Eksplodirao protiv Srbije, sad ga želi Real!

Real Madrid zainteresovan je za slovenačkog košarkaša Klemena Prepeliča, prenosi "Marka".  Prepelič naplaćuje čudesni Evrobasket! U Real Madridu?! Slovenac pred ugovorom karijere!

Košarka 27.09.2017 | 10:30
Eksplodirao protiv Srbije, sad ga želi Real!
Prepelič je bio jedno od otkrovenja nedavno zavšenog Evrobasketa gde je Slovenija osvojila istorijsku titulu šampiona "starog kontinenta".

Ovaj 24-godišnji bek je u julu potpisao ugovor sa francuskim Parizom do kraja predstojeće sezone, pa španci pišu da će biti na "radaru" Madriđana koji bi mogli da ga dovedu sledećeg leta.

Preleplič je na EP prosečno beležio 13,8 poena uz po 2,3 asistencija i skokova po meču.

Posebno se istakao u finalu protiv Srbije kada je pogodio nekoliko ključnih šuteva (4/8 trojke), te utakmicu završio sa svojim ličnim rekordom na šampionatu od 21 poena uz četiri uhvaćene lopte i tri proigravanja.

Prepelič je karijeru počeo u Braniku iz Maribora 2009, a potom je igrao za Helios Domžale, Union Olimpiju, Banvit, Oldenburg i Limož, pre selidbe u Pariz.



Goran Dragić i Luka Dončić su nosili Sloveniju do senzacionalnog zlata na Evrobasketu,Entoni Rendolf je bio čovek koji im je nedostajao, ali je Klemen Prepelič bio X faktor i nagazna mina za rivale koji su svu pažnju usmeravali na udarni triling Slovenaca.Prepelič je bio jedno od otkrovenja Evrobasketa i tajno oružje Slovenaca kojim su stigli do krova Evrope. Mnogi su se gledajući Prepeliča pitali gde je bio do sada, a dobar broj ljubitelja košarke nije ni znao u kojem klubu igra.

Sjajne igre na Evrobasketu bi sada mogle da dođu na naplatu i u klupskom angažmanu jer se Prepelič nalazi na listi želja Real Madrida! To tvrdi dobro obaveštena madridskaMarka. U Realu ozbiljno razmišljaju o Prepeliču i šansama da ga dovedu.

Slovenac je trenutno član francuskog Pariz Levaloa u kojem igra sa Floranom Pjetrusomi Borisom Dijaom. U julu je potpisao jednogodišnji ugovor sa francuskim klubom čime se Pariz Levaloa osigurao da ga neće tek tako izugbiti. Međutim, poziv iz Madrida nije lako odbiti i za Prepeliča je ovo šansa karijere...

Kraljevići na spoljnim pozicijama imaju Fernandeza, Kerola i novajliju Kozera, ali žele iPrepeliča. Slovenac je na Evrobasketu beležio 13,8 poena u proseku, trojke šutirao 43,8 odsto i posebno se istakao u finalu protiv Srbije kada je ubacio 21 poen. Sve to je ubedilo ljude u Madridu da bi Prepelič bio pravo pojačanje. A u Madridu bi ga sačekale i reprezentativne kolege Dončić i Rendolf. Čeka se da iz francuskog kluba stigne zeleno svetlo za relizaciju transfera... 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar