Јовељићева тајна успјеха: Поштен рад и вјера у себе!

Млади фудбалер Црвене звезде, иако још није дебитовао за први тим, својим играма привлачи огромну пажњу.

Фудбал 25.09.2017 | 22:00
Јовељићева тајна успјеха: Поштен рад и вјера у себе!
Пре годину дана угледни британски "Гардијан" уврстио га је у међу 60 највећих талената светског фудбала и упоредио са Мауром Икардијем из Интера.

У разговору за МОНДО рекао је тада Дејан Јовељић да му прија поређење са аргентинским нападачем, капитеном миланског клуба, а да ли је остао при томе, питали смо га скоро 12 месеци касније, после серије фантастичних партија за омладински тим Црвене звезде на старту сезоне и потписивања новог уговора са клубом.

"Да, наравно да ми се свиђа то поређење, али увек сам спомињао и Луиса Суареза. Волео бих у будућности да будем комбинација Икардија и Суареза", открио нам је млади центарфор.

Можда ће неко помислити да је преамбициозан, али дела 18-годишњег младића рођеног у Бијељини говоре другачије. У седам утакмица за омладинце црвено-белих ове сезоне постигао је већ 16 голова! Довољно да га Владан Милојевић прикључи тренинзима првог тима, а клуб му продужи уговор до 2021. године.

У чему је тајна сјајних партија ове сезоне?

"Поштен рад и вера у себе. Много су ми значиле припреме са првим тимом на Златибору, надао сам се да ћу кад-тад бити прикључен сениорима и ето, након неколико месеци се то остварило", задовољан је Јовељић.

Голови се ређају као на траци, после три хет-трика успео је да постигне и четири гола. На ветрометини је био голман Инђије, коју су црвено-бели јуниори, захваљујући Јовељићу, савладали 4:3.

Одређени број голова, ипак, није нешто о чему млади фудбалер размишља.

"Поставио сам себи један једини циљ пред почетак сезоне - освајање Омладинске лиге Србије. Ко ће бити најбољи стрелац и са колико голова, то је мање битно...".

Скроман је Јовељић и на питање да ли му је компликовано то што преко недеље тренира са сениорима, а викендима игра за омладинце.

"Није ми то проблем, одговара ми тако".

Иако је тек недавно, 7. августа, напунио 18 година, питање је дана када ће добити прилику да дебитује за први тим Црвене звезде.

"Моје је да радим и да се трудим, а шанса ће доћи. Сигурно!".

Док не дође време да и сам преузима одговорност на терену, Јовељић скупља савете старијих саиграча. Боаћи и Пешић преносе му искуства нападача, али има и других који воле да помогну.

"Сви играчи ми доста помажу, али ако бих некога морао да издвојим, онда нека то буду Стојковић и Гобељић".

Као један од најмлађих у тиму, има и додатне обавезе, за које каже да му не падају тешко.

"Леп је осећај бити међу најмлађима у тиму. Нема неких посебних задужења, али подразумева се да најмлађи носе опрему за тренинге. Уживам у томе", кроз осмех нам је рекао Јовељић.

У недавној епизоди Звезда ТВ, открио је да често игра шах и уме веома брзо да сложи Рубикову коцку. Интересовало нас је има ли неког ривала у клубу за те мисаоне игре.

"За сада немам, али сигуран сам да ће се појавити неко да ме изазове на партију шаха", прижељкује Јовељић.

Ни песма, ни амајлија, ни ритуал...

Сујеверје није реткост у спорту, многи фудбалери имају неке обичаје пред утакмицу којих се придржавају и који им помажу да се опусте. Не и Дејан Јовељић: "Искрено, немам тако нешто. Ни омиљену песму, ни амајлију, ни ритуал...". Голови које постиже, свдоче да му "помоћ са стране" и није потребна.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар