti izvođenje penala. U celu priču umešani su i određeni saigrači, koji su morali da razdvajaju usijane glave i spreče veliku sramotu.

A šta je Al Kelaifi uradio po tom pitanju? Izvadio je čekovnu knjižicu i ponudio čak 1.000.000 evra Kavaniju da svoju dužnost izvođača jedanaesteraca prepusti Nejmaru?!

Pomenuta suma je, inače, identična onoj koja bi Kavaniju kroz bonuse u ugovoru sledila ukoliko bi sezonu završio kao najbolji strelac. Navodno, Al Kelaifi je obavio nekoliko sastanaka sa Kavanijem i njegovim agentima, predočio im situaciju i praktično pokušao da kupi njihov mir, samo kako bi Nejmar bio u centru pažnje i neko oko koga se sve vrti u klubu.

Kavani je odbio novac i poručio da kao treći kapiten, odnosno drugi zamenik iza Tijaga Silve i Tijaga Mote ima odgovornost prema timu i da mu novac nije bitan.

Time je Al Kelaifi sebi napravio medveđu uslugu. Jer, kako je otkriveno, detalji sastanka došli su i do svlačionice, gde je ceo tim (naravno, bez Nejmara) stao na Kavanijevu stranu i podržao ga u odluci da ne prepusti 222.000.000 evra plaćenom Brazilcu zadovoljstvo izvođenja kaznenog udarca.

To je, navodno, razbesnelo Nejmara, koji je uprkos povredi stopala otputovao u London kako bi se zabavljao na Nedelji mode. 

Čini se da je ovo tek početak...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar