АБА Суперкуп: Шампиони Црне Горе и Хрватске у финалу!

Црногорски кошаркашки дерби у полуфиналу Суперкупа био лишен драматике.  Будућност лако са Морнаром, у финалу са Цедевитом! Екипа Будућности играће у финале АБА Суперкупа против Цедевите, пошто је са 82:65 победила домаћина Морнар.

Кошарка 22.09.2017 | 23:35
АБА Суперкуп: Шампиони Црне Горе и Хрватске у финалу!
У финалу премијерног АБА Суперкупа у суботу од 21 час (ТВ Арена спорт) играће шампиони Црне Горе и Хрватске.

С обзиром на показани квалитет Будућности и Цедевите, овакав епилог турнира у Бару се могао и очекивати, мада су навијачи домаћина прижељкивали изабранике Михаила Павићевића у завршној представи Суперкупа.

С обзиром на обавезе Морнара у квалификацијама за ФИБА лигу шампиона (гостују Автодору у Русији у недељу поподне), било је јасно да Барани имају два избора - да се штеде вечерас у Тополици или за два дана у Саратову.

Убитачна серија Будућности на старту меча 15-2 као да је одредила и приоритете домаћих, па је у другој полуфиналној утакмици Суперкупа победник био познат ,практично, већ након прве четвртине коју су Подгоричани добили са 17 поена разлике.

Након фуриозног отварања меча, којем је понајвише кумовао Лендри са осам поена током уводних три минута, као и Гордић и Гибсон тројкама, утихнула је и еуфорија на трибинама па је утакмица у наставку била лишена резултатске драматике али и спектакла којим су одисали претходни окршаји два најбоља црногорска састава.

Гости су, практично, од средине друге четвртине рутински одржавали предност од 20-ак поена у игри без великог жара и јаких одбрана. Након Лендрија, који је отворио дуел са осам везаних поена и потом се више није погодио ни кош, Будућност је до рекордних +21 у финишу другог квартала "вукао" Гибсон који је у првом полувремену уписао 15 а у наставку још само три поена.

Морнар – Будућност 65:82 (10:27, 16:19, 17:21, 19:18)

МОРНАР: Врањеш 9, Бакић 8, Мугоша 8, Нидам 7, Мијовић 7, Павић 6, Рос 6, Хаџибеговић 5. Мићовић 5, Шепард 4, Ћалић, Луковић.

БУДУЋНОСТ: Гибсон 18, Илић 12, Баровић 12, Гордић 11, З. Николић 8, Ландри 8, Поповић 7, Ивановић 4, Старовлах 2, Суад Шеховић, Баћовић, Д. Николић.

АБА Суперкуп:

полуфинала:

Цедевита – Мега Бемакс 99:96
Будућност – Морнар 82:65

Будућност ће у финалу (недеља 21.00) играти против Цедевите која је у узбудљивој завршници савладала Мега Бемакс.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар