Фалкао: Жардим зна са младим играчима!

Хајде што је освојио титулу у Француској први пут после 17 година и дошао до полуфинала Лиге шампиона него што је то добро и уновчио.

Фудбал 24.09.2017 | 09:00
Фалкао: Жардим зна са младим играчима!
Леонардо Жардим је тренер који је Монаку донео трофеј после више од деценију и по у Француској, а у Лиги шампиона је дошао до полуфинала.

Осим тога, лансирао је цене појединих играча "у небо". Нападач Монака Радамел Фалкао рекао је за сајт ФИФА да је Жардим потпуно заслужено на скраћеном списку тренера који се боре за награду за стручњака године.

"Он добро зна како да ради са младим играчима препуним талента. Зна како да их научи, да им улије неопходно самопоуздање и 'алате' тако да сваки од њих пружи 100 одсто за добробит тима. Као резултат, добро функционишемо као целина", каже Фалкао.

Мада никада није професионално играо фудбал, успео је много више од многих тренера који су то радили.

"Жардим је тренер који заиста добро познаје фудбал и није само квалификован као стратег већ и као кондициони стручњак. Воли да зна сваки детаљ ма како био мали. Не препуштајући ништа случају води рачуна о тиму и смањује простор за грешку", додаје Фалкао.

Иако је отишло неколико играча попут Бакајока, Мендија или на крају Мбапеа за баснословне суме новца, Фалкао и даље верује да Монако има добар тим коме би значило признање да има најбољег тренера у Европи.

Скраћени списак од 12 тренера у конкуренцији:

1. Леонардо Жардим
2. Масимилијано Алегри
3. Зинедин Зидан
4. Карло Анчелоти
5. Антонио Конте
6. Пеп Гвардиола
7. Јоаким Лев
8. Жозе Мурињо
9. Маурисио Поћетино
10. Дијего Симеоне
11. Тите
12. Луис Енрике

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар