Još malo o Magatovim trening metodama...

Zašto su u Fulamu 40 minuta stajali u mestu?! Stiv Sajdvel otkrio pikanterije sa Krejven Kotidža. . .

Fudbal 26.09.2017 | 22:30
Još malo o Magatovim trening metodama...
Stiv Hangeland je prvi progovorio o čudnim metodama Feliksa Magata, otkrivši kako mu je kontroverzni nemački trener zabranio da tradicionalnim medicinskim metodama tretira jednu povredu, već mu je savetovao da sirni namaz pomeša sa alkoholom i namaže na nogu pred spavanje, ali ne pre no što okrene majku, jer će mu njena ljubav pomoći da prevaziđe problem?! Priča Stiva Sajdvela nije baš toliko bizarna, ali otkriva još ponešto o tome kako razmišlja Magat, poznat kao trener koji voli da uspostavi diktaturu u timu.

Iskusni fudbaler, sada član Brajtona, igrao je pod Magatom u sezoni 2014/2015 kada je Fulam izgubio status premijerligaša. U intervjuu za BBC radio prisetio se nekih zaista čudnovatih situacija.

“Jednom smo se vraćali sa gostovanja, igrali smo baš loše. Seli smo u autobus i Magat nam je rekao: ‘Sutra svi u osam ujutru da ste na treningu’. Trebalo je da imamo slobodan dan. I došli smo, ali nigde nije bilo lopti. Magat je rekao: ‘OK, sad se postavite u formaciju u kojoj smo juče igrali’. I mi smo stali. Golman među stativama, pa poslednja četvorka, četiri u vezi, dva napadača… I on je rekao: ‘U redu, pošto juče niste hteli da trčite i danas ćemo da ne trčimo’. Svirnuo je u zviždaljku i rekao svima da samo mirno stoje”, počeo jeSajdvel.

Možda zvuči smešno, ali igračima nije bilo svejedno…

“Bio je hladan, nekoliko igrača koji su bili u rukavicama morali su da ih skinu. Lišće leti preko terena, ne smeš da ostvariš kontakt očima sa saigračem, samo stojiš tamo, 40 minuta tako. On je samo šetako okolo, pa stane, pa opet šeta do suprotne strane terena, ponovo stane…”

Takođe, Magat je pokušavao da jedinstvo u ekipi povrati zajedničkim odlaskom na pivo pre svake utakmice na strani. U Nemačkoj je to možda i uobičajeno, Englezi su se poslednjih godina odvikli od toga.

“Naravno, zajedno smo večerali. Onda ideš u sobu, ali smo u devet uveče morali da se vratimo na jednu kriglu piva. Svaki put na gostovanjima. Jasno, nije nikoga primoravao da pije pivo. Mogao si da uzmeš i čašu vina, jednostavno je želeo da svi budemo zajedno”, priseća se Sajdvel.

Strategija se nije isplatila. Fulam je pod Magatovim vođstvom ispao iz Premijer lige, a Nemac je potom dobio otkaz posle četiri poraza na startu Čempionšipa. A u Nemačkoj je sa Volfzburgom bio šampion Bundeslige...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar