Даријо Срна: Повлачим се!

Хрватски фудбалер после објаве да је пао на допинг тесту саопштио да напушта фудбал док се цео правни процес не оконча.

Фудбал 24.09.2017 | 17:00
Даријо Срна: Повлачим се!
Фудбалер Шахтјора Дарио Срна пао је на допинг тесту у Украјини. Узорак који је давао у марту био је позитиван на неку од недозвољених супстанци.

УЕФА је након тога саопштила да је Срна за њих "чист" јер је прошао све тестове које је тај савез вршио, и да може да наступа у свим такмичењима под њиховим окриљем.

Ипак, Даријо Срна је одлучио другачије. Фудбалер Шахтјора се огласио из Украјине и рекао да ће до даљег бити ван фудбала.

"Обавештен сам од стране Националног антидопинг центра Украјине 18. септембра како је у мом узорку који сам дао 22. марта 2017. ван такмичења пронађена недозвољена супстанца. Као прво и најважније желим одмах искрено да истакнем како никада нисам свесно или с намером узео неко недозвољено средство, нити сам незаконито и непоштено покушао на било који начин да повећам своје спортске способности.

Тренутно истражујем могуће изворе пронађене супстанце и у потпуности, добровољно, и с пуним поштовањем, сарађујем с Националним антидопинг центром Украјине. Са циљем да се посветим својој одбрани и спречим свако могуће узнемиравање мог тима и мојих саиграча, донео сам одлуку да се повучем из свих такмичења док се правни процес који је у току не заврши.У потпуности ћу се фокусирати на то како бих сачувао своју част и поштење", стоји у писму Дарија Срне које је објавио портал 24сата.хр.

Он је навео и да је током каријере увек имао утисак да мора свакодневно да се доказује и да је опет у тој ситуацији.

"Данас сам поновно у ситуацији када ћу као и увек до сада доказати како сам све у свом животу, приватном и професионалном, постигао изричито тешким радом, честитошћу, дисциплином и, изнад свега, поштењем. То су вредности које ми је пренео и усадио мој покојни отац и којима ја данас учим своју децу. Желим искрено да захвалим породици, клубу и својим навијачима за њихову безрезервну подршку у овом случају и надам се што скоријем повратку на терен својој екипи.

Ово никако није крај моје каријере, то вам обећавам", наводи се у писму хрватског фудбалера, који је додао и да "поштујући поверљивост процеса није у могућности да детаљније коменташе свој случај".

Даријо Срна има 35 година и од 2003. године игра за Шахтјор, у који је стигао из Хајдука, једини клуб у којем је још наступао у професионалној каријери. Прошао је све млађе репрезентативне селекције пре дебија за сениорски тим 2002. године, за који је до повлачења, прошле године, уписао највише наступа у историји - 134 утакмице и постигао 22 гола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар