Вулин: Нема Војске Косова

Србија од свих очекује да се држе одредаба међународног права и уговора који су потписани и гарантују мир и сигурност на простору Косова и Метохије, саопштио је данас министар одбране Александар Вулин поводом најновијих изјава косовског председника Хашима Тачија.

Србија 23.09.2017 | 13:37
Вулин: Нема Војске Косова
"Војска Косова неће бити формирана на простору Косова и Метохије, на простору те српске покрајине је само једна оружана сила - а то је КФОР. Ја сам и у средишту НАТО алијансе јуче рекао да је за нас апсолутно неприхватљиво формирање војске Косова и да ћемо се ми држати Резолуције 1244 и Војнотехничког споразума", истакао је Вулин.

Током боравка у Њујорку, Тачи је интервјуу за РТВ 21 на албанском језику рекао да ће Косово до краја године имати своју војску и да никоме неће бити дозвољено да то блокира, а да услови Српске листе о овом питању никада нису били део преговора.

"Кад год Тачи не зна како да образложи високу незапосленост на Косову и Метохији, или зашто се у хиљадама бежи из јужне српске покрајине, или зашто мора да спроведе одредбе Бриселског споразума, које свакако раде против независност Косова и Метохије, он се сети Војске Косова. То му је начин да буде храбар, да буде велики, али суштински то је још један начин да говори о ономе што се неће десити", навео је Вулин.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Карадоз

23.09.2017 11:47

Ово мора да му је јавила тетка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

23.09.2017 11:58

До цега је досло у Србији ако је Вулин несто висе у тој дрзави од хасисара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

23.09.2017 12:04

Пусти војску одакле ти 200 хиљада евра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

23.09.2017 12:09

Посла це теби Тетка пара да имас да бранис Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

23.09.2017 12:49

Не знам чиме може спријечити оснивање војске Косова? Богами као да се ради о некаквој значајној војној сили а не пар хиљада људи у униформама који немају ни тенка ни хеликоптера нити авиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетка Из Канаде

23.09.2017 13:53

Сине Ацо Косово вец има своју војску само се другације зове,ако и промјени назив опет це бити та иста војска ста ли је вец. И да си паметан схватио би колико си кредибилан са својим изјавама и колико се изаста питас и отисо би негдје у мисију рупу да се не цујес јер од твог млацења празне сламе оно мало срба на Косову имају само проблеме. Ти и твој ментор их уведете у владу а онда прицате све и сваста како би правдали сто сте у истој влади с особом против које сте покренули потјерницу интерпола за ратне злоцине.

ОДГОВОРИТЕ