ABA Superkup: Šampioni Crne Gore i Hrvatske u finalu!

Crnogorski košarkaški derbi u polufinalu Superkupa bio lišen dramatike.  Budućnost lako sa Mornarom, u finalu sa Cedevitom! Ekipa Budućnosti igraće u finale ABA Superkupa protiv Cedevite, pošto je sa 82:65 pobedila domaćina Mornar.

Košarka 22.09.2017 | 23:35
ABA Superkup: Šampioni Crne Gore i Hrvatske u finalu!
U finalu premijernog ABA Superkupa u subotu od 21 čas (TV Arena sport) igraće šampioni Crne Gore i Hrvatske.

S obzirom na pokazani kvalitet Budućnosti i Cedevite, ovakav epilog turnira u Baru se mogao i očekivati, mada su navijači domaćina priželjkivali izabranike Mihaila Pavićevića u završnoj predstavi Superkupa.

S obzirom na obaveze Mornara u kvalifikacijama za FIBA ligu šampiona (gostuju Avtodoru u Rusiji u nedelju popodne), bilo je jasno da Barani imaju dva izbora - da se štede večeras u Topolici ili za dva dana u Saratovu.

Ubitačna serija Budućnosti na startu meča 15-2 kao da je odredila i prioritete domaćih, pa je u drugoj polufinalnoj utakmici Superkupa pobednik bio poznat ,praktično, već nakon prve četvrtine koju su Podgoričani dobili sa 17 poena razlike.

Nakon furioznog otvaranja meča, kojem je ponajviše kumovao Lendri sa osam poena tokom uvodnih tri minuta, kao i Gordić i Gibson trojkama, utihnula je i euforija na tribinama pa je utakmica u nastavku bila lišena rezultatske dramatike ali i spektakla kojim su odisali prethodni okršaji dva najbolja crnogorska sastava.

Gosti su, praktično, od sredine druge četvrtine rutinski održavali prednost od 20-ak poena u igri bez velikog žara i jakih odbrana. Nakon Lendrija, koji je otvorio duel sa osam vezanih poena i potom se više nije pogodio ni koš, Budućnost je do rekordnih +21 u finišu drugog kvartala "vukao" Gibson koji je u prvom poluvremenu upisao 15 a u nastavku još samo tri poena.

Mornar – Budućnost 65:82 (10:27, 16:19, 17:21, 19:18)

MORNAR: Vranješ 9, Bakić 8, Mugoša 8, Nidam 7, Mijović 7, Pavić 6, Ros 6, Hadžibegović 5. Mićović 5, Šepard 4, Ćalić, Luković.

BUDUĆNOST: Gibson 18, Ilić 12, Barović 12, Gordić 11, Z. Nikolić 8, Landri 8, Popović 7, Ivanović 4, Starovlah 2, Suad Šehović, Baćović, D. Nikolić.

ABA Superkup:

polufinala:

Cedevita – Mega Bemaks 99:96
Budućnost – Mornar 82:65

Budućnost će u finalu (nedelja 21.00) igrati protiv Cedevite koja je u uzbudljivoj završnici savladala Mega Bemaks.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar