Umjesto Tomića uzeo Ekrema

Advokat Dušan Tomić iz Sarajeva, rodom iz Međaša, kod Bijeljine, koji je, godinama, po odluci u blagoslovu bivšeg mitropolita Dabrobosanskog, profesora Nikola Mrđe, bio pravni zastupnik SPC za vraćanje njene imovine u Sarajevu, po sopstvenim riječima, taj posao, bar zasad, ne radi, jer nije dobio punomoćje novog mitropolita.

Bosna i Hercegovina 21.09.2017 | 21:11
Umjesto Tomića uzeo Ekrema
Zato je, kaže Tomić, punomoćje za zastupanje Dabrobosanske mitropolije SPC, dobio advokat Ekrem Dupovac, „koji je od prvog do posljednjeg dana bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine, kao i svi njegovi bliži i dalji srodnici“.

Tomić kaže da mu se, lično, Dupovac pohvalio da je pravni zastupnik mitropolije, „odlukom vladike, koji je administrirao tim dijelom SPC dok nije ustoličen novi mitropolit, i mitropolita Hrizostoma“.

"Kolega Dupovac je, pored ostalog, bio i vojni sudija Izetbegovićevog režima tokom rata, a ja sam bio zatočen u logoru „Viktor Bubanj“, navodi Tomić i dodaje: 

"Čuo sam da se moje punomoćje „krčka“, vjerovatno sam na nekoj vrsti provjere, naravno besmislene, jer je mudar bio blaženopočivši mitropolit Nikolaj kada je mene izabrao za pravnog zastupnika.Od njega je malo ko znao ko je kakav bio i šta je činio i u najtežim trenucima u Sarajevu, kada je baš bilo teško biti Srbin i „nositi“ srpsko imene, posebno ovakvo kakvo je moje", kaže Tomić.

I sve bi, kaže Tomić, bilo u redu, možda bi moglo da se posmatra racionalno i profesionalno u najstrožem smislu, da nije istina da je on „učinio lavovski dio posla, utvrdio mnogobrojne okolnosti, obezbijedio dokumenta i druge dokaze za vraćanje crkvene imovine u Sarajevu“.

"E, sad kad se došlo „do finala“, vjerovatno im ne treba čovek poput mene poznat po tome da će se zalagati da sve crkveno bude vraćenjno, bez ikakvih „trange-frange“ igara", kaže Tomić.

Naglaša da nema institucija i foruma, u zemlji i svijetu, koje nije „obletao“, po ko zna koliko puta, ukazujući i dokazujući nepravdu prema SPC u Sarajevu u vremenu, kada je bilo neslućenoh otpora i rizika da se to radi.

"Naravno da ću pomno da pratim svaki slučaj kao revnosan i odgovoran čovjek, pa ćemo da vidimo šta se, zaista, „iza brda valja“, kazao je Tomić.

(BN/ V.Mitrić)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Sanjo

21.09.2017 19:19

e neces Tomicu

ODGOVORITE
Name

hebrej

21.09.2017 19:58

a sta je sa Jevrejskom imovinom ?

Name

Stana

22.09.2017 06:16

Tomicu, nije ni tvoje maslo za ramazana. Nije mitropolit budala, procitao te je kao Bukvar

Name

re re

22.09.2017 22:03

Tomića SPC ne voli zbog vl. Kačavende, a on crkvu spasi velike bruke koju je vladika činio, u Sarajevu ga ne vole jer jedini uspje otjerati hođžu u zatvor zbog pedofilije, u Banjaluci ga ne vole jer otvoreno ukazuje na Dodikov kriminal,..odbrani on i ministra Petra Đokoića od optužbi...dajte da vidimo sličnog advokata sa takvim uspjehom. OVE LOŠE KOMENTARE PIŠU LJUBOMORNI I NESPOSOBNI LIKOVI IZFRUSTRIRANI TOMIĆEVIM USPJESIMA.

Name

krstan simic

21.09.2017 19:26

Vudi Duleta ambasadora djecijeg u ratu, koliko nam je svima poznato bio si VIP u Sarajevu u ratu i s Alijom Izetbegovicem kafe ispijao, javni u medijima u ratubdavao izjave kako srbi pucaju po Sarajevu, mrs prelivodo, ma kome ti lopove glumis srbina uzeo pare lopatom za prebacivanje djece i ti da pricas o srpstvu, nisu tebi dzaba zube izbili u Medzadima, eto koliki si strucnjak da je crkva uzela vehabiju advokata da je zastupa, e jadu jadni

ODGOVORITE
Name

BEZ MRŽNJE

21.09.2017 21:22

VAŠ RIJEČNIK NE PRILIČI OBAZOVANOM I SMIRENOM KRSTANU SIMIĆU, GOSPODINU U ADVOKATURI. VI PRIPADATE NEKOM KRMEĆEM SLOJU LJUDI, KOJI PUCAJU OD MRŽNJE PREMA USPJEŠNIM LJUDIMA KAKAV JE VELIKI ADVOKAT DUŠAN TOMIĆ, POZNAT ŠIROM SVIJETA.

Name

Stana Krstan Simic

22.09.2017 08:28

Jadno li je nase srpstvo, kad nas moraju braniti Vehabije.Koja su zla meni nanijeli Srbi, ni najgori Mudzahedini to ne bi mogli smisliti

Name

Pero

21.09.2017 20:00

Šta si ti mislio da čitav život muzes crkvu a da ništa ne uradiš

ODGOVORITE
Name

Emil Vlajki

21.09.2017 21:15

Advokat Tomić, po mom saznanju, od SCP za 10 godina nije uzeo niti jednu marku. To može potvrditi svaki sveštenik u Sarajevu. Bez dilema tvrdim da će advokat Dušan Tomić ući u istoriju kao čestit i plemenit čovjek, bez obzira na mnoge koji mrze Tomića iz zavisti i ljubomore.

ODGOVORITE
Name

AR

22.09.2017 07:20

Pa I nas Dragan Mektic od prvog do poslednjeg dana bio u vojsci RSa pa sta sad covjek casno hoce da obavlja svoju duznost nastoji da bude realan kolko je to moguce u ovom zapoganjenom drustvu Pa sta nam smeta advokat ako covjek radi svoj posao A nije problem ni zamijeniti ga ako nam se ne svidja

Name

hmmmmm

22.09.2017 07:10

Mogao si Tomicu uzimati od pokojnog Nikolaja,jer on zadnjih 10 godina zaspe za ručkom..itd,ali došao kockar Hrizostom i izabrao sebi ravnog i crnjeg od tebe,Dupovca..Boze sačuvaj,brani Jasarevica vehabiju i vraća crkvi imovinu..Negdje se nešto i na nebu odkacilo 100%....

ODGOVORITE
Name

Aaaa

22.09.2017 12:13

Kakav čovjek, kakav samoreklamer, kad je u pitanju lova očas se prešalta iz multikulti Sarajlije Svetlane Broz u Srbendu na kvadrat (i obrnuto). Ali, i slijepi na kraju progledaju.

ODGOVORITE
Name

EMIN OMEROVIĆ, SARAJEVO

23.09.2017 20:01

ADVOKAT TOMIĆ JE VELIKI ČOVJEK. MENI JE DJECU SPASIO U RATU A NAKON RATA POMOGAO MI JE DA SE VRATIM NA POSAO U ELEKTROPRIVREDU. NIJE MI NAPLATIO NIŠTA. DUŽNIK SAM TOMIĆU DO KRAJ ŽIVOTA