Мачван: Гласали смо да ли да изађемо на балкон без злата!

Милан Мачван, капитен репрезентације Србије, открио је за “Вечерње новости” да су играчи размишљали да не изађу на балкон приликом дочека.

Кошарка 24.09.2017 | 15:30
Мачван: Гласали смо да ли да изађемо на балкон без злата!
Мачван и саиграчи били су разочарани поразом у финалу Евробаскета од Словеније са 93:85, због чега су гласали да ли дочек уопште да буде одржан.

Међутим, одлучили су да се појаве на балкону Скупштине града где их је сачекало више од 20.000 људи.

“Страшно ми је криво што сам трећи пут морао да се пењем на балкон са сребром. Чак смо гласали да ли уопште да излазимо пред све те људе без злата. Знали смо да је дочек већ био организован, али смо размишљали да откажемо све. Ипак, било би без везе да одузмемо то право онима који никада нису били на балкону, а много је таквих. Верујте да није лако попети се тамо са сребром, били смо утучени“, рекао је Мачван за “Вечерње новости” и додао:

“Бојали смо се да ће мало људи доћи. На тераси нисмо ни схватили колико је било народа, тек смо на сликама видели. Није ни навијачима лако, и они су очекивали злато. Ма Салетова генерација је за све крива. Они су освојили све, па се од кошаркаша увек очекује само злато”.

Кошаркаш Бајерна који је у одсуству Милоша Теодосића као капитен предводио екипу, верује да ће злато са великих такмичења ускоро доћи.

“Само да сви будемо спремни. Желели смо да европско злато буде круна генерације. Али Светско првенство се одржава 2019, Олимпијске игре годину дана касније, а наредни Евробаскет 2021, сви би требало и даље да играмо. Тео ће бити најстарији са 34, остали ће имати негде око 31-32 године. Реалност је да то Европско првенство 2021. године буде наше опроштајно, где би требало сви да се појавимо и узмемо то злато. Наравно, ако је могуће да и на сваком следећем будемо у најјачем саставу...“, сматра Мачван.

Он је посебно био одушевљен Богданом Богдановићем који је израстао у правог лидера.

“Фасциниран сам Богданом, како размишља, како се наметнуо да буде лидер, иако му то није било ни речено, ни дато. Одиграо је невероватно, изнео толики терет да четири-пет минута пре краја финала више није могао да стоји на ногама и питао је Салета да га мења. Замислите каква је то потрошња била, када је на самом крају рекао да не може. И оне сузе на крају... Био је сломљен. Али то је менталитет шампиона, једини пут за успех у НБА. Од 2009. сам стекао много искуства, учио сам од Крстића и Теа како се носи трака... Имали смо седморицу новајлија који су први пут били на великом такмичењу. Није ми тешко пала нова улога јер су сви момци феноменални. У националном тиму си у обавези да даш максимум, без обзира на то што ниси плаћен за то”, закључио је Мачван.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар