Hejlijeva: Tramp zapravo neće rat

Nakon Trampovih oštrih prijetnji za govornicom Generalne skupštine UN, američka ambasadorka u UN Niki Hejli izjavila da on zapravo ne želi rat sa Pjongjangom.

Svijet 21.09.2017 | 13:08
Hejlijeva: Tramp zapravo neće rat
"Niko ne želi rat, predsjednik ne želi rat, pokušali smo to da uradimo putem dijaloga, pokušali smo to da uradimo primjenom sankcija, pokušali smo na svaki mogući diplomatski način i dalje ne odustajemo", rekla je Hejlijeva juče za "Si-Bi-Es".

Američka televizija navodi da primjećuje promjenu u odnosu na upozorenje o "totalnom uništenju" Sjeverne Koreje koje je uputio u utorak.

Ambasadorka SAD u UN je kazala da Vašington ima "puno vojnih opcija" u odnosu na sjevernokorejsku vlast i da je pitanje kako privući pažnju tamošnjeg vođe Kim Džong Una.

"Niko ne zna kako da mu privuče pažnju, tako da sve što možete jeste da nastavite da mu stavljate do znanja šta bi moglo da se desi ako ne prestane da radi to što radi. Svi žele da dopru do Kima, to je problem, jednostavno ne znamo kako", rekla je Hejlijeva.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

21.09.2017 11:48

Kad niste znali kako da doprete do Japana, bacili ste dve atomske bombe...

ODGOVORITE
Name

Rade

21.09.2017 12:23

Pa vrlo jednostavno ostavite čovjeka na miru,smanjite tenzije i problem riješen.Problem nije u S. Koreji nego u Americi koja je svakoj čorbi zaprška.Zemlja koja je stekla bogastvo na nesreći drugih naroda,kad tad doći će kraj ujka Semu.

ODGOVORITE
Name

Rospya

21.09.2017 12:37

neće rat, a hoće da prodaju oružje, da vladaju celim svetom, da komandiraju plaentom..... eh, pa neće moći. Ovaj put je Sjeverna Koreja, pokazal gde je sjever, i Ameri su toga svjesni......

ODGOVORITE
Name

Neđo.23.Septembar.2017

23.09.2017 12:45

U svetu će zavladati mir kad prestane,Amerika dase meša u politiku svesku.Degod je,Amerika bila umešana tamo je samo nastao haos i siromaštvo.Amerikanci su zkuvali rat.Iza njihove akcije ostalo je samo siromaštvo i ruševine.Eto takvaje pomoć i demokratija kaubojaViše su napravili sirotinje i zločinstva nego,Hitler.

ODGOVORITE