"Ниједна ружна ријеч о Српској"

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да је у Салцбургу позитивно и афирмативно причао о Републици Српској, њеном значају и улози, као и њеним великим надлежностима које морају да буду уважене на путу БиХ ка ЕУ.

Република Српска 25.09.2017 | 17:42
"Ниједна ружна ријеч о Српској"
"Ниједна ружна ријеч није речена ни о Бањалуци нити о Републици Српској. На крају свог говора позвао сам колеге министре за европске интеграције из региона да сљедећи такав скуп одржимо у Бањалуци", навео је Црнадак.

Он је истакао да је прошле године довео 10 министара иностраних послова у Бањалуку и направио промоцију за какву ће, како каже, градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу "требати наредних сто година".

Црнадак каже да је Радојичићево реаговање на његов наступ у Салцбургу лажно и да је њиме показао да је "ситни локални политичар, спреман на најгоре подвале и подметања".

"Друга ствар која је потпуно лажна јесте да је мене организатор, око мог наступа опоменуо. Истина је да сам имао пуну пажњу и велико поштовање од организатора и полицијску и протоколарну пратњу током боравка у Аустрији", рекао је Црнадак.

Када је ријеч о кандидатури Бањалуке за европску пријестоницу културе, Црнадак тврди да се њему као министру из Бањалуке или било коме у министарству које води никада није обратио ни Радојичић нити било ко од његових сарадника да заједнички раде на овој кандидатури.

"То само показује колико је његова изјава лицемјерна", сматра Црнадак.

Он каже да је "шокантно што данас у Бањалуци `зјапи` рупа величине неколико фудбалских терена и пријети заразом Бањалучанима и то што Бањалучани, ако хоће да гледају кошарку, иду у Лакташе, а ако хоће да гледају фудбал, иду у Крупу на Врбасу", те нагласио да о томе треба да размишља Радојичић.

"Никога не чуди што Радојичић плаче и жали за Златком Лагумџијом и Харисом Силајџићем. То смо видјели првог дана након избора када СНСД и његов шеф Милорад Додик нису дозволили Младену Иванићу да има кабинет у Палати предсједника, нити су нама, српским министрима, дозволили да имамо кабинете у згради Владе Републике Српске, само зато што не припадамо СНСД-у", рекао је Црнадак.

Коментаришући изјаву посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанке Мајкић да је напад Црнатка у Салцбургу на институције Републике Српске сраман и потпуно неприхватљив, он је поручио да не коментарише изјаве неморалних особа које, како каже, одлазе "у фиктивну пензију на један дан да би узеле 30.000 КМ од овог несрећног народа".

Извор: СРНА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Радојициц

25.09.2017 16:08

Ма ста се радсправљас с Радојицице..Тај сљам је био кадровски гуру пљацкаске организације СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледа мене види Смедерево

25.09.2017 17:29

Како да људи имају мисљење о нецему сто је потпуно непознато и невазно за њих,...ово је смијесно, јад и цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккк

25.09.2017 17:48

Опет умисљас да си неки министар неког битног министарства- власт на нивоу бих Срби морају унизавати то мисли народ- а ти се хвалис третманом у Аустрији... Додик и остали владаце док не поцркамо од глади- нема га ко скинути...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

25.09.2017 18:05

Прица бајке док Миле своди РС у раван. Пропаст тотална

Name

ре

26.09.2017 12:32

Радојциц ми није симпатицан,али сам сигуран да је у овоме слуцају у праву.Овај министар је политицки неук.

Name

Хм

25.09.2017 18:27

Чудно, имамо објављено реаговање Црнатка на нешто. На шта? Ох wаит!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

27.09.2017 17:26

Ово сто је Црнадак урадио у Салсбургу , је само један од безброј примјера засто не заслузују власт . Просто рецено , колико год је власт лоса , они су гори . Згадјен сам поступрком Црнадка , и ово сто је у Салсбургу урадио , сматрам издајом сопствене земље и народа .

ОДГОВОРИТЕ