Косово не може побиједити Србију

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић рекао је да Косово не може да побиједи Србију на Генералној конференцији Унеска у новембру.

Србија 23.09.2017 | 12:31
Косово не може побиједити Србију
"Када је Унеско у питању, могу са великом сигурношћу да кажем, иако се још увек не зна да ли ће се Косово пријавити за чланство, да Косово не може да победи Србију на Генералној конференцији Унеска у новембру", рекао је Дачић.

Дачић је навео да му је посебно драго што је у Њујорку делегација Србије разговарала са представницима земаља које нису признале независност самопроглашеног Косова, те што се позиција тих темаља неће мијењати ни у наредном периоду.

Он је додао да Србија спремно дочекује сва евентуална гласања за пријем Косова у међународним организацијама, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Дачић је истакао да је учешће на Генералној скупштини УН било веома успјешно за Србију, те да га је у свим разговорима које је имао, највише занимала позиција тих земаља у вези са Косовом и Метохијом.

"Могу да истакнем да је наша позиција стабилна. Све земље су истакле подршку територијалном интегритету Србије и нагласиле да ту позицију неће мењати", истакао је Дачић.



Извор: Агенције/БН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ап

23.09.2017 11:18

Што би Косово побијеђивало Србију два пута.Једном је довољно.Па то и врабци и виде и знају све остало је политика и замлаћивање народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јес

23.09.2017 15:43

А јес и побједило.Ха, ха,ха.Ко и ви.

Name

Wалтер .

23.09.2017 11:41

Све земље подрзавају интегритет Србије али подрзавају интегритет Косова . Косово је признато као самостална Република .

ОДГОВОРИТЕ