Муслинов списак: Један повратник и један дебитант!

Селектор репрезентације Србије саопштио је списак фудбалера који ће се 6. и 9. октобра борити за три бода неопходна за директан пласман на Мундијал.

Фудбал 22.09.2017 | 16:00
Муслинов списак: Један повратник и један дебитант!
Један повратник и један дебитант!

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Славољуб Муслин, саопштио је данас у подне списак фудбалера који ће 6. октобра у Бечу и три дана касније у Београду тражити три бода за директан пласман на Мундијал.

"Орлови" ће се у последње две утакмице у Групи Д квалификација за Светско првенство у Русији 2018 састати са Аустријом и Грузијом, а ситуација на табели таква је да је једна победа довољна нашем тиму за повратак на велику сцену на којој смо били једном у претходних 11 година.

Ко ће се наћи на најновијем списку репрезентативаца? Да ли ће бити изненађења? Ко ће заменити повређеног Филипа Костића, који је имао улогу стартера у текућем циклусу? Да ли ће Муслин поново позвати четворицу голмана или ће се одлучити за тројицу?

Одговоре на ова питања добили смо када је у 12 часова на Теразијама почело селекторово обраћање медијима.

На, надамо се, последњем списку у овом циклусу, налазе се повратник Немања Милуновић из БАТЕ Борисова и дебитант Милош Вељковић из Вердера.

Поглед на претходна два списка за меч са Велсом у јуну и дуеле са Молдавијом и Републиком Ирском у септембру упућивао је на то да не би требало очекивати изненађења сада када се тим налази на вратима Москве, али их је било - макар једно, из Ведера!

Уосталом, није да Муслин није умао да "допише" неко неочекивано име на путу од 2:2 са Ирском у Београду (септембар 2016) до 0:1 са Ирском у Даблину (септембар 2017), па је тако пред претходне две утакмице био позван Адем Љајић који се, пре тога, два пута повлачио из националног тима.

На списку је и Филип Костић, који се повредио уочи септембарског окупљања током којег су наши фудбалери забележили две победе, у директном дуелу избацили Ирце из трке у сред Даблина и, уз (к)икс Велса остали усамљени на челу групе. У том тренутку, алтернатива му је био свеже потписани фудбалер Партизана, Зоран Тошић, који је синоћ напустио игру у 55. минуту меча са Напретком због бола у листу ноге, али и Муслинов избор упућује на то да Костић и даље има предност у односу на остале играче које имамо на тој позицији.

У међувремену, Муслин је изразио наду да ће Костић бити спреман до 2. октобра, али у овом тренутку чињеница је да он није одиграо ниједан меч за ХСВ од 8. септембра.

Љубомир Фејса не би могао да се одазове позиву због повреде због које се повукао са јунског списка заједно са Немањом Радојом, када су их заменили Урош Матић и Саша Лукић. Фејса ни сада није спреман, док је Радоја ровит и очекује се да крене са пуним тренинзима у Селти у периоду између читања списка и првог тренинга у Старој Пазови.

Ипак, селектор није желео да ризикује с њим.

Штопер Милош Косановић био је на јунском, па га није било на септембарском списку, а 96 минута проведених на терену у дресу Стандарда овог лета и потом улога резервисте након трансфера у турски Гецтепе с правом су упућивали на ти да ће предност добити неко други, а то је био Милуновић из редова белоруског шампиона.

Милуновић је редован на Муслиновим првим списковима за пријатељске утакмице уочи старта "пута ка Русији", али је потом доживео тешку повреду због које је паузирао 218 дана, од јула 2016. до фебруара 2017. године.

Комплетан списак:

Голмани: Владимир Стојковић, Предраг Рајковић и Александар Јовановић.

Одбрана: Бранислав Ивановић, Јагош Вуковић, Никола Максимовић, Стефан Митровић, Матија Настасић, Немања Милуновић, Милош Вељковић, Александар Коларов, Урош Спајић, Иван Обрадовић, Антонио Рукавина.

Средина терена: Немања Матић, Лука Миливојевић, Немања Гудељ, Немања Максимовић.

Напад: Душан Тадић, Филип Костић, Адем Љајић, Александар Митровић, Андрија Павловић, Мијат Гаћиновић, Александар Пријовић.

Окупљање репрезентације је за 11 дана, 2. октобра.

Група Д

6. октобар: Грузија - Велс (18.00), Аустрија - Србија (20.45), Р. Ирска - Молдавија (20.45)

9. октобар: Молдавија - Аустрија (20.45), Србија - Грузија (20.45), Велс - Р. Ирска (20.45)

1. Србија 5-3-0 (17:7) 18

2. Велс 3-5-0 (12:5) 14

3. Р. Ирска 3-4-1 (9:6) 13

4. Аустрија 2-3-3 (10:10) 9

5. Грузија 0-5-3 (8:12) 5

6. Молдавија 0-2-6 (4:20) 2

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар