Joveljićeva tajna uspjeha: Pošten rad i vjera u sebe!

Mladi fudbaler Crvene zvezde, iako još nije debitovao za prvi tim, svojim igrama privlači ogromnu pažnju.

Fudbal 25.09.2017 | 22:00
Joveljićeva tajna uspjeha: Pošten rad i vjera u sebe!
Pre godinu dana ugledni britanski "Gardijan" uvrstio ga je u među 60 najvećih talenata svetskog fudbala i uporedio sa Maurom Ikardijem iz Intera.

U razgovoru za MONDO rekao je tada Dejan Joveljić da mu prija poređenje sa argentinskim napadačem, kapitenom milanskog kluba, a da li je ostao pri tome, pitali smo ga skoro 12 meseci kasnije, posle serije fantastičnih partija za omladinski tim Crvene zvezde na startu sezone i potpisivanja novog ugovora sa klubom.

"Da, naravno da mi se sviđa to poređenje, ali uvek sam spominjao i Luisa Suareza. Voleo bih u budućnosti da budem kombinacija Ikardija i Suareza", otkrio nam je mladi centarfor.

Možda će neko pomisliti da je preambiciozan, ali dela 18-godišnjeg mladića rođenog u Bijeljini govore drugačije. U sedam utakmica za omladince crveno-belih ove sezone postigao je već 16 golova! Dovoljno da ga Vladan Milojević priključi treninzima prvog tima, a klub mu produži ugovor do 2021. godine.

U čemu je tajna sjajnih partija ove sezone?

"Pošten rad i vera u sebe. Mnogo su mi značile pripreme sa prvim timom na Zlatiboru, nadao sam se da ću kad-tad biti priključen seniorima i eto, nakon nekoliko meseci se to ostvarilo", zadovoljan je Joveljić.

Golovi se ređaju kao na traci, posle tri het-trika uspeo je da postigne i četiri gola. Na vetrometini je bio golman Inđije, koju su crveno-beli juniori, zahvaljujući Joveljiću, savladali 4:3.

Određeni broj golova, ipak, nije nešto o čemu mladi fudbaler razmišlja.

"Postavio sam sebi jedan jedini cilj pred početak sezone - osvajanje Omladinske lige Srbije. Ko će biti najbolji strelac i sa koliko golova, to je manje bitno...".

Skroman je Joveljić i na pitanje da li mu je komplikovano to što preko nedelje trenira sa seniorima, a vikendima igra za omladince.

"Nije mi to problem, odgovara mi tako".

Iako je tek nedavno, 7. avgusta, napunio 18 godina, pitanje je dana kada će dobiti priliku da debituje za prvi tim Crvene zvezde.

"Moje je da radim i da se trudim, a šansa će doći. Sigurno!".

Dok ne dođe vreme da i sam preuzima odgovornost na terenu, Joveljić skuplja savete starijih saigrača. Boaći i Pešić prenose mu iskustva napadača, ali ima i drugih koji vole da pomognu.

"Svi igrači mi dosta pomažu, ali ako bih nekoga morao da izdvojim, onda neka to budu Stojković i Gobeljić".

Kao jedan od najmlađih u timu, ima i dodatne obaveze, za koje kaže da mu ne padaju teško.

"Lep je osećaj biti među najmlađima u timu. Nema nekih posebnih zaduženja, ali podrazumeva se da najmlađi nose opremu za treninge. Uživam u tome", kroz osmeh nam je rekao Joveljić.

U nedavnoj epizodi Zvezda TV, otkrio je da često igra šah i ume veoma brzo da složi Rubikovu kocku. Interesovalo nas je ima li nekog rivala u klubu za te misaone igre.

"Za sada nemam, ali siguran sam da će se pojaviti neko da me izazove na partiju šaha", priželjkuje Joveljić.

Ni pesma, ni amajlija, ni ritual...

Sujeverje nije retkost u sportu, mnogi fudbaleri imaju neke običaje pred utakmicu kojih se pridržavaju i koji im pomažu da se opuste. Ne i Dejan Joveljić: "Iskreno, nemam tako nešto. Ni omiljenu pesmu, ni amajliju, ni ritual...". Golovi koje postiže, svdoče da mu "pomoć sa strane" i nije potrebna.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar