ПЛ: Шоу Кејна, па дрхтање Тотенхема!

"Певци" на стадиону Вест Хема водили 3:0, али им је Орије својим искључењем направио велики проблем. Маљ Харија Кејна и дрхтање на крају: Спарси коначно нашли детелину на лондонској трави! Тотенхем славио у градском дербију против Вест Хема - 3:2.

Фудбал 23.09.2017 | 15:45
ПЛ: Шоу Кејна, па дрхтање Тотенхема!
То није био чекић, али јесте маљ који је на крају погодио у главу Вест Хем и хрватског стручњака Славена Билића. Мучио се на почетку ове сезоне Тотенхем на трави стадиона у Лондону забележио неколико киксева, али је тријумфалне координате пронашао у мечу када је био номинално гост. Мини позитивна серија Вест Хема је завршена. Егзекуцију је извршио најбољи нападач Спарса Хари Кејн - 3:2.

Истина, Спарси су показали и добре и лоше стране. Лако су дошли до великих 3:0, били господари ситуације, али су дозволили да Вест Хем врати меч у своје наручује. Било је врло драматично на О9импијском стадиону после поготка  Кујатеа у 87.минуту. Можда је деловало да ћемо видети велики повратак Чекићара. Међутим, Спарси су издражали.

Није на почетку ове сезоне Хари Кејн био на прошлогодишњем просеку. Шест мечева и два гола репрезентативца Енглеске у Премијер лиги као да су имали успављујуће дејство на дефанзивце Вест Хема. А када играте против Хари Кејна не смете му дозволити ни пола метра вишка простора у вашем шеснаестерцу.

Вест Хем је оставио Харију Кејну много више и зато је био брутално кажњен. За само четири минута сјајни нападач Тотенхема је постигао два гола... На свој начин. Као Предатор је пратио добре акције Покетинове екипе и затим сачекао тренутак да правовремено реагује. Истина, код водећег гола лепо га је погодио Дела Али.

Све после тога је била ствар рутине. Чекићаре је додатно закуцао Ериксен. Био је то одличан ударац са 16 метара. Они који су играли кеца већ тада су могли да заокруже погодак и опусте се. Ал за њих су тек тада почели проблеми. Прво је Чичерито преварио Љориса, а потом је Кујате у 87.минуту закуцао лопту у мрежу Спарса... Устали су навијачи Вест Хема, чекали још један погодак. Било је јако вруће, али посебно јер је од 70.минута Тотенхем имао играча више, пошто је искључен Орије. Међутим, на крају су гости славили заслужену победу.

Одличан "мали" лондонски дерби на отварању 6. кола Премијер лиге: Вест Хем - Тотенхем 2:3 (0:2)!

Гости су се искупили за неочекивани реми са Свонсијем прошлог викенда и истакли претњу водећим тимовима из Манчестера, док ће "чекићари" после четвртог пораза можда склизнути у зону испадања.

Хари Кејн је у сарадњи са Делеом Алијем донео Тотенхему вођство од 2:0, из брзих и једноставних полуконтри. Сјајни нападач, који на три меча у августу није дао ниједан гол, у септембру је на три од четири утакмице Премијер лиге и Лиге шампиона био двоструки стрелац.

После Кејновог "слободњака" и ударца у стативу, вођство је повећано на 3:0, спретношћу Кристијана Ериксена и пола сата пре краја се чинило да би екипа Славена Билића могла да претрпи катастрофу.

Ипак, "главомет" после корнера је поготком у 65. минуту успешно завршио Ћићарито Ернандез, а десни бек Тотенхема Серж Орије пет минута касније је потврдио да му концентрација није јача страна, пошто је непотребним стартом зарадио други жути картон и оставио свој тим са играчем мање.

Вест Хем је, наравно, кренуо свим силама у напад, али још један гол главом, овог пута Чеика Кујатеа, дошао је прекасно да би у преостала три минута и судијској надокнади времена домаћин избегао пораз.

ПАРОВИ 6. КОЛА:

Вест Хем - Тотенхем 2:3 (0:2)
/Ћићарито 65, Кујате 87 - Кејн 34, 38, Ериксен 60/

Барнли - Хадерсфилд 16.00
Евертон - Борнмут
Манчестер сити - Кристал Палас
Саутемптон - Манчестер јунајтед
Стоук - Челси
Свонси - Вотфорд
Лестер - Ливерпул 18.30

у недељу:

Брајтон - Њукасл 17.00

у понедељак:

Арсенал - Вест Бромвич Албион 21.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити 13, Манчестер јунајтед 13, Тотенхем (+1) 11, Челси 10, Њукасл 9, Хадерсфилд 8, Барнли 8, Ливерпул 8, Саутемптон 8, ВБА 8, Вотфорд 8, Арсенал 7, Стоук 5, Свонси 5, Лестер 4, Брајтон 4, Вест Хем (-1) 4, Евертон 4, Борнмут 3, Кристал Палас 0.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар