Шокантна промјена: Јелена, нисмо те препознали!

Некада четврта тенисерка света Јелена Докић бори се са гојазношћу, јер је због проблема са штитном жлездом имала 120 килограма.

Тенис 26.09.2017 | 22:15
Шокантна промјена: Јелена, нисмо те препознали!
Сећате се Јелене Докић?

Бившој тенисерки Југославије предвиђали су блиставу каријеру, била је и четврта на WТА листи, а онда је кренула низбрдо. Сукоб са оцем Дамиром оставио је велики траг на њену игру, покушавала је и да се врати тенису, али без успеха.

Јелена Докић, која сада има 34 године, после неуспешног повратка професионалном тенису, суочила се изненада са још једним великим проблемом. Она је у ексклузивном интервју за "Дејли телеграф" открила да је због поремећаја рада штитне жлезде удвостручила килажу, па је имала и 120 килограма!

"Тачно сам удвостручила килажу и то је за мене било изазовно путовање покушавајући да се вратим на старо. Сада сам на пола пута. Скинула сам 30 килограма у претходних шест месеци и надам се да ћу у наредних пола године успети да изгубим још толико", рекла је Јелена Докић, коју многи сматрају и најлепшом тенисерком.

Бивша тенисерка је навела да за њу највећи проблем који јој је донео проблем са штитном жлездом нису били прекомерни килограми, већ то што је осећала константан умор и немогућност да се бави физичким активностима.

Она је рекла да готово 12 месеци није била у стању било шта да ради, а да је онда кренула у велику битку.

"Не ради се овде само о бројкама, већ о томе да се осећам добро и здраво. Реч је о правилној исхрани, вежбању и промени животних навика. Реч је о менталним и физичким променама", напоменула је Докић, која се већ неко време налази у Хрватској.

Она је рекла да јој је било изузетно тешко када је почела са посебном терапијом, јер у почетку чак није могла ни да вежба већ само да шета, а килограми се нису "топили" брзо.

"Било ми је веома тешко, јер сам желела да брзо изгубим 10, 15 килограма, али то није тако ишло. Научила сам да морам да будем стрпљива и упорна. Било је тренутака када сам желела да одустанем, али сам онда водила битку са собом. У таквим тренуцима је најважније ментално бити јачи и морате да размишљате дугорочно. Да имате циљ, јер некада прођу недеље да не изгубите ни килограм, а онда се то све преокрене и будете задовољни што се издржали и што се борите. Јер држати дијету је већи изазов од било ког физичког",објаснила је Докић.

Она је навела да је морала у потпуности да промени режим исхране, а да је прво у томе било да избаци шећер и "грицкалице", и да натера себе да уноси много више течности - зелени чај са ђумбиром и три литра воде дневно.

Каже да је и храни приступила са потпуно друге тачке гледишта, да је прво учила о томе и да се сада здравије храни ("риба и поврће су постали моји главни оброци"), као и да је увела неке течне оброке.

Здравствени проблем променио је цео њен живот, а она се нада да ће успети брзо да се врати на "старе стазе" и поново игра тенис, не професионално, али са лакоћом и уживањем као некада.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сретно

26.09.2017 20:24

само тако цеститам и сретно

ОДГОВОРИТЕ