Falkao: Žardim zna sa mladim igračima!

Hajde što je osvojio titulu u Francuskoj prvi put posle 17 godina i došao do polufinala Lige šampiona nego što je to dobro i unovčio.

Fudbal 24.09.2017 | 09:00
Falkao: Žardim zna sa mladim igračima!
Leonardo Žardim je trener koji je Monaku doneo trofej posle više od deceniju i po u Francuskoj, a u Ligi šampiona je došao do polufinala.

Osim toga, lansirao je cene pojedinih igrača "u nebo". Napadač Monaka Radamel Falkao rekao je za sajt FIFA da je Žardim potpuno zasluženo na skraćenom spisku trenera koji se bore za nagradu za stručnjaka godine.

"On dobro zna kako da radi sa mladim igračima prepunim talenta. Zna kako da ih nauči, da im ulije neophodno samopouzdanje i 'alate' tako da svaki od njih pruži 100 odsto za dobrobit tima. Kao rezultat, dobro funkcionišemo kao celina", kaže Falkao.

Mada nikada nije profesionalno igrao fudbal, uspeo je mnogo više od mnogih trenera koji su to radili.

"Žardim je trener koji zaista dobro poznaje fudbal i nije samo kvalifikovan kao strateg već i kao kondicioni stručnjak. Voli da zna svaki detalj ma kako bio mali. Ne prepuštajući ništa slučaju vodi računa o timu i smanjuje prostor za grešku", dodaje Falkao.

Iako je otišlo nekoliko igrača poput Bakajoka, Mendija ili na kraju Mbapea za basnoslovne sume novca, Falkao i dalje veruje da Monako ima dobar tim kome bi značilo priznanje da ima najboljeg trenera u Evropi.

Skraćeni spisak od 12 trenera u konkurenciji:

1. Leonardo Žardim
2. Masimilijano Alegri
3. Zinedin Zidan
4. Karlo Ančeloti
5. Antonio Konte
6. Pep Gvardiola
7. Joakim Lev
8. Žoze Murinjo
9. Maurisio Poćetino
10. Dijego Simeone
11. Tite
12. Luis Enrike

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar