BL: Drama u Minhenu, šta se desilo Bajernu?

Bavarci imali 2:0 na poluvremenu, ali je Volfsburg sjajnom igrom došao do boda i tako prekinuo impresivnu seriju od 19 uzastopnih domaćih pobjeda Bajerna u duelima sa "vukovima".

Fudbal 22.09.2017 | 23:14
BL: Drama u Minhenu, šta se desilo Bajernu?
Prije dvije godine, na današnji dan, 22. septembra, Robert Levandovski za nepunih devet minuta dao je Volfsburgu pet golova i tako potpuno sam režirao veliki preokret i trijumf Bavaraca 5:1, iako su "vukovi" vodili do tog 51. minuta, kada je krenula sjajna golgeterska serija fenomenalnog Poljaka.

Danas, Bajern i Levandovski nisu bili toliko raspoloženi.

Iako su vodili 2:0 nakon prvih 45 minuta, hrabrom igrom Volfsburg je u nastavku došao do boda i tako prekinuo impresivnu seriju od 19 uzastopnih domaćih pobjeda Bajerna u duelima sa "vukovima". Prvi put od 2001. godine, izbjegli su poraz na "Alijanc Areni".

BAJERN MINHEN - VOLFSBURG 2:2 (2:0)

Očekivala se goleada u prvom meču šestog kola Bundesliga. Trijumf Bajerna. Ubjedljiv... Ipak, nije bilo tako.

Ekipa Martina Šmita, očekivano, orijentisala se na odbranu svog gola, a takva defanzivna taktika urodila je plodom. Ali, samo u prvih pola sata.

Bavarci su djelovali bezidejno, gosti su se znalački branili, ali onda je Feliks Udokai napravio glupost, povukao Levandovskog za dres, Poljak je pao, a arbitar Kristijan Dinkert dosudio je jedanaesterac.

Prvi strijelac Bundeslige preuzeo je odgovornost i šutirao po sredini gola, precizno za 1:0. Bio je to sedmi gol Levandovskog na šest utakmica ove sezone u prvenstvu Njemačke.

Nepunih 10 minuta kasnije, već je 2:0.

Arjen Roben je šutirao, lopta je pogodila Rafinju i prevarila golmana gostiju, te završila u mreži.

Holanđanin se ovim pogotkom izjednačio sa Đovanijem Elberom na vrhu liste golgetera stranaca u dresu Bajerna. Oba sada imaju po 92 gola.

Činilo se da će dva gola zalihe biti dovoljna za novi trijumf, ali nastavak je u potpunosti pripao gostima.

Golman domaćih Sven Ulrajh, koji mijenja povrijeđenog Manuela Nojera, početnički je reagovao u 56. minutu nakon šuta Maksimilijana Arnolda iz slobodnog udarca, te primio gol koji apsolutno ide njemu na dušu. Iako je šut fudbalera Volfsburga bio poprilično dobar, morao je bolje da interveniše.

Bio je to početak nade za tim iz grada folksvagena.

Već u narednom napadu mogao je Bajern do trećeg gola, ali Roben iz idealne pozicije nije uspio da pogodi gol. Imao je i usamljenog Levandovskog na suprotnoj strani, ali bio je sebičan.

Djelovalo je u nastavku da bi "vukovi" mogli do izjednačenja i velikog iznenađenja. Kao da su namirisali krv, sve češće su prijetili golu domaćih, pa su hrabrom igrom u 83. minutu stigli do izjednačenja.

Tomas Ferheg sjajno je asistirao Danijelu Didaviju, koji je u igru ušao samo deset minuta ranije, te pogodio za velikih 2:2 Volfsburga.

Bavarci su se, bar na 24 časa, izjednačili po broju bodova sa Borusijom Dortmund, koja sutra protiv imenjaka iz Menhengladbaha ima priliku da se osamostali na čelu tabele.

Tim Karla Ančelotija u srijedu očekuje novi ispit u Ligi šampiona - na "Parku Prinčeva" gostuju Pari Sen-Žermenu.

TRADICIJA

Na prethodnih 40 mečeva Bajerna i Volfsburga, Bavarci su upisali čak 31 pobjedu, uz pet remija i svega četiri poraza, te sjajnu gol-razliku 96:33.

BUNDESLIGA - 6. KOLO:

Bajern Minhen - Volfsburg 2:2 (2:0)
/Levandovski 33 pen, Roben 42 - Arnold 56, Didavi 83/

U subotu:

Lajpcig - Ajntraht (15:30)
Hofenhajm - Šalke
Verder - Frajburg
Majnc - Herta
Štutgart - Augzburg
Borusija Dortmund - Borusija Mehnehgladbah (18:30)

U nedjelju:

Hanover - Heln (15:30)
Bajer Čeverkuzen - HSV (18:00)

TABELA: Borusija Dortmund 13, Bajern Minhen (+1) 13, Hofenhajm 11, Hanover 11, Augzburg 10, Šalke 9, Borusija Menhengladbah 8, Herta 8, Lajpcig 7, Ajnhtraht 7, Volfsburg (+1) 6, HSV 6, Štutgart 6, Bajer Leverkuzen 4, Majnc 3, Frajburg 3, Verder 2, Keln 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar