Експлодирао против Србије, сад га жели Реал!

Реал Мадрид заинтересован је за словеначког кошаркаша Клемена Препелича, преноси "Марка".  Препелич наплаћује чудесни Евробаскет! У Реал Мадриду?! Словенац пред уговором каријере!

Кошарка 27.09.2017 | 10:30
Експлодирао против Србије, сад га жели Реал!
Препелич је био једно од откровења недавно завшеног Евробаскета где је Словенија освојила историјску титулу шампиона "старог континента".

Овај 24-годишњи бек је у јулу потписао уговор са француским Паризом до краја предстојеће сезоне, па шпанци пишу да ће бити на "радару" Мадриђана који би могли да га доведу следећег лета.

Прелеплич је на ЕП просечно бележио 13,8 поена уз по 2,3 асистенција и скокова по мечу.

Посебно се истакао у финалу против Србије када је погодио неколико кључних шутева (4/8 тројке), те утакмицу завршио са својим личним рекордом на шампионату од 21 поена уз четири ухваћене лопте и три проигравања.

Препелич је каријеру почео у Бранику из Марибора 2009, а потом је играо за Хелиос Домжале, Унион Олимпију, Банвит, Олденбург и Лимож, пре селидбе у Париз.



Горан Драгић и Лука Дончић су носили Словенију до сензационалног злата на Евробаскету,Ентони Рендолф је био човек који им је недостајао, али је Клемен Препелич био X фактор и нагазна мина за ривале који су сву пажњу усмеравали на ударни трилинг Словенаца.Препелич је био једно од откровења Евробаскета и тајно оружје Словенаца којим су стигли до крова Европе. Многи су се гледајући Препелича питали где је био до сада, а добар број љубитеља кошарке није ни знао у којем клубу игра.

Сјајне игре на Евробаскету би сада могле да дођу на наплату и у клупском ангажману јер се Препелич налази на листи жеља Реал Мадрида! То тврди добро обавештена мадридскаМарка. У Реалу озбиљно размишљају о Препеличу и шансама да га доведу.

Словенац је тренутно члан француског Париз Левалоа у којем игра са Флораном Пјетрусоми Борисом Дијаом. У јулу је потписао једногодишњи уговор са француским клубом чиме се Париз Левалоа осигурао да га неће тек тако изугбити. Међутим, позив из Мадрида није лако одбити и за Препелича је ово шанса каријере...

Краљевићи на спољним позицијама имају Фернандеза, Керола и новајлију Козера, али желе иПрепелича. Словенац је на Евробаскету бележио 13,8 поена у просеку, тројке шутирао 43,8 одсто и посебно се истакао у финалу против Србије када је убацио 21 поен. Све то је убедило људе у Мадриду да би Препелич био право појачање. А у Мадриду би га сачекале и репрезентативне колеге Дончић и Рендолф. Чека се да из француског клуба стигне зелено светло за релизацију трансфера... 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар