Умјесто Томића узео Екрема

Адвокат Душан Томић из Сарајева, родом из Међаша, код Бијељине, који је, годинама, по одлуци у благослову бившег митрополита Дабробосанског, професора Никола Мрђе, био правни заступник СПЦ за враћање њене имовине у Сарајеву, по сопственим ријечима, тај посао, бар засад, не ради, јер није добио пуномоћје новог митрополита.

Босна и Херцеговина 21.09.2017 | 21:11
Умјесто Томића узео Екрема
Зато је, каже Томић, пуномоћје за заступање Дабробосанске митрополије СПЦ, добио адвокат Екрем Дуповац, „који је од првог до посљедњег дана био припадник Армије Босне и Херцеговине, као и сви његови ближи и даљи сродници“.

Томић каже да му се, лично, Дуповац похвалио да је правни заступник митрополије, „одлуком владике, који је администрирао тим дијелом СПЦ док није устоличен нови митрополит, и митрополита Хризостома“.

"Колега Дуповац је, поред осталог, био и војни судија Изетбеговићевог режима током рата, а ја сам био заточен у логору „Виктор Бубањ“, наводи Томић и додаје: 

"Чуо сам да се моје пуномоћје „крчка“, вјероватно сам на некој врсти провјере, наравно бесмислене, јер је мудар био блаженопочивши митрополит Николај када је мене изабрао за правног заступника.Од њега је мало ко знао ко је какав био и шта је чинио и у најтежим тренуцима у Сарајеву, када је баш било тешко бити Србин и „носити“ српско имене, посебно овакво какво је моје", каже Томић.

И све би, каже Томић, било у реду, можда би могло да се посматра рационално и професионално у најстрожем смислу, да није истина да је он „учинио лавовски дио посла, утврдио многобројне околности, обезбиједио документа и друге доказе за враћање црквене имовине у Сарајеву“.

"Е, сад кад се дошло „до финала“, вјероватно им не треба човек попут мене познат по томе да ће се залагати да све црквено буде враћењно, без икаквих „транге-франге“ игара", каже Томић.

Наглаша да нема институција и форума, у земљи и свијету, које није „облетао“, по ко зна колико пута, указујући и доказујући неправду према СПЦ у Сарајеву у времену, када је било неслућенох отпора и ризика да се то ради.

"Наравно да ћу помно да пратим сваки случај као ревносан и одговоран човјек, па ћемо да видимо шта се, заиста, „иза брда ваља“, казао је Томић.

(БН/ В.Митрић)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Сањо

21.09.2017 19:19

е нецес Томицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

хебреј

21.09.2017 19:58

а ста је са Јеврејском имовином ?

Name

Стана

22.09.2017 06:16

Томицу, није ни твоје масло за рамазана. Није митрополит будала, процитао те је као Буквар

Name

ре ре

22.09.2017 22:03

Томића СПЦ не воли због вл. Качавенде, а он цркву спаси велике бруке коју је владика чинио, у Сарајеву га не воле јер једини успје отјерати хођжу у затвор због педофилије, у Бањалуци га не воле јер отворено указује на Додиков криминал,..одбрани он и министра Петра Ђокоића од оптужби...дајте да видимо сличног адвоката са таквим успјехом. ОВЕ ЛОШЕ КОМЕНТАРЕ ПИШУ ЉУБОМОРНИ И НЕСПОСОБНИ ЛИКОВИ ИЗФРУСТРИРАНИ ТОМИЋЕВИМ УСПЈЕСИМА.

Name

крстан симиц

21.09.2017 19:26

Вуди Дулета амбасадора дјецијег у рату, колико нам је свима познато био си ВИП у Сарајеву у рату и с Алијом Изетбеговицем кафе испијао, јавни у медијима у ратубдавао изјаве како срби пуцају по Сарајеву, мрс преливодо, ма коме ти лопове глумис србина узео паре лопатом за пребацивање дјеце и ти да прицас о српству, нису теби дзаба зубе избили у Медзадима, ето колики си струцњак да је црква узела вехабију адвоката да је заступа, е јаду јадни

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ МРЖЊЕ

21.09.2017 21:22

ВАШ РИЈЕЧНИК НЕ ПРИЛИЧИ ОБАЗОВАНОМ И СМИРЕНОМ КРСТАНУ СИМИЋУ, ГОСПОДИНУ У АДВОКАТУРИ. ВИ ПРИПАДАТЕ НЕКОМ КРМЕЋЕМ СЛОЈУ ЉУДИ, КОЈИ ПУЦАЈУ ОД МРЖЊЕ ПРЕМА УСПЈЕШНИМ ЉУДИМА КАКАВ ЈЕ ВЕЛИКИ АДВОКАТ ДУШАН ТОМИЋ, ПОЗНАТ ШИРОМ СВИЈЕТА.

Name

Стана Крстан Симиц

22.09.2017 08:28

Јадно ли је насе српство, кад нас морају бранити Вехабије.Која су зла мени нанијели Срби, ни најгори Мудзахедини то не би могли смислити

Name

Перо

21.09.2017 20:00

Шта си ти мислио да читав живот музес цркву а да ништа не урадиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емил Влајки

21.09.2017 21:15

Адвокат Томић, по мом сазнању, од СЦП за 10 година није узео нити једну марку. То може потврдити сваки свештеник у Сарајеву. Без дилема тврдим да ће адвокат Душан Томић ући у историју као честит и племенит човјек, без обзира на многе који мрзе Томића из зависти и љубоморе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

22.09.2017 07:20

Па И нас Драган Мектиц од првог до последњег дана био у војсци РСа па ста сад цовјек цасно хоце да обавља своју дузност настоји да буде реалан колко је то могуце у овом запогањеном друству Па ста нам смета адвокат ако цовјек ради свој посао А није проблем ни замијенити га ако нам се не свидја

Name

хммммм

22.09.2017 07:10

Могао си Томицу узимати од покојног Николаја,јер он задњих 10 година заспе за ручком..итд,али дошао коцкар Хризостом и изабрао себи равног и црњег од тебе,Дуповца..Бозе сачувај,брани Јасаревица вехабију и враћа цркви имовину..Негдје се нешто и на небу одкацило 100%....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

22.09.2017 12:13

Какав човјек, какав саморекламер, кад је у питању лова очас се прешалта из мултикулти Сарајлије Светлане Броз у Србенду на квадрат (и обрнуто). Али, и слијепи на крају прогледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕМИН ОМЕРОВИЋ, САРАЈЕВО

23.09.2017 20:01

АДВОКАТ ТОМИЋ ЈЕ ВЕЛИКИ ЧОВЈЕК. МЕНИ ЈЕ ДЈЕЦУ СПАСИО У РАТУ А НАКОН РАТА ПОМОГАО МИ ЈЕ ДА СЕ ВРАТИМ НА ПОСАО У ЕЛЕКТРОПРИВРЕДУ. НИЈЕ МИ НАПЛАТИО НИШТА. ДУЖНИК САМ ТОМИЋУ ДО КРАЈ ЖИВОТА