Хејлијева: Трамп заправо неће рат

Након Трампових оштрих пријетњи за говорницом Генералне скупштине УН, америчка амбасадорка у УН Ники Хејли изјавила да он заправо не жели рат са Пјонгјангом.

Свијет 21.09.2017 | 13:08
Хејлијева: Трамп заправо неће рат
"Нико не жели рат, предсједник не жели рат, покушали смо то да урадимо путем дијалога, покушали смо то да урадимо примјеном санкција, покушали смо на сваки могући дипломатски начин и даље не одустајемо", рекла је Хејлијева јуче за "Си-Би-Ес".

Америчка телевизија наводи да примјећује промјену у односу на упозорење о "тоталном уништењу" Сјеверне Кореје које је упутио у уторак.

Амбасадорка САД у УН је казала да Вашингтон има "пуно војних опција" у односу на сјевернокорејску власт и да је питање како привући пажњу тамошњег вође Ким Џонг Уна.

"Нико не зна како да му привуче пажњу, тако да све што можете јесте да наставите да му стављате до знања шта би могло да се деси ако не престане да ради то што ради. Сви желе да допру до Кима, то је проблем, једноставно не знамо како", рекла је Хејлијева.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

21.09.2017 11:48

Кад нисте знали како да допрете до Јапана, бацили сте две атомске бомбе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

21.09.2017 12:23

Па врло једноставно оставите човјека на миру,смањите тензије и проблем ријешен.Проблем није у С. Кореји него у Америци која је свакој чорби запршка.Земља која је стекла богаство на несрећи других народа,кад тад доћи ће крај ујка Сему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роспyа

21.09.2017 12:37

неће рат, а хоће да продају оружје, да владају целим светом, да командирају плаентом..... ех, па неће моћи. Овај пут је Сјеверна Кореја, показал где је сјевер, и Амери су тога свјесни......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.23.Септембар.2017

23.09.2017 12:45

У свету ће завладати мир кад престане,Америка дасе меша у политику свеску.Дегод је,Америка била умешана тамо је само настао хаос и сиромаштво.Американци су зкували рат.Иза њихове акције остало је само сиромаштво и рушевине.Ето такваје помоћ и демократија каубојаВише су направили сиротиње и злочинства него,Хитлер.

ОДГОВОРИТЕ