"Nijedna ružna riječ o Srpskoj"

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je u Salcburgu pozitivno i afirmativno pričao o Republici Srpskoj, njenom značaju i ulozi, kao i njenim velikim nadležnostima koje moraju da budu uvažene na putu BiH ka EU.

Republika Srpska 25.09.2017 | 17:42
"Nijedna ružna riječ o Srpskoj"
"Nijedna ružna riječ nije rečena ni o Banjaluci niti o Republici Srpskoj. Na kraju svog govora pozvao sam kolege ministre za evropske integracije iz regiona da sljedeći takav skup održimo u Banjaluci", naveo je Crnadak.

On je istakao da je prošle godine doveo 10 ministara inostranih poslova u Banjaluku i napravio promociju za kakvu će, kako kaže, gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću "trebati narednih sto godina".

Crnadak kaže da je Radojičićevo reagovanje na njegov nastup u Salcburgu lažno i da je njime pokazao da je "sitni lokalni političar, spreman na najgore podvale i podmetanja".

"Druga stvar koja je potpuno lažna jeste da je mene organizator, oko mog nastupa opomenuo. Istina je da sam imao punu pažnju i veliko poštovanje od organizatora i policijsku i protokolarnu pratnju tokom boravka u Austriji", rekao je Crnadak.

Kada je riječ o kandidaturi Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture, Crnadak tvrdi da se njemu kao ministru iz Banjaluke ili bilo kome u ministarstvu koje vodi nikada nije obratio ni Radojičić niti bilo ko od njegovih saradnika da zajednički rade na ovoj kandidaturi.

"To samo pokazuje koliko je njegova izjava licemjerna", smatra Crnadak.

On kaže da je "šokantno što danas u Banjaluci `zjapi` rupa veličine nekoliko fudbalskih terena i prijeti zarazom Banjalučanima i to što Banjalučani, ako hoće da gledaju košarku, idu u Laktaše, a ako hoće da gledaju fudbal, idu u Krupu na Vrbasu", te naglasio da o tome treba da razmišlja Radojičić.

"Nikoga ne čudi što Radojičić plače i žali za Zlatkom Lagumdžijom i Harisom Silajdžićem. To smo vidjeli prvog dana nakon izbora kada SNSD i njegov šef Milorad Dodik nisu dozvolili Mladenu Ivaniću da ima kabinet u Palati predsjednika, niti su nama, srpskim ministrima, dozvolili da imamo kabinete u zgradi Vlade Republike Srpske, samo zato što ne pripadamo SNSD-u", rekao je Crnadak.

Komentarišući izjavu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanke Majkić da je napad Crnatka u Salcburgu na institucije Republike Srpske sraman i potpuno neprihvatljiv, on je poručio da ne komentariše izjave nemoralnih osoba koje, kako kaže, odlaze "u fiktivnu penziju na jedan dan da bi uzele 30.000 KM od ovog nesrećnog naroda".

Izvor: SRNA

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Radojicic

25.09.2017 18:08

Ma sta se radspravljas s Radojicice..Taj sljam je bio kadrovski guru pljackaske organizacije SNSD.

ODGOVORITE
Name

Gleda mene vidi Smederevo

25.09.2017 19:29

Kako da ljudi imaju misljenje o necemu sto je potpuno nepoznato i nevazno za njih,...ovo je smijesno, jad i cemer.

ODGOVORITE
Name

Kkk

25.09.2017 19:48

Opet umisljas da si neki ministar nekog bitnog ministarstva- vlast na nivou bih Srbi moraju unizavati to misli narod- a ti se hvalis tretmanom u Austriji... Dodik i ostali vladace dok ne pocrkamo od gladi- nema ga ko skinuti...

ODGOVORITE
Name

Tako je

25.09.2017 20:05

Prica bajke dok Mile svodi RS u ravan. Propast totalna

Name

re

26.09.2017 14:32

Radojcic mi nije simpatican,ali sam siguran da je u ovome slucaju u pravu.Ovaj ministar je politicki neuk.

Name

Hm

25.09.2017 20:27

Čudno, imamo objavljeno reagovanje Crnatka na nešto. Na šta? Oh wait!

ODGOVORITE
Name

Ljubisa

27.09.2017 19:26

Ovo sto je Crnadak uradio u Salsburgu , je samo jedan od bezbroj primjera zasto ne zasluzuju vlast . Prosto receno , koliko god je vlast losa , oni su gori . Zgadjen sam postuprkom Crnadka , i ovo sto je u Salsburgu uradio , smatram izdajom sopstvene zemlje i naroda .

ODGOVORITE