Muslinov spisak: Jedan povratnik i jedan debitant!

Selektor reprezentacije Srbije saopštio je spisak fudbalera koji će se 6. i 9. oktobra boriti za tri boda neophodna za direktan plasman na Mundijal.

Fudbal 22.09.2017 | 16:00
Muslinov spisak: Jedan povratnik i jedan debitant!
Jedan povratnik i jedan debitant!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin, saopštio je danas u podne spisak fudbalera koji će 6. oktobra u Beču i tri dana kasnije u Beogradu tražiti tri boda za direktan plasman na Mundijal.

"Orlovi" će se u poslednje dve utakmice u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018 sastati sa Austrijom i Gruzijom, a situacija na tabeli takva je da je jedna pobeda dovoljna našem timu za povratak na veliku scenu na kojoj smo bili jednom u prethodnih 11 godina.

Ko će se naći na najnovijem spisku reprezentativaca? Da li će biti iznenađenja? Ko će zameniti povređenog Filipa Kostića, koji je imao ulogu startera u tekućem ciklusu? Da li će Muslin ponovo pozvati četvoricu golmana ili će se odlučiti za trojicu?

Odgovore na ova pitanja dobili smo kada je u 12 časova na Terazijama počelo selektorovo obraćanje medijima.

Na, nadamo se, poslednjem spisku u ovom ciklusu, nalaze se povratnik Nemanja Milunović iz BATE Borisova i debitant Miloš Veljković iz Verdera.

Pogled na prethodna dva spiska za meč sa Velsom u junu i duele sa Moldavijom i Republikom Irskom u septembru upućivao je na to da ne bi trebalo očekivati iznenađenja sada kada se tim nalazi na vratima Moskve, ali ih je bilo - makar jedno, iz Vedera!

Uostalom, nije da Muslin nije umao da "dopiše" neko neočekivano ime na putu od 2:2 sa Irskom u Beogradu (septembar 2016) do 0:1 sa Irskom u Dablinu (septembar 2017), pa je tako pred prethodne dve utakmice bio pozvan Adem Ljajić koji se, pre toga, dva puta povlačio iz nacionalnog tima.

Na spisku je i Filip Kostić, koji se povredio uoči septembarskog okupljanja tokom kojeg su naši fudbaleri zabeležili dve pobede, u direktnom duelu izbacili Irce iz trke u sred Dablina i, uz (k)iks Velsa ostali usamljeni na čelu grupe. U tom trenutku, alternativa mu je bio sveže potpisani fudbaler Partizana, Zoran Tošić, koji je sinoć napustio igru u 55. minutu meča sa Napretkom zbog bola u listu noge, ali i Muslinov izbor upućuje na to da Kostić i dalje ima prednost u odnosu na ostale igrače koje imamo na toj poziciji.

U međuvremenu, Muslin je izrazio nadu da će Kostić biti spreman do 2. oktobra, ali u ovom trenutku činjenica je da on nije odigrao nijedan meč za HSV od 8. septembra.

Ljubomir Fejsa ne bi mogao da se odazove pozivu zbog povrede zbog koje se povukao sa junskog spiska zajedno sa Nemanjom Radojom, kada su ih zamenili Uroš Matić i Saša Lukić. Fejsa ni sada nije spreman, dok je Radoja rovit i očekuje se da krene sa punim treninzima u Selti u periodu između čitanja spiska i prvog treninga u Staroj Pazovi.

Ipak, selektor nije želeo da rizikuje s njim.

Štoper Miloš Kosanović bio je na junskom, pa ga nije bilo na septembarskom spisku, a 96 minuta provedenih na terenu u dresu Standarda ovog leta i potom uloga rezerviste nakon transfera u turski Gectepe s pravom su upućivali na ti da će prednost dobiti neko drugi, a to je bio Milunović iz redova beloruskog šampiona.

Milunović je redovan na Muslinovim prvim spiskovima za prijateljske utakmice uoči starta "puta ka Rusiji", ali je potom doživeo tešku povredu zbog koje je pauzirao 218 dana, od jula 2016. do februara 2017. godine.

Kompletan spisak:

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Nikola Maksimović, Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Nemanja Milunović, Miloš Veljković, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Ivan Obradović, Antonio Rukavina.

Sredina terena: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović.

Napad: Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Mijat Gaćinović, Aleksandar Prijović.

Okupljanje reprezentacije je za 11 dana, 2. oktobra.

Grupa D

6. oktobar: Gruzija - Vels (18.00), Austrija - Srbija (20.45), R. Irska - Moldavija (20.45)

9. oktobar: Moldavija - Austrija (20.45), Srbija - Gruzija (20.45), Vels - R. Irska (20.45)

1. Srbija 5-3-0 (17:7) 18

2. Vels 3-5-0 (12:5) 14

3. R. Irska 3-4-1 (9:6) 13

4. Austrija 2-3-3 (10:10) 9

5. Gruzija 0-5-3 (8:12) 5

6. Moldavija 0-2-6 (4:20) 2

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar