Власт у РС једно каже, а друго ради

Дешавања око референдума о Суду и Тужилаштву је политички кукавичлук и бламажа институција Републике Српске, прије свега Народне скупштине која је постала средство коју владајућа структура употребљава - рекао је данас новинарима у сарајеву српски ћлан Педсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић.

Република Српска 22.09.2017 | 15:28
Власт у РС једно каже, а друго ради
Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић рекао је данас да је од самог старта знао да референдум у Републици Српској о Суду и Тужилаштву БиХ неће бити проведен.

- Све је било предвидиво, јасно и знано од самог старта. Чињеница да се двије године покушавала сакрити одлука о томе показује да је то политички кукавичлук и бламажа институција Републике Српске, прије свега Народне скупштине која је постала средство коју владајућа структура употребљава - рекао је Иванић новинарима у Сарајеву током паузе на конференцији о Централној банци БиХ.

Истакао је да је чврсто био иза референдума о дану РС-а јер је сматрао да се на томе требају бранити основни интереси.

- За овај сам у самом старту знао да се неће одржати јер познајем људе који су о томе говорили. Једно кажу, а друго раде - нагласио је.

Народна скупштина Републике Српске (НСРС) прије двије године усвојила је приједлог о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ, а за коју је предсједник РС-а Милорад Додик прије неколико дана најавио да ће бити суспендирана.

Већина у НСРС-у 2015. гласала је да подржава одржавање референдума на подручју РС-а с питањем: ''Да ли подржавате неуставно и неовлаштено наметање закона од високог представника и међународне заједнице у БиХ, посебно наметнуте законе о Суду и Тужилаштву БиХ и примјену њихових одлука на простору РС''.

(Фена)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Турбоскара

22.09.2017 13:54

Не постоји РС НЕПОСТОЈИ НСРС,НЕПОСТОЈИ ПОЛИЦИЈА РС НЕПОСТОЈИ РТРС НЕПОСТОЈИ ПРЕДСЕДНИК РС.Јер ниста од тога није у слузби народа вец само СНСД и диктатуре Баје и његови ухљеба. Давно је баја Рс присвојио себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ККККККККК

22.09.2017 14:20

ЈАСНО РЕЦЕНО ;;;; БАЈАСТАН,,,, бајастан треба сто пре срусит, попалити оне нелегалне застве које немају са БИХ ниста, Једна земља за свију, један закон један преседник па нека буде царли цапљин.. јебо фасизам...

Name

Сестрић

22.09.2017 14:58

Људи,да ли се може наћи било какав смисао тога што Додиг ради,има ли нека идеја,замисао нешто чиме би се могло такво понашање бар мало оправдати.Да га нису навели,наговорили или да није нешто замислио.

Name

Заи Јиан

22.09.2017 14:19

Додик И Иванић су двије стране истог проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доц

22.09.2017 14:27

Проблем је мало дубљи, ови болесници једно мисле, друго казу а треце раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2017 14:52

А СТО СИ ОНДА ИЗЛАЗИО НА ГЛАСАЊЕ '''

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.09.2017 15:31

Које пророцанство!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОДЊАК

22.09.2017 17:16

А НЕ МОЗЕТЕ НЕКИМ РЕФЕРЕНДУМИМА ПИТАТИ НЕПИСМЕН НАРОД ИСПРАНИХ МОЗГОВА ДАЛ ИМ ОДГОВАРА ОНОО ЦЕМУ ОНИ ПОЈМА НЕМАЈУ... НЕ МОЗЕТЕ ЈЕР ЉУДИ СЕ ЈЕДВА ЗНАЈУ ПОТПИСАТИ И НА РАЗНИМ ТАБЛЕТАМА СУ А ВИ ЊИХ ПИТАТЕ КАО ДА СУ ДОКТОРИ НАУКА.

ОДГОВОРИТЕ