Vlast u RS jedno kaže, a drugo radi

Dešavanja oko referenduma o Sudu i Tužilaštvu je politički kukavičluk i blamaža institucija Republike Srpske, prije svega Narodne skupštine koja je postala sredstvo koju vladajuća struktura upotrebljava - rekao je danas novinarima u sarajevu srpski ćlan Pedsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić.

Republika Srpska 22.09.2017 | 15:28
Vlast u RS jedno kaže, a drugo radi
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je danas da je od samog starta znao da referendum u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH neće biti proveden.

- Sve je bilo predvidivo, jasno i znano od samog starta. Činjenica da se dvije godine pokušavala sakriti odluka o tome pokazuje da je to politički kukavičluk i blamaža institucija Republike Srpske, prije svega Narodne skupštine koja je postala sredstvo koju vladajuća struktura upotrebljava - rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu tokom pauze na konferenciji o Centralnoj banci BiH.

Istakao je da je čvrsto bio iza referenduma o danu RS-a jer je smatrao da se na tome trebaju braniti osnovni interesi.

- Za ovaj sam u samom startu znao da se neće održati jer poznajem ljude koji su o tome govorili. Jedno kažu, a drugo rade - naglasio je.

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) prije dvije godine usvojila je prijedlog o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, a za koju je predsjednik RS-a Milorad Dodik prije nekoliko dana najavio da će biti suspendirana.

Većina u NSRS-u 2015. glasala je da podržava održavanje referenduma na području RS-a s pitanjem: ''Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametanje zakona od visokog predstavnika i međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru RS''.

(Fena)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Turboskara

22.09.2017 13:54

Ne postoji RS NEPOSTOJI NSRS,NEPOSTOJI POLICIJA RS NEPOSTOJI RTRS NEPOSTOJI PREDSEDNIK RS.Jer nista od toga nije u sluzbi naroda vec samo SNSD i diktature Baje i njegovi uhljeba. Davno je baja Rs prisvojio sebi.

ODGOVORITE
Name

KKKKKKKKK

22.09.2017 14:20

JASNO RECENO ;;;; BAJASTAN,,,, bajastan treba sto pre srusit, popaliti one nelegalne zastve koje nemaju sa BIH nista, Jedna zemlja za sviju, jedan zakon jedan presednik pa neka bude carli capljin.. jebo fasizam...

Name

Sestrić

22.09.2017 14:58

Ljudi,da li se može naći bilo kakav smisao toga što Dodig radi,ima li neka ideja,zamisao nešto čime bi se moglo takvo ponašanje bar malo opravdati.Da ga nisu naveli,nagovorili ili da nije nešto zamislio.

Name

Zai Jian

22.09.2017 14:19

Dodik I Ivanić su dvije strane istog problema.

ODGOVORITE
Name

Doc

22.09.2017 14:27

Problem je malo dublji, ovi bolesnici jedno misle, drugo kazu a trece rade.

ODGOVORITE
Name

re

22.09.2017 14:52

A STO SI ONDA IZLAZIO NA GLASANJE '''

ODGOVORITE
Name

borac

22.09.2017 15:31

Koje prorocanstvo!!

ODGOVORITE
Name

NARODNJAK

22.09.2017 17:16

A NE MOZETE NEKIM REFERENDUMIMA PITATI NEPISMEN NAROD ISPRANIH MOZGOVA DAL IM ODGOVARA ONOO CEMU ONI POJMA NEMAJU... NE MOZETE JER LJUDI SE JEDVA ZNAJU POTPISATI I NA RAZNIM TABLETAMA SU A VI NJIH PITATE KAO DA SU DOKTORI NAUKA.

ODGOVORITE