Траже истрагу о прислушкивању

Члан Комисије за надзор над радом обавјештајно безбједносне агенције (ОСА) БиХ Предраг Кожул најавио је у суботу да ће затражити истрагу о раду агенције која је наводно илегално прислушкивала хрватске политичаре и привреднике из БиХ и Хрватске.

Босна и Херцеговина 23.09.2017 | 18:28
Траже истрагу о прислушкивању
“Тражићу прецизну истрагу ове новонастале ситуације. Комисија има широке надлежности у надзору рада ОБА-е. Настојаћемо те надлежности искористити до краја и расвијетлити чињенице", рекао је Кожул новинарима у Мостару.

Недељник Национал објавио је документе о прислушкивању хрватских привредника и званичника наводећи да је ОСА дуже времена нелегално проводила мјере праћења и прислушкивања.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио је да је ОСА проводила посебне мјере, затим је одбацио да су прислушкивани званичници из Хрватске.

Кожул, који је и посланик у Представничком дому Парламента БиХ увјерен је да се ОБА злоупотребљава.

"Сада имамо евидентну злоупотребу, не само ОБА-е него и људи, конкретно министра безбједности. То је врло озбиљна ситуација и на трагу је свега онога што се догађа у БиХ посљедњих мјесеци према босанскохерцеговачким Хрватима и Хрватској. А сваки такав потез рефлектује се и на односе према ЕУ и НАТО-у”, додао је Кожул.

Оцијенио је да је Мектић починио кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења, као и изношења тајних података.

“Свака његова (Мектићева) реакција представља злоупотребу положаја и агенције, а посебно тајни у дијелу које се односе на, како кажу, легалне и легитимне акције агенције. А то су повјерљиве или тајне информације", додао је.

Мектић је најавио да ће ускоро у посјету БиХ стићи представници Безбједносно-обавјештајне агенције (СОА) из Хрватске како би се афера расвијетлила.

(Н1/Хина) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мекта решета

23.09.2017 16:37

Па наравно да ће све предочити Мектић и ОБА другој обавјештајниј агенцији.Видљива је паника у редовима политичара из редова ХДЗ БиХ.Овај Кожул пријети Мектићу слично као Гордана Тадић недавно.Могли би се Кожул и Крешић горко покајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пресједник кућног савјета

23.09.2017 16:52

Па ви злоупотребавате све па ником ништа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

23.09.2017 17:01

Ко вас прими у ЕУ треба га казнити затвором,до јуце просјаци а сада глумите господу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мееееекта

23.09.2017 17:09

Мекта јурррриссссссс...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др. Лупен

23.09.2017 17:26

Рвацка шпијунира цијели регион и то је ок, а кад им други подметну клип, куку помагај колоно пета, крадезеова причувна чета. Е неће да буде дечки, неће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

23.09.2017 17:52

Сад це им нас Мектиц дати сигурно зесток одговор! Цовјек једва цека да нетко покусава безакоње бранит! Мектицу треба дат дозивотну пемзију! Цовјек се стварно у ове 3 године боријо као лав против цопора хијена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зузи

23.09.2017 17:53

А ко то легално ради и прислускује милион злоупотреба у ртом нико није казњен санкцвионисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАДНИ ХРВАТИ

23.09.2017 18:15

ХРВАТСКА НАЈВЈЕРОЈАТНИЈЕ ПРИСЛУСКУЈЕ СВЕ И СВАСТА ПО ЦИЈЕЛОЈ БИХ,ТАКО ДА ТЕЗА ДА СВЕ СТО РАДЕ У БИХ СЛУЗБАМА ЈЕ УСМЈЕРЕНО ПРОТИВ ХРВАТА ХРВАТСКА СЕ НАМЕЦЕ КО ЛИДЕР НА БАЛКАНУ ПА ЈАСЕ ПО БИХ СРБИЈИ СЛОВЕНИЈИ МАЛО МОРГЕН СТО РЕЦЕ КО ??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одбрана

23.09.2017 18:23

Ак је Драгец спао да га брани мултиетницка царсија бу окацил скоро копацке о клин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

23.09.2017 19:19

Нити господин Мектић треба заштиту чаршије, нити је потребно прислушкивати усташе из Лиштице. Комплетна планета зна да су највећи фашисти у Европи, својим злочинима су успјели и Хитлеру да подигну косу на глави.

Name

Ја

23.09.2017 19:39

Па пизда вам материна болесна кад ће те једном више престати рат је завршен крв је црвена бог је један (ако га има) а ви националисти трујете и даље умјесто да живите нормално. Храните се хљебом а не мржњом Стоко болесна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оса

23.09.2017 20:37

Наравно да се нелагално прискускују градјани радници они који нису подобни и истомисљеници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајкун

23.09.2017 20:42

Овај козул и друга ..... нек поведи мало рацуна о безбједности полицајаца подсјетимо се како су хрватски високопозицирани кадрови затаскавали и скривали милионски сверц цигарета преко прелаза Стрмица пријетње полицајцу који је раскринкао цитав лоби П.Д.О томе цути а заузео се за неког тајкуна и спијуна из Хрватске фуј ето колико је дрзава постована од оних који би требали и морали да је постују.

ОДГОВОРИТЕ