Zvezda u Evropi - godina za pamćenje!

Crveno-beli će takmičarsku 2017/18 upamtiti i po novom klupskom rekordu.

Fudbal 24.09.2017 | 22:30
Zvezda u Evropi - godina za pamćenje!
Uspešan "prodor" kroz kompletne kvalifikacije, plasman u grupnu fazu Lige Evrope posle deset godina, dugo čekani spektakli na "Marakani"...

Aktuelna sezona počela je jako lepo za Crvenu zvezdu i njene navijače, a u klupski hroničari su u petak objavili i veoma zanimljiv podatak:

Računajući šest utakmica koje se igraju u grupnoj fazi, Crvena zvezda će ove sezone odigrati najmanje 14 evropskih mečeva, što je najviše od osnivanja kluba!

Dosadašnji klupski rekord (po 12 mečeva) crveno-beli su oborili u sezonama 1978/79, kada su igrali finale Kupa UEFA i u sezoni 1991/92, kada su branili titulu šampiona Evrope u tada "prelaznom" formatu od Kupa šampiona ka Ligi šampiona.

U grupnoj fazi evro takmičenja, crveno-beli su te godine odigrali šest mečeva (protiv Sampdorije, Panatinaikosa i Anderlehta), prethodno još četiri u uvodnoj, nokaut fazi (Portdaun i Apolon Limasol), uz utakmicu Superkupa Evrope protiv Mančester junajteda i meč Interkontinentalnog kupa protiv Kolo-Koloa.

Da je, kao svih ostalih godina, Superkup imao i predviđeni revanš u Ljutice Bogdana, Zvezda bi tada sakupila i 13 mečeva.

Ako bi ekipa Vladana Milojevića ove sezone prošla grupnu fazu, onda bi rekordna brojka od 14 utakmica bila dodatno povećana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar