Звезда у Европи - година за памћење!

Црвено-бели ће такмичарску 2017/18 упамтити и по новом клупском рекорду.

Фудбал 24.09.2017 | 22:30
Звезда у Европи - година за памћење!
Успешан "продор" кроз комплетне квалификације, пласман у групну фазу Лиге Европе после десет година, дуго чекани спектакли на "Маракани"...

Актуелна сезона почела је јако лепо за Црвену звезду и њене навијаче, а у клупски хроничари су у петак објавили и веома занимљив податак:

Рачунајући шест утакмица које се играју у групној фази, Црвена звезда ће ове сезоне одиграти најмање 14 европских мечева, што је највише од оснивања клуба!

Досадашњи клупски рекорд (по 12 мечева) црвено-бели су оборили у сезонама 1978/79, када су играли финале Купа УЕФА и у сезони 1991/92, када су бранили титулу шампиона Европе у тада "прелазном" формату од Купа шампиона ка Лиги шампиона.

У групној фази евро такмичења, црвено-бели су те године одиграли шест мечева (против Сампдорије, Панатинаикоса и Андерлехта), претходно још четири у уводној, нокаут фази (Портдаун и Аполон Лимасол), уз утакмицу Суперкупа Европе против Манчестер јунајтеда и меч Интерконтиненталног купа против Коло-Колоа.

Да је, као свих осталих година, Суперкуп имао и предвиђени реванш у Љутице Богдана, Звезда би тада сакупила и 13 мечева.

Ако би екипа Владана Милојевића ове сезоне прошла групну фазу, онда би рекордна бројка од 14 утакмица била додатно повећана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар