Darijo Srna: Povlačim se!

Hrvatski fudbaler posle objave da je pao na doping testu saopštio da napušta fudbal dok se ceo pravni proces ne okonča.

Fudbal 24.09.2017 | 17:00
Darijo Srna: Povlačim se!
Fudbaler Šahtjora Dario Srna pao je na doping testu u Ukrajini. Uzorak koji je davao u martu bio je pozitivan na neku od nedozvoljenih supstanci.

UEFA je nakon toga saopštila da je Srna za njih "čist" jer je prošao sve testove koje je taj savez vršio, i da može da nastupa u svim takmičenjima pod njihovim okriljem.

Ipak, Darijo Srna je odlučio drugačije. Fudbaler Šahtjora se oglasio iz Ukrajine i rekao da će do daljeg biti van fudbala.

"Obavešten sam od strane Nacionalnog antidoping centra Ukrajine 18. septembra kako je u mom uzorku koji sam dao 22. marta 2017. van takmičenja pronađena nedozvoljena supstanca. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem kako nikada nisam svesno ili s namerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način da povećam svoje sportske sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene supstance i u potpunosti, dobrovoljno, i s punim poštovanjem, sarađujem s Nacionalnim antidoping centrom Ukrajine. Sa ciljem da se posvetim svojoj odbrani i sprečim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, doneo sam odluku da se povučem iz svih takmičenja dok se pravni proces koji je u toku ne završi.U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje", stoji u pismu Darija Srne koje je objavio portal 24sata.hr.

On je naveo i da je tokom karijere uvek imao utisak da mora svakodnevno da se dokazuje i da je opet u toj situaciji.

"Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom i, iznad svega, poštenjem. To su vrednosti koje mi je preneo i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu. Želim iskreno da zahvalim porodici, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj ekipi.

Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam", navodi se u pismu hrvatskog fudbalera, koji je dodao i da "poštujući poverljivost procesa nije u mogućnosti da detaljnije komentaše svoj slučaj".

Darijo Srna ima 35 godina i od 2003. godine igra za Šahtjor, u koji je stigao iz Hajduka, jedini klub u kojem je još nastupao u profesionalnoj karijeri. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije pre debija za seniorski tim 2002. godine, za koji je do povlačenja, prošle godine, upisao najviše nastupa u istoriji - 134 utakmice i postigao 22 gola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar