PL: Šou Kejna, pa drhtanje Totenhema!

"Pevci" na stadionu Vest Hema vodili 3:0, ali im je Orije svojim isključenjem napravio veliki problem. Malj Harija Kejna i drhtanje na kraju: Sparsi konačno našli detelinu na londonskoj travi! Totenhem slavio u gradskom derbiju protiv Vest Hema - 3:2.

Fudbal 23.09.2017 | 15:45
PL: Šou Kejna, pa drhtanje Totenhema!
To nije bio čekić, ali jeste malj koji je na kraju pogodio u glavu Vest Hem i hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića. Mučio se na početku ove sezone Totenhem na travi stadiona u Londonu zabeležio nekoliko kikseva, ali je trijumfalne koordinate pronašao u meču kada je bio nominalno gost. Mini pozitivna serija Vest Hema je završena. Egzekuciju je izvršio najbolji napadač Sparsa Hari Kejn - 3:2.

Istina, Sparsi su pokazali i dobre i loše strane. Lako su došli do velikih 3:0, bili gospodari situacije, ali su dozvolili da Vest Hem vrati meč u svoje naručuje. Bilo je vrlo dramatično na O9impijskom stadionu posle pogotka  Kujatea u 87.minutu. Možda je delovalo da ćemo videti veliki povratak Čekićara. Međutim, Sparsi su izdražali.

Nije na početku ove sezone Hari Kejn bio na prošlogodišnjem proseku. Šest mečeva i dva gola reprezentativca Engleske u Premijer ligi kao da su imali uspavljujuće dejstvo na defanzivce Vest Hema. A kada igrate protiv Hari Kejna ne smete mu dozvoliti ni pola metra viška prostora u vašem šesnaestercu.

Vest Hem je ostavio Hariju Kejnu mnogo više i zato je bio brutalno kažnjen. Za samo četiri minuta sjajni napadač Totenhema je postigao dva gola... Na svoj način. Kao Predator je pratio dobre akcije Poketinove ekipe i zatim sačekao trenutak da pravovremeno reaguje. Istina, kod vodećeg gola lepo ga je pogodio Dela Ali.

Sve posle toga je bila stvar rutine. Čekićare je dodatno zakucao Eriksen. Bio je to odličan udarac sa 16 metara. Oni koji su igrali keca već tada su mogli da zaokruže pogodak i opuste se. Al za njih su tek tada počeli problemi. Prvo je Čičerito prevario Ljorisa, a potom je Kujate u 87.minutu zakucao loptu u mrežu Sparsa... Ustali su navijači Vest Hema, čekali još jedan pogodak. Bilo je jako vruće, ali posebno jer je od 70.minuta Totenhem imao igrača više, pošto je isključen Orije. Međutim, na kraju su gosti slavili zasluženu pobedu.

Odličan "mali" londonski derbi na otvaranju 6. kola Premijer lige: Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2)!

Gosti su se iskupili za neočekivani remi sa Svonsijem prošlog vikenda i istakli pretnju vodećim timovima iz Mančestera, dok će "čekićari" posle četvrtog poraza možda skliznuti u zonu ispadanja.

Hari Kejn je u saradnji sa Deleom Alijem doneo Totenhemu vođstvo od 2:0, iz brzih i jednostavnih polukontri. Sjajni napadač, koji na tri meča u avgustu nije dao nijedan gol, u septembru je na tri od četiri utakmice Premijer lige i Lige šampiona bio dvostruki strelac.

Posle Kejnovog "slobodnjaka" i udarca u stativu, vođstvo je povećano na 3:0, spretnošću Kristijana Eriksena i pola sata pre kraja se činilo da bi ekipa Slavena Bilića mogla da pretrpi katastrofu.

Ipak, "glavomet" posle kornera je pogotkom u 65. minutu uspešno završio Ćićarito Ernandez, a desni bek Totenhema Serž Orije pet minuta kasnije je potvrdio da mu koncentracija nije jača strana, pošto je nepotrebnim startom zaradio drugi žuti karton i ostavio svoj tim sa igračem manje.

Vest Hem je, naravno, krenuo svim silama u napad, ali još jedan gol glavom, ovog puta Čeika Kujatea, došao je prekasno da bi u preostala tri minuta i sudijskoj nadoknadi vremena domaćin izbegao poraz.

PAROVI 6. KOLA:

Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2)
/Ćićarito 65, Kujate 87 - Kejn 34, 38, Eriksen 60/

Barnli - Hadersfild 16.00
Everton - Bornmut
Mančester siti - Kristal Palas
Sautempton - Mančester junajted
Stouk - Čelsi
Svonsi - Votford
Lester - Liverpul 18.30

u nedelju:

Brajton - Njukasl 17.00

u ponedeljak:

Arsenal - Vest Bromvič Albion 21.00

TABELA: Mančester siti 13, Mančester junajted 13, Totenhem (+1) 11, Čelsi 10, Njukasl 9, Hadersfild 8, Barnli 8, Liverpul 8, Sautempton 8, VBA 8, Votford 8, Arsenal 7, Stouk 5, Svonsi 5, Lester 4, Brajton 4, Vest Hem (-1) 4, Everton 4, Bornmut 3, Kristal Palas 0.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar