Мачван: У Пољској смо као клинци били пресрећни због сребра!

Милан Мачван, крилни центар Србије каже да је Горан Драгић заслужио злато јер већ десет година сваког лета игра за Словенију и на турнирима и у квалификацијама.

Кошарка 23.09.2017 | 00:00
Мачван: У Пољској смо као клинци били пресрећни због сребра!
Он се присећа и утакмице за злато од пре осам година када је Србија у финалу поражена од Шпаније што је била прва медаља после седам година и Индијанаполиса.

"Срећа се исто заслужује. Они су људи играли невероватан турнир, све велике екипе су добили и Француску и Шпанију, све су добијали, Грчку. На крају крајева без пораза су завршили првенство и заслужено освојили злато. Ако је неко заслужио то злато, то је Драгић. Десет година игра за репрезентацију, долази сваког лета, играо је и квалификације за Словенију, то је награда за велики труд и оданост коју је показао према својој земљи", каже Мачван за Б92.нет.

Србија је од Словеније поражена у веома неизвесном мечу за злато 93:85.

"Требале су нам две, три одбране да вежемо код оних резултата 78:77, 80:80... Да смо успели ту да вежемо две одбране мислим да бисмо добили утакмицу. Нисмо успели да бранимо Драгића и Препелича, убацивали су невероватне шутеве. Препелич на 78:77 тројку преко два играча из пик енд рола, Драгић је у првом полувремену већ имао 26 поена. Мало среће и мало боља одбрана", објашњава Мачван.

Ни Мачван, ни саиграчи нису клонули духом, а капитен српске селекције у одсуству Милоша Теодосића каже да се нада злату у што скоријој будућности.

"Нама остаје да у некој ближој будућности освојимо то злато пошто имамо четири сребра. Ја гледам оно од 2009. кад сам ушао у сениорски погон па до сада", рекао је Мачван.

На питање колико се могу упоредити две финалне утакмице у размаку од десет година, једна против Американаца на Светском првнеству за младе и ова у сениорској конкуренцији са Словенцима, одговара да је тешко поредити их. Успут се присећа и финала из 2009. године у коме је Србија комотно изгубила од Шпаније.

"У питању су млађе категорије, другачије је, тако да мислим да поредимо те две утакмице, немогуће је. Могу да се пореде утакмице из 2009. и Пољске кад смо као клинци онако зелени ушли и играли финале са Шпанијом и били пресрећни што смо освојили сребро. Дошли ментално неспремни на ту утакмицу и изгубили 20 разлике. Та и ова јуче могу да се пореде. Због тога сам и рекао да ће та утакмица и ова послужити овим млађим играчима који су сад прикључени за неку будућност, кад буду дошли да играју неке велике утакмице и финала, имаће искуство више у односу на неке противнике, знаће како да се односе и како да се понашају и како да се опходе у појединим тренуцима", закључује капитен Србије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар