ШПА: Атлетико ухватио ритам!

Тим Дијега Симеонеа остварио је трећу победу заредом у првенству Шпаније.  Метрополитано је и даље неокрњен: Мало Караско, више Гризман! Јорганџије у великом дербију славиле против Севиље - 2:0.

Фудбал 23.09.2017 | 15:30
ШПА: Атлетико ухватио ритам!
Атлетико Мадриду добро иде на новом стадиону "Ванда Метрополитано"!

Прошле суботе је на отварању стадиона савладана Малага (1:0), а у првом мечу 6. кола Примере су црвено-бели деловали још сигурније и убедљивије - 2:0 (0:0), против до данас другопласиране Севиље.

У првом полувремену су најбоље шансе имали Сарабија код гостију (статива) и Филипе Луис (пречка) у домаћем тиму, а на водећи гол Атлетика чекало се до првог минута другог полувремена. Јаник Фереира Караско је искористио грешку Стивена Н'Зонзија, добио дуел и без проблема матирао голмана Серхија Рика.

Коначан резултат поставио је Антоан Гризман у 69. минуту, после акције у којој одбрана Севиље поново није добро интервенисала.

Лопта је са десног бока дошла у "срце" шеснаестерца, одатле је избијена на 18 метара до Шиме Врсаљка, а када су дефанзивци очекивали шут, Хрват је асистирао Гризману, који је имао времена да се намести и недопустиво лако затресе мрежу.

Атлетико је после два ремија у прва три кола успео да "веже" три победе и избио је на друго место, иза водеће Барселоне, која гостује дебитанту Ђирони. Сада се Дијего Симеоне и његови пулени окрећу Лиги шампиона и окршају са Челсијем у среду, поново код куће.

Некад Висенте Калдерон, данас Ванда Метрополитано! Почетак слути да ће и на новом здању фудбалери Атлетико Мадрида представљати бабароге за све ривале.

Друга утакмица на новом модерном здању и друга победа. Овог пута много вреднија од оне против Малаге, пошто је извојевана у судару са директним ривалом за врх, Севиљом - 2:0.

Тим из Мадрида је традиционалним постулатима Чола Симеонеа згужвао Андалужане. Није то била игра за памћење, али Јорганџије су биле чврсте и стрпљиве. Довољно да сачекају прву велику грешку фудбалера Севиље. А она се десила у 46.минуту: неспретно је одиграо Карико, практично поклонио лопту Караску коме није било тешко да савлада Рика.

Под дејством лако примљеног гола Севиља није имала снаге да уради нешто конкретно. Далеко од тога. Гости су  били опијени на мадридском сунцу. Лако су губили дуеле и то им се осветило у 69.минуту.

Упоран је био Антоан Гризман. Није успео први пут, али је сачекао асистенцију Филипе Луиса и поставио коначан резултат. 

ПАРОВИ 6. КОЛА:

Атлетико Мадрид - Севиља 2:0 (0:0)
/Караско 46, Гризман 69/

Алавес - Реал Мадрид 16.15
Малага - Атлетик Билбао 18.30
Ђирона - Барселона 20.45

у недељу:

Еспањол - Депортиво 12.00
Хетафе - Виљареал 16.15
Еибар - Селта 18.30
Лас Палмас - Леганес 18.30
Сосиједад - Валенсија 20.45

у понедељак:

Бетис - Леванте 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 15, Атлетико М. (+1) 14, Севиља (+1) 13, Валенсија 9, Леванте 9, Сосиједад 9, Бетис 9, Реал 8, Виљареал 7, Атлетик Б. 7, Леганес 7, Лас Палмас 6, Еибар 6, Хетафе 5, Ђирона 5, Еспањол 5, Селта 4, Депортиво 4, Малага 0, Алавес 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар