Mačvan: U Poljskoj smo kao klinci bili presrećni zbog srebra!

Milan Mačvan, krilni centar Srbije kaže da je Goran Dragić zaslužio zlato jer već deset godina svakog leta igra za Sloveniju i na turnirima i u kvalifikacijama.

Košarka 23.09.2017 | 00:00
Mačvan: U Poljskoj smo kao klinci bili presrećni zbog srebra!
On se priseća i utakmice za zlato od pre osam godina kada je Srbija u finalu poražena od Španije što je bila prva medalja posle sedam godina i Indijanapolisa.

"Sreća se isto zaslužuje. Oni su ljudi igrali neverovatan turnir, sve velike ekipe su dobili i Francusku i Španiju, sve su dobijali, Grčku. Na kraju krajeva bez poraza su završili prvenstvo i zasluženo osvojili zlato. Ako je neko zaslužio to zlato, to je Dragić. Deset godina igra za reprezentaciju, dolazi svakog leta, igrao je i kvalifikacije za Sloveniju, to je nagrada za veliki trud i odanost koju je pokazao prema svojoj zemlji", kaže Mačvan za B92.net.

Srbija je od Slovenije poražena u veoma neizvesnom meču za zlato 93:85.

"Trebale su nam dve, tri odbrane da vežemo kod onih rezultata 78:77, 80:80... Da smo uspeli tu da vežemo dve odbrane mislim da bismo dobili utakmicu. Nismo uspeli da branimo Dragića i Prepeliča, ubacivali su neverovatne šuteve. Prepelič na 78:77 trojku preko dva igrača iz pik end rola, Dragić je u prvom poluvremenu već imao 26 poena. Malo sreće i malo bolja odbrana", objašnjava Mačvan.

Ni Mačvan, ni saigrači nisu klonuli duhom, a kapiten srpske selekcije u odsustvu Miloša Teodosića kaže da se nada zlatu u što skorijoj budućnosti.

"Nama ostaje da u nekoj bližoj budućnosti osvojimo to zlato pošto imamo četiri srebra. Ja gledam ono od 2009. kad sam ušao u seniorski pogon pa do sada", rekao je Mačvan.

Na pitanje koliko se mogu uporediti dve finalne utakmice u razmaku od deset godina, jedna protiv Amerikanaca na Svetskom prvnestvu za mlade i ova u seniorskoj konkurenciji sa Slovencima, odgovara da je teško porediti ih. Usput se priseća i finala iz 2009. godine u kome je Srbija komotno izgubila od Španije.

"U pitanju su mlađe kategorije, drugačije je, tako da mislim da poredimo te dve utakmice, nemoguće je. Mogu da se porede utakmice iz 2009. i Poljske kad smo kao klinci onako zeleni ušli i igrali finale sa Španijom i bili presrećni što smo osvojili srebro. Došli mentalno nespremni na tu utakmicu i izgubili 20 razlike. Ta i ova juče mogu da se porede. Zbog toga sam i rekao da će ta utakmica i ova poslužiti ovim mlađim igračima koji su sad priključeni za neku budućnost, kad budu došli da igraju neke velike utakmice i finala, imaće iskustvo više u odnosu na neke protivnike, znaće kako da se odnose i kako da se ponašaju i kako da se ophode u pojedinim trenucima", zaključuje kapiten Srbije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar