БЛ: Драма у Минхену, шта се десило Бајерну?

Баварци имали 2:0 на полувремену, али је Волфсбург сјајном игром дошао до бода и тако прекинуо импресивну серију од 19 узастопних домаћих побједа Бајерна у дуелима са "вуковима".

Фудбал 22.09.2017 | 23:14
БЛ: Драма у Минхену, шта се десило Бајерну?
Прије двије године, на данашњи дан, 22. септембра, Роберт Левандовски за непуних девет минута дао је Волфсбургу пет голова и тако потпуно сам режирао велики преокрет и тријумф Бавараца 5:1, иако су "вукови" водили до тог 51. минута, када је кренула сјајна голгетерска серија феноменалног Пољака.

Данас, Бајерн и Левандовски нису били толико расположени.

Иако су водили 2:0 након првих 45 минута, храбром игром Волфсбург је у наставку дошао до бода и тако прекинуо импресивну серију од 19 узастопних домаћих побједа Бајерна у дуелима са "вуковима". Први пут од 2001. године, избјегли су пораз на "Алијанц Арени".

БАЈЕРН МИНХЕН - ВОЛФСБУРГ 2:2 (2:0)

Очекивала се голеада у првом мечу шестог кола Бундеслига. Тријумф Бајерна. Убједљив... Ипак, није било тако.

Екипа Мартина Шмита, очекивано, оријентисала се на одбрану свог гола, а таква дефанзивна тактика уродила је плодом. Али, само у првих пола сата.

Баварци су дјеловали безидејно, гости су се зналачки бранили, али онда је Феликс Удокаи направио глупост, повукао Левандовског за дрес, Пољак је пао, а арбитар Кристијан Динкерт досудио је једанаестерац.

Први стријелац Бундеслиге преузео је одговорност и шутирао по средини гола, прецизно за 1:0. Био је то седми гол Левандовског на шест утакмица ове сезоне у првенству Њемачке.

Непуних 10 минута касније, већ је 2:0.

Арјен Робен је шутирао, лопта је погодила Рафињу и преварила голмана гостију, те завршила у мрежи.

Холанђанин се овим поготком изједначио са Ђованијем Елбером на врху листе голгетера странаца у дресу Бајерна. Оба сада имају по 92 гола.

Чинило се да ће два гола залихе бити довољна за нови тријумф, али наставак је у потпуности припао гостима.

Голман домаћих Свен Улрајх, који мијења повријеђеног Мануела Нојера, почетнички је реаговао у 56. минуту након шута Максимилијана Арнолда из слободног ударца, те примио гол који апсолутно иде њему на душу. Иако је шут фудбалера Волфсбурга био поприлично добар, морао је боље да интервенише.

Био је то почетак наде за тим из града фолксвагена.

Већ у наредном нападу могао је Бајерн до трећег гола, али Робен из идеалне позиције није успио да погоди гол. Имао је и усамљеног Левандовског на супротној страни, али био је себичан.

Дјеловало је у наставку да би "вукови" могли до изједначења и великог изненађења. Као да су намирисали крв, све чешће су пријетили голу домаћих, па су храбром игром у 83. минуту стигли до изједначења.

Томас Ферхег сјајно је асистирао Данијелу Дидавију, који је у игру ушао само десет минута раније, те погодио за великих 2:2 Волфсбурга.

Баварци су се, бар на 24 часа, изједначили по броју бодова са Борусијом Дортмунд, која сутра против имењака из Менхенгладбаха има прилику да се осамостали на челу табеле.

Тим Карла Анчелотија у сриједу очекује нови испит у Лиги шампиона - на "Парку Принчева" гостују Пари Сен-Жермену.

ТРАДИЦИЈА

На претходних 40 мечева Бајерна и Волфсбурга, Баварци су уписали чак 31 побједу, уз пет ремија и свега четири пораза, те сјајну гол-разлику 96:33.

БУНДЕСЛИГА - 6. КОЛО:

Бајерн Минхен - Волфсбург 2:2 (2:0)
/Левандовски 33 пен, Робен 42 - Арнолд 56, Дидави 83/

У суботу:

Лајпциг - Ајнтрахт (15:30)
Хофенхајм - Шалке
Вердер - Фрајбург
Мајнц - Херта
Штутгарт - Аугзбург
Борусија Дортмунд - Борусија Мехнехгладбах (18:30)

У недјељу:

Хановер - Хелн (15:30)
Бајер Чеверкузен - ХСВ (18:00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 13, Бајерн Минхен (+1) 13, Хофенхајм 11, Хановер 11, Аугзбург 10, Шалке 9, Борусија Менхенгладбах 8, Херта 8, Лајпциг 7, Ајнхтрахт 7, Волфсбург (+1) 6, ХСВ 6, Штутгарт 6, Бајер Леверкузен 4, Мајнц 3, Фрајбург 3, Вердер 2, Келн 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар