Масимо Фереро: Кинези за мене не постоје!

Сањам да купим Рому и Тотија да постане император! Зашто је пустио Синишу Михајловића, шта мисли о Џејмсу Палоти, Винћенцу Монтели, Антонију Касану, Патрику Шику, кога би волео да види на клупи Сампдорије. . .

Фудбал 27.09.2017 | 14:00
Масимо Фереро: Кинези за мене не постоје!
Филмски продуцент, бизнисмен, глумац, власник Сампдорије. Масимо Фереро одавно спада у групу контроверзних фудбалских личности, чије се понашање и изговорене речи увек посматрају кроз посебну лупу. Обожава да се експонира, да буде у центру пажње и својим изјавама да „пали“ широке народне масе. 

Такав је, укратко, био и његов интервју за милански лист Газета дело Спорт, где се дотакао буквално свега - кинеских инвеститора у италијанском фудбалу, сну да купи Рому, власницима клубова које цени, о онима које не цени, Синиши Михајловићу, Винћенцу Монтели, Патрику Шику, Антонију Касану, Берлусконију, Моратију и Тотију императору. Између осталог. 

Какви су циљеви за Сампдорију у овој сезони?

"Ове године имамо могућност да се забавимо Циљ нам је да будемо у првих шест, или бар да будемо испред осталих 13 клубова, ако не рачунамо вођећу шесторку".

У последње три године Самп је променио четири тренера. Све је почело од Синише Михајловића...

"Волим Синишу, сјајан је тренер. Он је као ја. Ми смо као вино и хлеб. Отишао је у Милан јер ситуација у Сампдорији није била најбоља. Али, обожавам га, као и Монтелу. Њих двојица су ми као ђаво и света водица".

Али, ту није стао.

"С Валтером Зенгом било је другачије. Он је добра особа и тренер. Данас га никако не бих пустио да оде, тада сам поступио неискусно. Мало сам се успавао откада је Михајловић отишао".

На питање - кога би волео да види на клупи Сампа у будућности? - Фереро је имао недвосмислен одговор:

"Списак није дугачак, а прво име је - Марсело Бијелса. Популарни Лудак. Он је луд као и ја, пробао сам да га доведем, али није се дало".

Шта мисли о Антонију Касану?

"Он је фантастична особа и јако талентован играч, али је затвореник сопственог ума. Његова једина мрља јесте начин како је одрастао, јер тада су му људи наденули одређене етикете, неке и претеране тврдње... Хтео сам да га држим близу себе, јер зна много тога о фудбалу, али ниси смео да му кажеш ништа, јер би се одмах увредио".

Сампдорија је овог лета зарадила много новца, тачније око 60.000.000 евра.

"Многи председници улажу и много више новца јер су заљубљени у неке играче. Ја нисам хтео много да продајем, али су неки желели промену у каријери. Ми им нисмо стајали на пут".

Да ли је тако било и са Патриком Шиком?

"Он није желео да остане, иначе да јесте - остао би с нама још годину дана. Проблеми многих играча су њихови агенти, који их третирају као да су уметничка дела, а они су заправо деца од свега двадесетак година".

Зашто сте га продали у Рому?

"Сви су желели Шика - Монако, ПСЖ, Јувентус, Рома, Интер... У Роми ће постати принц, али морам да будем искрен - да кинеска влада није блокирала пословања, био би вероватно у Интеру са Шкринијаром".

Шта мислите о кинеским инвеститорима у Италији?

"За мене - не постоје. Италијански фудбал треба да буде у рукама Италијана. Када би Кинези дошли и хтели да купе Сампдорију, никада је не бих продао. Тако бих продао историју овог клуба".

Али, Морати и Берлускони су одлучили да продају Интер и Милан?

"Велики сам фан Берлусконија, верујем да ће Милан бити добар. Моратија волим, ево сада се враћа у клуб и преузима деонице од Тохира".

Кога још цените од својих фудбалских колега?

"Лотито је јако паметан пословођа. Ту бих додао и Каира, одличан је бизнисмен. Де Лаурентис је брз и врло добар".

Који је ваш сан?

"Волео бих да освојим неки трофеј са Сампдоријом, а онда бих могао да идем даље".

Где?

"Ја сам из Рима и Романиста, сањам о томе да купим Рому. Тада бих учинио да Франческо Тоти постане император".

Да ли сте причали са Џејмсом Палотом о томе?

"Не зове се он Палота, него Парлота (игра речи, где је 'парл' извучено од 'парла', што значи 'прича', а 'лот' енглески од ',много' - прича много). Чак га и не познајем".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар