Masimo Ferero: Kinezi za mene ne postoje!

Sanjam da kupim Romu i Totija da postane imperator! Zašto je pustio Sinišu Mihajlovića, šta misli o Džejmsu Paloti, Vinćencu Monteli, Antoniju Kasanu, Patriku Šiku, koga bi voleo da vidi na klupi Sampdorije. . .

Fudbal 27.09.2017 | 14:00
Masimo Ferero: Kinezi za mene ne postoje!
Filmski producent, biznismen, glumac, vlasnik Sampdorije. Masimo Ferero odavno spada u grupu kontroverznih fudbalskih ličnosti, čije se ponašanje i izgovorene reči uvek posmatraju kroz posebnu lupu. Obožava da se eksponira, da bude u centru pažnje i svojim izjavama da „pali“ široke narodne mase. 

Takav je, ukratko, bio i njegov intervju za milanski list Gazeta delo Sport, gde se dotakao bukvalno svega - kineskih investitora u italijanskom fudbalu, snu da kupi Romu, vlasnicima klubova koje ceni, o onima koje ne ceni, Siniši Mihajloviću, Vinćencu Monteli, Patriku Šiku, Antoniju Kasanu, Berluskoniju, Moratiju i Totiju imperatoru. Između ostalog. 

Kakvi su ciljevi za Sampdoriju u ovoj sezoni?

"Ove godine imamo mogućnost da se zabavimo Cilj nam je da budemo u prvih šest, ili bar da budemo ispred ostalih 13 klubova, ako ne računamo vođeću šestorku".

U poslednje tri godine Samp je promenio četiri trenera. Sve je počelo od Siniše Mihajlovića...

"Volim Sinišu, sjajan je trener. On je kao ja. Mi smo kao vino i hleb. Otišao je u Milan jer situacija u Sampdoriji nije bila najbolja. Ali, obožavam ga, kao i Montelu. Njih dvojica su mi kao đavo i sveta vodica".

Ali, tu nije stao.

"S Valterom Zengom bilo je drugačije. On je dobra osoba i trener. Danas ga nikako ne bih pustio da ode, tada sam postupio neiskusno. Malo sam se uspavao otkada je Mihajlović otišao".

Na pitanje - koga bi voleo da vidi na klupi Sampa u budućnosti? - Ferero je imao nedvosmislen odgovor:

"Spisak nije dugačak, a prvo ime je - Marselo Bijelsa. Popularni Ludak. On je lud kao i ja, probao sam da ga dovedem, ali nije se dalo".

Šta misli o Antoniju Kasanu?

"On je fantastična osoba i jako talentovan igrač, ali je zatvorenik sopstvenog uma. Njegova jedina mrlja jeste način kako je odrastao, jer tada su mu ljudi nadenuli određene etikete, neke i preterane tvrdnje... Hteo sam da ga držim blizu sebe, jer zna mnogo toga o fudbalu, ali nisi smeo da mu kažeš ništa, jer bi se odmah uvredio".

Sampdorija je ovog leta zaradila mnogo novca, tačnije oko 60.000.000 evra.

"Mnogi predsednici ulažu i mnogo više novca jer su zaljubljeni u neke igrače. Ja nisam hteo mnogo da prodajem, ali su neki želeli promenu u karijeri. Mi im nismo stajali na put".

Da li je tako bilo i sa Patrikom Šikom?

"On nije želeo da ostane, inače da jeste - ostao bi s nama još godinu dana. Problemi mnogih igrača su njihovi agenti, koji ih tretiraju kao da su umetnička dela, a oni su zapravo deca od svega dvadesetak godina".

Zašto ste ga prodali u Romu?

"Svi su želeli Šika - Monako, PSŽ, Juventus, Roma, Inter... U Romi će postati princ, ali moram da budem iskren - da kineska vlada nije blokirala poslovanja, bio bi verovatno u Interu sa Škrinijarom".

Šta mislite o kineskim investitorima u Italiji?

"Za mene - ne postoje. Italijanski fudbal treba da bude u rukama Italijana. Kada bi Kinezi došli i hteli da kupe Sampdoriju, nikada je ne bih prodao. Tako bih prodao istoriju ovog kluba".

Ali, Morati i Berluskoni su odlučili da prodaju Inter i Milan?

"Veliki sam fan Berluskonija, verujem da će Milan biti dobar. Moratija volim, evo sada se vraća u klub i preuzima deonice od Tohira".

Koga još cenite od svojih fudbalskih kolega?

"Lotito je jako pametan poslovođa. Tu bih dodao i Kaira, odličan je biznismen. De Laurentis je brz i vrlo dobar".

Koji je vaš san?

"Voleo bih da osvojim neki trofej sa Sampdorijom, a onda bih mogao da idem dalje".

Gde?

"Ja sam iz Rima i Romanista, sanjam o tome da kupim Romu. Tada bih učinio da Frančesko Toti postane imperator".

Da li ste pričali sa Džejmsom Palotom o tome?

"Ne zove se on Palota, nego Parlota (igra reči, gde je 'parl' izvučeno od 'parla', što znači 'priča', a 'lot' engleski od ',mnogo' - priča mnogo). Čak ga i ne poznajem".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar