ŠPA: Atletiko uhvatio ritam!

Tim Dijega Simeonea ostvario je treću pobedu zaredom u prvenstvu Španije.  Metropolitano je i dalje neokrnjen: Malo Karasko, više Grizman! Jorgandžije u velikom derbiju slavile protiv Sevilje - 2:0.

Fudbal 23.09.2017 | 15:30
ŠPA: Atletiko uhvatio ritam!
Atletiko Madridu dobro ide na novom stadionu "Vanda Metropolitano"!

Prošle subote je na otvaranju stadiona savladana Malaga (1:0), a u prvom meču 6. kola Primere su crveno-beli delovali još sigurnije i ubedljivije - 2:0 (0:0), protiv do danas drugoplasirane Sevilje.

U prvom poluvremenu su najbolje šanse imali Sarabija kod gostiju (stativa) i Filipe Luis (prečka) u domaćem timu, a na vodeći gol Atletika čekalo se do prvog minuta drugog poluvremena. Janik Fereira Karasko je iskoristio grešku Stivena N'Zonzija, dobio duel i bez problema matirao golmana Serhija Rika.

Konačan rezultat postavio je Antoan Grizman u 69. minutu, posle akcije u kojoj odbrana Sevilje ponovo nije dobro intervenisala.

Lopta je sa desnog boka došla u "srce" šesnaesterca, odatle je izbijena na 18 metara do Šime Vrsaljka, a kada su defanzivci očekivali šut, Hrvat je asistirao Grizmanu, koji je imao vremena da se namesti i nedopustivo lako zatrese mrežu.

Atletiko je posle dva remija u prva tri kola uspeo da "veže" tri pobede i izbio je na drugo mesto, iza vodeće Barselone, koja gostuje debitantu Đironi. Sada se Dijego Simeone i njegovi puleni okreću Ligi šampiona i okršaju sa Čelsijem u sredu, ponovo kod kuće.

Nekad Visente Kalderon, danas Vanda Metropolitano! Početak sluti da će i na novom zdanju fudbaleri Atletiko Madrida predstavljati babaroge za sve rivale.

Druga utakmica na novom modernom zdanju i druga pobeda. Ovog puta mnogo vrednija od one protiv Malage, pošto je izvojevana u sudaru sa direktnim rivalom za vrh, Seviljom - 2:0.

Tim iz Madrida je tradicionalnim postulatima Čola Simeonea zgužvao Andalužane. Nije to bila igra za pamćenje, ali Jorgandžije su bile čvrste i strpljive. Dovoljno da sačekaju prvu veliku grešku fudbalera Sevilje. A ona se desila u 46.minutu: nespretno je odigrao Kariko, praktično poklonio loptu Karasku kome nije bilo teško da savlada Rika.

Pod dejstvom lako primljenog gola Sevilja nije imala snage da uradi nešto konkretno. Daleko od toga. Gosti su  bili opijeni na madridskom suncu. Lako su gubili duele i to im se osvetilo u 69.minutu.

Uporan je bio Antoan Grizman. Nije uspeo prvi put, ali je sačekao asistenciju Filipe Luisa i postavio konačan rezultat. 

PAROVI 6. KOLA:

Atletiko Madrid - Sevilja 2:0 (0:0)
/Karasko 46, Grizman 69/

Alaves - Real Madrid 16.15
Malaga - Atletik Bilbao 18.30
Đirona - Barselona 20.45

u nedelju:

Espanjol - Deportivo 12.00
Hetafe - Viljareal 16.15
Eibar - Selta 18.30
Las Palmas - Leganes 18.30
Sosijedad - Valensija 20.45

u ponedeljak:

Betis - Levante 21.00

TABELA: Barselona 15, Atletiko M. (+1) 14, Sevilja (+1) 13, Valensija 9, Levante 9, Sosijedad 9, Betis 9, Real 8, Viljareal 7, Atletik B. 7, Leganes 7, Las Palmas 6, Eibar 6, Hetafe 5, Đirona 5, Espanjol 5, Selta 4, Deportivo 4, Malaga 0, Alaves 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar