Инвеститори под ударом корупције

Влада САД жели да помогне инвеститорима и извозницима да искористе потенцијал Босне и Херцеговине, рекла је амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак на конференцији "Амерички бизис форум за промоцију и умрежавање".

Босна и Херцеговина 22.09.2017 | 10:50
Инвеститори под ударом корупције
Истакла је да су америчке инвестиције имале позитиван утицај у БиХ напоменувши да су америчке фирме до сада инвестирале око 250 милиона долара.

“Око 200 милиона долара уложио је један велики инвестирор у посљедње три године – ККР са сједиштем у САД која је присутна као власник Телемацха” рекла је Кормакова.

Ипак како је истакла амерички инвеститори се жале да су суочени с многим препрекама попут корупције, нетранспарентних процедура јавних набавки и непредвидивух намета.

У уводном обраћању Игор Радојичић је рекао да је Бањалука отворен град за инвеститоре те је захвалио УСАИД и америчкој Амбасади на помоћи при реализацији бројних пројеката. Рекао је да је ова конференција добар знак за Бањалуку и велика прилика за њен економски развој.

Посебну важност, како је истакао бањалучка власт, полаже на мотивацију младих да остану у Бањалуци и да ту развију своје пословне идеје посебно у ИТ сектору. Конференција “Амерички бизнис форум за промоцију и умрежавање” организовали су Амбасада САД у БиХ и америчка Привредна комора.

Извор: Независне новине

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Бијељина

22.09.2017 09:02

Американци прицају о корупцији, па не постоји земља на свијету која макар близу по корупцији као САД. Па ми смо за њих када је корупција у питању, овакви никакви Свајцарска. Земља у којој за предсједника могу бит изабрани Дзордз Бус Младји и Доналд Трамп, та земља нема позитивну будуцност. Они су дисквалификовани из било какве расправе о позитивним тенденцијама. С њима мозес распрвљати о ратовима и убиствима, о подрски свакој екстремистицкој групи од БиХ до Бурме, сви лудаци и убице овог свијета имају подрску САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о чему ви

22.09.2017 10:49

Једно је корупција на високом нивоу(где се то не тице становништва), а друго кад се то спусти на становниство. НПР. Овде је проблем сто те доктор неце погледати ако не дас 100-200 км, посао у дрзавној институцији без 10000 итд итд....

Name

Освит

22.09.2017 11:08

САД су по унутрасњој организацији и де јуре иде факто једна од најуреденијих дрзава у свијету.Криминал и корупција су појава против које се систем бори за разлику од нас гдје су криминал и корупција правило понасања. Корумпирани политицари ове земље су искљуциви кривци сто се објективно од 23 године послије рата 20 налазимо под економским санкцијама и сто нас заобилазе озбиљни инвеститори.Ове три су период кад је сјахао СДС а СНСД није успио узјахати.У земљу у коју домаце становниство нема повјерења коју напустају млади и способни која је заробљеник клеронационалистицких идеологија ,које су у функцији криминалаца улагати неце ни домаце становниство а странци поготово.У потпуности се слазем са мисљењем Америцке амбасаде и њховим видењем проблема развоја уопсте У Босни И Херцеговини . Вањска политика САД је други пар опанака о којој ми моземо имати мисљење али није јој се паметно супростављти јер смо исувисе мали да би несто могли мјењати у свјетским односима.

Name

јао

22.09.2017 11:52

Од куд корупција у БиХ? Нас цовјек се разболи ако не мозе неког да превари или уцјени, јер он троси сау своју снагу само у том правцу.

Name

Цуј ба

22.09.2017 09:33

Цуј ба.Па пуна Босна арапа.Инвеститора.Иде нама.Благо нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yес

22.09.2017 10:08

У праву си. Мада и ова дама се несто осјеца превисе позваном да брине о нама као да смо недоносце. Не сјецам се да јој је неко дао мандат за то.

Name

ја

22.09.2017 11:43

Они су досли да све упрљају а незнају ни писати.

Name

Игорова прича

22.09.2017 09:38

Град ради на томе да млади остану.Колико их се може запослити у ИТ сектор? Можда 2%.Шта је Игоре са тим да млади буду запослени као зидари,тесари,ЦНЦ оператери,бравари,вариоци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

економиста

22.09.2017 10:16

Конзепт развоја привреде са инвеститорима знаци кајмак оде из земље, а минималац загарантован. Има бољих солуција али оне захтијевају струцне људе. А не владу пуну лаика и незналица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам

22.09.2017 11:48

Мене цуди да водеци људи могу да буду тако глупи! кад ниста нити знају нити цак се боје будуцности. Висе од 40 година Радио сам у Сиеменсу.

Name

Неће бити

22.09.2017 14:15

Жена је у праву,а то је дошла Рудоњи у његов главни град да каже. Не шљиви га ни два посто,и на крају ће га она и стрпати у апсану. Виде Амери нашу немоћ,да се супроставимо општој корупцији,криминалу и пљачки имовине ентитета.

ОДГОВОРИТЕ