Све што нисте знали о Ангели

Меркелова је канцелар Немачке у последњих 12 година и очекује се да ће у недељу освојити и четврти.

Свијет 21.09.2017 | 22:45
Све што нисте знали о Ангели
Ангела Меркел је у трци за свој четврти мандат, а подршка конзервативцима немачке канцеларке опала је за један процентни поен само три дана уочи избора, показале су објављене анкете.

Чињенице које мало ко зна о Меркеловој: Дуго може да остане будна, ватрени је навијач фудбала, а њеног супруга зову "фантомом из опере"

Упитана како подноси дане до избора, Меркел каже да "не спава баш најбоље" и да се осећа "као пред важну фудбалску утакмицу када чекате објављивање резултата", преноси портал "Политико".

- Разлика у поређењу са фудбалском утакмицом је то што сам ја на дан избора осуђена на пасивност, док ви чекате кључну утакмицу и тада можете дати све од себе - напомиње она, додајући да политичари, пак, морају да делују пре избора, интервјуима и јавним појављивањима, а после могу "само да чекају и посматрају.

Меркелова је канцелар Немачке у последњих 12 година и очекује се да ће у недељу освојити и четврти. О "најмоћнијој жени на свету" постоје занимљиве чињенице које су везане за њен живот и претходна три мандата, и које морате да знате.



ЖИВЕЛА ЈЕ У ИЛЕГАЛНОМ СТАНУ

У својој 30. години била је сквотер након што се развела 70-их. Меркелова је била у толико лошој финансијској ситуацији да није могла да приушти изнајмљивање стана, па је живела у илегалном. Отац јој је тада рекао "да није далеко догурала".

Иначе, сквотирање је запоседање простора без дозволе власника. Најчешће се запоседају дуго времена празни и запуштени простори, који су у јавном власништву или чија је власничка ситуација нејасна.

ПАД БЕРЛИНСКОГ ЗИДА

Отишла је у спа центар када је пао Берлински зид иако је живела у источном делу Немачке. Отишла је у сауну уместо да присуствује паду зида. Касније је прешла границу и пила пиво заједно са људима из Западног Берлина.



ВРБОВАЛИ СУ ЈЕ ДА ПОСТАНЕ ШПИЈУН

Могла је да постане источнонемачки шпијун. Једном су је питали да се придружи тајној полицији Источне Немачке, али није пристала. Да јесте, њена политичка будућност могла је да буде уништена.

Након пада Берлинског зида, сви политичари из Источне Немачке који су били повезани са тајном полицијом, морали су да дају оставку.

ДЕТЕ НАУКЕ 

Меркеловој је наука одувек била у крви. После матуре са одличним успехом и натпросечним талентом у математици и језицима студирала је од 1973. године на универзитету у Лајпцигу. такође, има и докторат из физичке хемије.



ТОПАО ДОЧЕК ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Немачку канцеларку сви су хвалили што је срдачно дочекала велики број избеглица, тачније милион од 2015. године. Али, код куће су је дочекали "на нож" због њене мигрантске политике након чега су десничари почели да добијају на снази.



(Телеграф/Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стварно,

22.09.2017 07:45

Као и наш Додик" вечно".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пољакиња

22.09.2017 10:26

Чуј није била шпијун!?! Итекако је била шпијун (кодно име "ИМ Ерика"). Зато што је била је и награђена студијским путовањем у Москву гдје је докторирала и упознала свог првог мужа ("Урлицх Меркел", она је рођена као "Каснер" што је опет германизована верзија презимена "Каźмиерцзак" које је пољско). Зато је немогуће пронаћи њену докторску дисертацију јер би се тиме одмотао клупко лажи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2017 20:16

Ја ниста ново не сазна.......??? Знаци, господин Луциц је веома добро информисан.

Name

Презиме је Јеврејско

22.09.2017 18:16

Не знам да ли је била спијун. Свецу ником не дрзим. Сиромаство је било застрасујуце у ДДР. Она зна ста знаци бити гладан, она зна како је немати. До Москве су долазили паметни, посебни и наравно агенти. Али нису сви били способни за агенти нити је СССР требао Кину агената. Да ли сви који оду Д.Ц. раде за ЦИА?

ОДГОВОРИТЕ