Šokantna promjena: Jelena, nismo te prepoznali!

Nekada četvrta teniserka sveta Jelena Dokić bori se sa gojaznošću, jer je zbog problema sa štitnom žlezdom imala 120 kilograma.

Tenis 26.09.2017 | 22:15
Šokantna promjena: Jelena, nismo te prepoznali!
Sećate se Jelene Dokić?

Bivšoj teniserki Jugoslavije predviđali su blistavu karijeru, bila je i četvrta na WTA listi, a onda je krenula nizbrdo. Sukob sa ocem Damirom ostavio je veliki trag na njenu igru, pokušavala je i da se vrati tenisu, ali bez uspeha.

Jelena Dokić, koja sada ima 34 godine, posle neuspešnog povratka profesionalnom tenisu, suočila se iznenada sa još jednim velikim problemom. Ona je u ekskluzivnom intervju za "Dejli telegraf" otkrila da je zbog poremećaja rada štitne žlezde udvostručila kilažu, pa je imala i 120 kilograma!

"Tačno sam udvostručila kilažu i to je za mene bilo izazovno putovanje pokušavajući da se vratim na staro. Sada sam na pola puta. Skinula sam 30 kilograma u prethodnih šest meseci i nadam se da ću u narednih pola godine uspeti da izgubim još toliko", rekla je Jelena Dokić, koju mnogi smatraju i najlepšom teniserkom.

Bivša teniserka je navela da za nju najveći problem koji joj je doneo problem sa štitnom žlezdom nisu bili prekomerni kilogrami, već to što je osećala konstantan umor i nemogućnost da se bavi fizičkim aktivnostima.

Ona je rekla da gotovo 12 meseci nije bila u stanju bilo šta da radi, a da je onda krenula u veliku bitku.

"Ne radi se ovde samo o brojkama, već o tome da se osećam dobro i zdravo. Reč je o pravilnoj ishrani, vežbanju i promeni životnih navika. Reč je o mentalnim i fizičkim promenama", napomenula je Dokić, koja se već neko vreme nalazi u Hrvatskoj.

Ona je rekla da joj je bilo izuzetno teško kada je počela sa posebnom terapijom, jer u početku čak nije mogla ni da vežba već samo da šeta, a kilogrami se nisu "topili" brzo.

"Bilo mi je veoma teško, jer sam želela da brzo izgubim 10, 15 kilograma, ali to nije tako išlo. Naučila sam da moram da budem strpljiva i uporna. Bilo je trenutaka kada sam želela da odustanem, ali sam onda vodila bitku sa sobom. U takvim trenucima je najvažnije mentalno biti jači i morate da razmišljate dugoročno. Da imate cilj, jer nekada prođu nedelje da ne izgubite ni kilogram, a onda se to sve preokrene i budete zadovoljni što se izdržali i što se borite. Jer držati dijetu je veći izazov od bilo kog fizičkog",objasnila je Dokić.

Ona je navela da je morala u potpunosti da promeni režim ishrane, a da je prvo u tome bilo da izbaci šećer i "grickalice", i da natera sebe da unosi mnogo više tečnosti - zeleni čaj sa đumbirom i tri litra vode dnevno.

Kaže da je i hrani pristupila sa potpuno druge tačke gledišta, da je prvo učila o tome i da se sada zdravije hrani ("riba i povrće su postali moji glavni obroci"), kao i da je uvela neke tečne obroke.

Zdravstveni problem promenio je ceo njen život, a ona se nada da će uspeti brzo da se vrati na "stare staze" i ponovo igra tenis, ne profesionalno, ali sa lakoćom i uživanjem kao nekada.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sretno

26.09.2017 20:24

samo tako cestitam i sretno

ODGOVORITE