Српска да буде уважена у БиХ

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине, Игор Црнадак, учествује на 13. конференцији европских региона и градова која се одржава у Салзбургу у Аустрији.

Република Српска 24.09.2017 | 18:39
Српска да буде уважена у БиХ
Пред почетак 13. конференције европских региона и градова, Црнадак се састао с комесаром за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом и с другим министрима из региона Западног Балкана задуженим за европске интеграције.

Састанку је присуствовао и Франз Сцхаусбергер, предсједник Института региона Европе, а главна тема разговора је била улога регионалних, градских и локалних власти у процесу европских интеграција.

Црнадак је нагласио посебан значај ове теме за Босну и Херцеговину, због огромне улоге и значајних надлежности које према Дејтонском споразуму и Уставу Босне и Херцеговине имају Република Српска и Федерација Босне и Херцеговине, као два ентитета у Босни и Херцеговини.

Као представник Републике Српске у Савјету министара Босне и Херцеговине, Црнадак је истакао да је за све људе у Републици Српској важно да она буде прихваћена и уважена са свим својим уставним надлежностима и улогом у процесу одлучивања унутар Босне и Херцеговине.

"Посебно је важно да Република Српска и Федерација Босне и Херцеговине буду видљиве и поштоване у процесу европских интеграција, с посебним нагласком на успјешно функционисање механизма координације", рекао је Црнадак током свог обраћања.

Министар иностраних послова БиХ је поздравио рад Комитета региона, који је институција Европске уније, због значајне улоге региона и нижих нивоа власти у рјешавању свакодневних проблема грађана.

У наставку конференције, Црнадак ће учествовати на панелу "Сљедећа генерација нових земаља чланица Европске уније" те ће имати билатерални сусрет са замјеником премијера Републике Македоније за европска питања Бујаром Османијем, најављено је из Министарства иностраних послова БиХ.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зозон

24.09.2017 16:51

Опаа, Игор се сјетио да долази из Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

24.09.2017 16:59

Не само у БиХ ,него у свијету,са Предсједником ентитета,на црној листи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

24.09.2017 17:38

Предсједник је пролазан, Република Српска је вјечна.

Name

Зоран

24.09.2017 17:06

Један од оних које це историја запамтит могао је а ништа не учини за РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мистер x

24.09.2017 17:32

Ма ко тебе постави да представљас БиХ ајој..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

24.09.2017 17:32

Ја незнам ста би ми јос хтијели,блокирали смо све на нивоу Институција БиХ сто нам се није свидјело,једино да јос поцну лијегати пред нама,треба мало бити реалан Па ми непустујемо Законе у РСој које смо сами донијели,а камо Институције БуХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

федерација бих

24.09.2017 21:18

Игоре, питај Додика. Нико из федерације није против. Једина особа која се противи је Додик који је до јуце лагао свој народ о неким референдума и отцијепљењу. Па ста онда оцекивате од федерације... Мозда це сад вецини бити јасно ко је тај Додик. Ја у федерацији немам ниста против, али без Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Саса .

25.09.2017 18:31

Мало сутра .

ОДГОВОРИТЕ