Још мало о Магатовим тренинг методама...

Зашто су у Фуламу 40 минута стајали у месту?! Стив Сајдвел открио пикантерије са Крејвен Котиџа. . .

Фудбал 26.09.2017 | 22:30
Још мало о Магатовим тренинг методама...
Стив Хангеланд је први проговорио о чудним методама Феликса Магата, откривши како му је контроверзни немачки тренер забранио да традиционалним медицинским методама третира једну повреду, већ му је саветовао да сирни намаз помеша са алкохолом и намаже на ногу пред спавање, али не пре но што окрене мајку, јер ће му њена љубав помоћи да превазиђе проблем?! Прича Стива Сајдвела није баш толико бизарна, али открива још понешто о томе како размишља Магат, познат као тренер који воли да успостави диктатуру у тиму.

Искусни фудбалер, сада члан Брајтона, играо је под Магатом у сезони 2014/2015 када је Фулам изгубио статус премијерлигаша. У интервјуу за ББЦ радио присетио се неких заиста чудноватих ситуација.

“Једном смо се враћали са гостовања, играли смо баш лоше. Сели смо у аутобус и Магат нам је рекао: ‘Сутра сви у осам ујутру да сте на тренингу’. Требало је да имамо слободан дан. И дошли смо, али нигде није било лопти. Магат је рекао: ‘ОК, сад се поставите у формацију у којој смо јуче играли’. И ми смо стали. Голман међу стативама, па последња четворка, четири у вези, два нападача… И он је рекао: ‘У реду, пошто јуче нисте хтели да трчите и данас ћемо да не трчимо’. Свирнуо је у звиждаљку и рекао свима да само мирно стоје”, почео јеСајдвел.

Можда звучи смешно, али играчима није било свеједно…

“Био је хладан, неколико играча који су били у рукавицама морали су да их скину. Лишће лети преко терена, не смеш да оствариш контакт очима са саиграчем, само стојиш тамо, 40 минута тако. Он је само шетако около, па стане, па опет шета до супротне стране терена, поново стане…”

Такође, Магат је покушавао да јединство у екипи поврати заједничким одласком на пиво пре сваке утакмице на страни. У Немачкој је то можда и уобичајено, Енглези су се последњих година одвикли од тога.

“Наравно, заједно смо вечерали. Онда идеш у собу, али смо у девет увече морали да се вратимо на једну криглу пива. Сваки пут на гостовањима. Јасно, није никога приморавао да пије пиво. Могао си да узмеш и чашу вина, једноставно је желео да сви будемо заједно”, присећа се Сајдвел.

Стратегија се није исплатила. Фулам је под Магатовим вођством испао из Премијер лиге, а Немац је потом добио отказ после четири пораза на старту Чемпионшипа. А у Немачкој је са Волфзбургом био шампион Бундеслиге...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар