Додик понижава српски народ

Опозиционе странке у Републици Српској поручиле су данас како је Милорад Додик одлуком да откаже одлуку о референдуму, капитулирао и показао како ће учинити све, па и сарађивати са центрима моћи Запада, да се задржи на власти. Позвали су га да поднесе оставку.

Република Српска 21.09.2017 | 13:00
Додик понижава српски народ
“Додик је капитулирао, већина је показала колико су користили референдуме у политичке сврхе. Референдум о Суду и Тужилаштву БиХ био је само политиканство, а служио је да превари грађане пред изборе. Овдје се ради о понижењу НСРС, институција РС, понижавању грађана РС и овим се дерогира и дискредитује референдум по други пут.

Предсједник је 2011. и 2015. био предлагач одлука НСРС да се проведу ови референдуми. Сада када одустају од овога, јасно је да су капитулирали и дезертирали и политички профитирали јер су том причом од 2011. до данас више пута варали грађане", поручено је на данашњој пресс конференцији.

Они су рекли да је одлука о суспензији референдума доказ да владајућа већина сарађује са западним силама, и ради против интереса РС.

''Поред тога што је ова одлука преварантска, она је и колаборационистичка. Она је најбољи доказ да режим сарађује са дијелом западне администрације. То је производ њиховог страха од притисака на њих лично, замрзавање имовине и отварање афера. Онај ко их је довео на власт боље зна о њима, него они сами. Нема никаквих дилема да онај који их је довео на власт, врло добро зна о чему се ради.

Казао је како не очекује да ће они који годинама крше Устав и законе РС, те понижавају НСРС и угрожавају њен углед, то учинити, али наглашава како ово показује шта су све спремни урадити да би се по сваку цијену одржали на власти.

"Било је веома јадно и биједно гледати фаце јуче с коалиционог састанка које немају ни људског ни политичког достојанства. Одлука из 2015. године да се распише референдум је представљала једну врсту авантуризма на што смо ми из опозиције упозорили. Показало се да режим у РС није имао сагласност и подршку Србије и Русије за доношење ове одлуке и одржавање референдума. Све је ово урађено у политичке сврхе с озбиљним и несагледивим посљедицама", рекао је Михајлица.

Михајлица је додао да повлачење јучерашње одлуке оживљава "срозани ауторитет Суда БиХ".

''Јучерашње повлаченеј одлуке и у суштини потпуно пољуљани и срозани ауторитет Суда БиХ поновно оживлљава. Сада ће у Сарајеву схватити да РС одустаје од негације лошег рада и неприхватљивог рада Суда и Тужилаштва БиХ. Ми смо више пута констатовали да је њихов рад на штету РС".

Горан Ђорђић из Напредне странке РС казао је како је Додик капитулирао као предсједник СНСД-а јер је погазио њихово основно програмско опредјељење, а то је самосталност РС и нема више никакав кредибилитет.

"Годинама се крије нацрт закона о властима и правима предсједника РС. Какав је ово систем кад су предсједник и чланови НСРС изнад закона и крше Устав? Чему онда да се нада народ? основни разлог што смо блокирали рад НСРС пасивно је што даље не може. Владе би у другим земљама подносиле оставке да им се овако нешто деси", истакао је.



Извор: БН/Агенције

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

21.09.2017 11:06

Политицке кукавице,преваранти,профитери. Одлицне оцјене стања.Власт одлази...полако,али сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зозон

21.09.2017 11:35

Могу они само кмечати заједно са шефом им Бакетом. Чика Миле је прекуцо ову игрицу што се зове политика. Тренутно опозиција у Републици Српској не прелази 20 % бирачког тјела. Тако им и треба удружили су се са Бакиром на рушењу Додика и Републике Српске. Ко с' ђаволом тикве сади о главу му се разбију. Живјела Република Српска, једина слободна територија у окупираној Европи.

Name

Премиум 15

21.09.2017 11:36

Јел оно овај имао 300 гласова на изборима..

Name

21.09.2017 11:57

Браво....то је права истина...и треба их на изборима казнити да ни 15% не предју.

Name

ДЕГОТХИА

21.09.2017 12:10

НЕ НАЗИВАШ ТИ САМ СЕБЕ БЕЗ РАЗЛОГА ЗОЗОН !!!.. ПОТЛАЧЕНИ СЕ НЕ ЈАВЉАЈУ И ЋУТЕ ЈЕР ИХ СЕ ВЕЋИНА БОЈЕ ОВИХ ДЕСПЕРАДОСА ИЗ ВЛАСТИ, ПОШТО РАДЕ ВЕЋИНОМ ЗА ЊИХ... КАДА СЕ ДЕСИ ВЕЛИКИ ПРАСАК И ОВА КЛЕПТОМАНСКА "ТАНДАРАМАНДАРА" ЕКИПА КОНАЧНО НАПУСТИ ВЛАСТ - ВИДЈЕЋЕТЕ НАЈВЕЋЕ СЛАВЉЕ НАРОДА И ТО БАШ У БАЊА ЛУЦИ - БИЋЕ ИХ МНОГО ВИШЕ ОД ПРОЦЈЕНЕ ОД 20%...

Name

лоша

21.09.2017 12:56

Да је Михљица гласао за референдум онда,сад би могао рећи да је капитулација.Ајде сад нек опозиција гласа против одлуке о повлачењу референдума(ако смије).

Name

ВРС- реп Премиум 15

21.09.2017 13:26

Да јесте !!! Али заботавили сте да је вас унистилац РС , у сваком смислу ријеци Милокрад имао једну трскторску приколицу гласаца кад је досао на власт!!! А све ове године на власти је крадјом и куповином гласова запосљавајуци дезертере и битанге на будзет да би остао на власти.

Name

РВИ - Зозон

21.09.2017 13:39

Ево никад нецу лазног патриоту Додика подрзати!!!! и по твоме и ја сам Бакировац.., ма та прица вам је супља јадо, исто као референдум о суду и тузиластву, а друго да није купио папке који су се за саку еура продали , себе и свој став говори само о њима, а ко це имати 20% видјеце мо!!! Лаз и превара народа мозе једном и никад висе, самосталнист РС и референдуми су му били главне лази на којима је добијо задње опсте изборе..,, А висе неце моци, у лази су кратке ноге!!! Реце стари народ

Name

И ви такодје

21.09.2017 14:14

И ви такодје.Ко од вас има станове по Бецу.А то с понизавањем поцело је 1868.Од вас.Радикала.Зато и ти не се.. пуно.У пет ратова сте нас увели непотребно.Син од Пасиц је сав сецер просверцовао 1919. па они који су гинули на Кајмакцалану ни сецера ни гаца нису имали.Цути и покри се усима.Идиоте вец 200 година ви умјесто модерне правите сељацку дрзаву.

Name

Ре истина

21.09.2017 16:35

Јадан си ти цовјек ако мислис да ЦЕ те овакви као михаљица бореновица и слицни њима приредит бољи будуцности наведи примјер ста то михаљица урадио никад АМА бас икадза добро бит РС годинама узива на грбаци овог народа то је невидјени паразит

Name

За Пеемијум

21.09.2017 17:47

Није Михајлица имао 300 гласова него 3500. Лако је на ЦИК провјерити. И имао је висе гласова од пола посланика. Нпр. Петар Дјокиц је имао 2900 гласова а министар је и имма јос 3 министра и јавна предузеца и пљацка гдје год стигне и то вам не смета. Срамота је лагати и измисљати а и да је истина да има 300 гласова то није криминал и то би требало бити задње сто би се приговарало. Михајлица је званицно најактивнији посланик. Са највисе дискусија, приједлога, присуства на засједањима... Не сметају вам они који нису никад ниста проговорили и не долазе на засједања а уредно плате узимају. Разумијем да неко има према некоме симпатије или антипатије али трwба бити елементарно објективан.

Name

карадјоз

21.09.2017 11:06

...а који си ,па сад ти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.09.2017 11:50

На следећим изборима оваквим неће помоћи ни компензацијске листе. Сваки политичар који нема подршку народа је непотребан.

Name

Брчак

21.09.2017 12:09

Та иди бегај! ;))

Name

Миле

21.09.2017 13:37

Хајде мало трезвено размислите сви зар ово није највеци ударац милораду запад је казао изади пред камере и реци да повлацис референдум или це мо те маци. Зар нисте приметили на фаци насег преседника док је то изговарао као да је све своје покопао није ни њему лако да би опстао мораце под хитно да ухапси најмање 15 својих тајкуна.

Name

ПРАВДА

21.09.2017 11:10

Истина боли.Ваљда је сада народу јасно ко га вуце за нос и обмањује годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поскок

21.09.2017 11:47

Опет се поставља питање: "КОЈИ НАРОД"???Јел то онај народ који гласа за паре, или можда онај што оргија под шаторима, или онај што нема шта да једе а пуна му уста Додика и његових, итд?Ми имамо врло мало народа, али зато имамо много полтрона и продатих јадова!

Name

НАПРЕД

21.09.2017 11:13

Достојанствено,досљедно,искрено.Свака цаст.Михајлица им је све рекао у брк висе пита.Народе отвори оци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

21.09.2017 14:52

Живјела Опозиција ...доле Влада...и Аутоматима.

Name

Јдбсн

21.09.2017 11:14

Нико ни Баји није ниста поклонио па неце ни он народу. И он се борио на улици за себе, по амбасадама вуко за рукав на све стране, ризиковао ово или оно да додје до позиције да буде власт. Ако хоцете боље сутра борите се и мијењајте несто и на улици, неце за вас нико други. Од прице и типкања нема промјене. Баја се бори за себе тако се и ви борите за себе. Он гледа себе, прави свој успјех, није досао на власт ради вас да вама несто прузи. Баји капа доле за способност. Зиви комфорно, путује и троси како он зели за себе, породицу и најблизе. За сво то вријеме народ (марву) од које зиви дрзи под лаганом контролом без побуне. Следеце изборе добија јос убједљивије, јер су његови гласаци зацементирани на будзету уз пензионере, а осталих сто нису за њега је све мање јер се исељавају. Само онда кад престану да се исплацују будзетске плате и пензије, па васе комсије и фамилија буду угрозени да презиве исто као и ви, и буду морали да стану на васу страну да несто мијењају, мозе доци до промјена. До тога неце доци док је кредита, а до тада све је само супља прица и лапрдање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.09.2017 13:32

Миле се није изборио он то не зна,вец га је тенк сфора поставио на власт,зато сто су га процијенили са је продана дуса.Миле по налогу ради предао је генерала Младица,предсједника Карадзица,упропастио све ,све продао рафинерију,телеком,упропастио банке,дозволио пљацку страних банака овог напаценог становниства.Сарадјује са ММФ треба да повеца акцизе да би добио нови кредит од ММФ,а то це опет узети од народа.Нема Миле никаквих пријатеља то сто иде у Петерсбург пред изборе да се слика са Путином је само варање народа итд.Нисам странацки опредјељен слободан сам и добро сам себи организовао зивот,ал Милетова политика не води нигдје треба то мијењати сто прије.

Name

ОСА

21.09.2017 11:16

Не понизава Додик народ,него народ сам себе ,зато сто га бира на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николај

21.09.2017 11:17

Немас ти појма одакле си супаљ. Референдум је тада расписан да се добију избори и зезну такви као ти и опозиција за гласове. Сада исто то отказује за обецање за кредит којим це купити следеце изборе односно будзетлије и пензионере. За тебе је то спанско село за разумјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

21.09.2017 12:20

Додик побједјује годинама на изборима откуд сада да је само због референдума?!Зао ми је моци али он је политицар висе класе за вас.

Name

Перо Добој

21.09.2017 11:17

Додик понизава ЕУ,НАТО,УСА ,ФБиХ и остале спрске непријатеље.. Доста је било висе пониазавња српског народа... Сада цемо рефередумима показивати вољу српског народа који на свјеткој политицкој сцени сваким даном бива све јачи и препознатљивији

ОДГОВОРИТЕ
Name

луу

21.09.2017 11:40

Перо, је си ли јуцер иста за вецеру добио или си руцао митова о угрозености Српског народа.

Name

Рацбо

21.09.2017 11:47

Ти си Перо очигледан доказ да ни све будале нису исте. Има их свакаквих , али ти си посебна врста. Али ниси ти крив .... природа је направила грешку.

Name

Е ВЕСЕО БИО

21.09.2017 12:14

О КОМ ТО ТИ РЕФЕРЕНДУМУ САЊАШ, ЈАДАН БИО ПА ВИДИШ ДА ГА ДОДО НЕЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ ЈЕСИЛИ ТИ НОРМАЛАН ИЛИ ДА ТИ СЕ ТРАЖИ МЈЕСТО У ПОДРОМАНИЈИ У НОВОЈ БОЛНИЦИ КОЈУ ЈЕ ДОДО ОТВОРИО.

Name

Комунист

21.09.2017 12:59

Република Српска полако али сигурно нестаје захваљујуци Милораду Додику и његовој лоповској багри.

Name

Пссссстттт!

21.09.2017 11:18

Додик има најбољу гудру на свијету. Милион људи је дрогирао . Постали су овисни само о њему

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС

21.09.2017 11:19

Одакле теби Михаљица право да држиш предавања некоме? Ти, Шукало и ваш пријатељ Чавић немате заједно гласова колико је добио Марко Павић у Приједору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

21.09.2017 11:36

За господина ДНС па шта ту није некоме јасно, наравно да је све превара и лаж, али у чему је проблем ако опозиција каже истину, и то вама смета. Па како је господин Павић и остали добили више гласова, па наравно на лажним обећањима и манипулацијом. Али то је за вас виша математика, и то ви нисте у стању да сконтате. Паметном и превише.

Name

Бања лука

21.09.2017 11:38

марко павиц бувара неписмена е мој Приједоре

Name

Брзи

21.09.2017 11:45

Ово је понижење Српског народа.

Name

Д

21.09.2017 11:52

Свака ти цаст друзе нек си рекао па ста се он јавља гласове могу на прсте данизброје своје.хејехе

Name

Приједор

21.09.2017 12:01

Мислис"ДОБИО"?

Name

днс-лопови

21.09.2017 12:09

днс се претвара у десет пута гори снсд,јебо их нешић и остали криминалци без школе. Код њих у задње вријеме на локалу прелазе они који су опљачкали народ,ваљда намирисали крв. Не знам да ли су они гори по Републику Српску, или они удбаши са Стевандићем, куку нама са њима без Додика. Он их засад држи свезане да народ не искидају као звијери. Замислите онда колико су они алави на паре и власт,,на колике издаје су спремни, кад их само превртљиви Миле може обуздати. Ако оде Додик, а ови остану и опстану у новој коалиционој влади, тек смо онда најебали за сва времена. Зато, или сви нека иду у пакету, или не дирајте Мила, ако мислимо себи добро. Замислите сутра власт у којој су лопови из ДНС, јадови из ПДП и удбаши Стевандића? Рачунајте ако падне Миле, нема ни СНСД, овим горе побројаним политичким курвама тада остаје само да смажу за доручак коалициони СДС и да са српског народа и Републике Српске ради ко шта хоће?

Name

Комунист

21.09.2017 13:04

У Приједору су врецама крадени гласови доказано видео снимком само сто је код нас корупција на нивоу па се нема коме залити једино коље у саке па удри нек све јеци има Миле сто круском лијеци.

Name

Искрен

21.09.2017 11:22

Сути мису

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зозон

21.09.2017 11:40

Само наставите са поступцима као неки дан у скупштини, нема на идућим изборима цензус да пређете. Али то је ваша ствар... Чика Миле маестрално вуче потез за потезом. Испитајте мало јавно мњење и видите како стојите. Мени се чини изузетно лоше. Бјеже вам посланици као луди од вас. Мора се запитати, шта је у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

21.09.2017 13:02

Поздравио те Лажански, Ђаковић, и остали такозвани..... !?

Name

Лав

21.09.2017 11:52

Мис ти је тата и твој председник

ОДГОВОРИТЕ
Name

папци

21.09.2017 11:54

Почните ви сад из опозиције са национализмом, бусајте се у прса ко ће више штитити РС, па ћете видјети како се то код странаца цијени? Не знам ни што вас упозоравам, кад ће шта год ви радили и на шта год у договору са странцима пристали, власт да би сачувала своју гузицу пристати на три пута више. Можда је то и добро, чак мислим какви сте сви, да би требало доста ојачати БиХ, за велике новчане трансакције-помоћ, пар милијарди евра, пола бесповратно, пола са повољним кредитом, те са отписом дијела дуга Републици Српској од стране ментора. Како сте нас водили и које сте паре покрали у рату и после рата могли смо данас бити најбогатији народ у Европи. Боље је ако може да добијемо те паре и попустимо шта траже странци, са тим да остане влада и парламент Српске, него да прођемо као Срби са КиМ,, које је српска власт опљачкала и испоручила бесплатно. Власти у Србији су без рата могли дати Косову конфедералну републику, нату тамо базу, добити најмање 30 милијарди евра у кешу и остати легалним правним путем прије давања територије власници свега вриједног, од природних ресурса, до јаких фирми, те под окриљем унеска заштитити све наше споменике културе и вјерске објекте који би добили екстериторијални статус, шиптари над њима не би имали никакво законско право управе и заштите,, односно, били би под физичком заштитом Србије и УН. Американци се све питају данас, питали су се и 1999 године, да су наши пристали, све би горе написано било реализовано, а Косово никад не би постало призната држава. Добро пазите папаци да нас не завалите, мада сам лично скептичан познавајући структуру личности "вођа"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокиц

21.09.2017 11:54

Зато ја и Марко имамо правосназне судске затворске пресуде.Постење се не исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

21.09.2017 12:33

Кад свом народу ради овако онда се требамо запитати како је свим осталим сто нису побјени И протјерани из РС-а

Name

Будала

21.09.2017 12:58

Браво Ђоле, све честитке теби и Маркану. Нема ништа без судске пресуде за криминал. Али обавезно правоснажна да буде! Само такве уважавамо! Што више, то је наша перспектива извјеснија ! Хахахахаха!!!

Name

Никола незнановиц.

21.09.2017 12:46

Додик и Зељка Цвијановиц губе власт Сада незнају ста да раде па завлаце народ обецавају дају мита паре оне стосу покрали од народа.То им висе не помазе достаје било.Даба и полиција и суд и воска таккуни стосу сањима.Најбољебим било да поднесу оставке.Да народ мало озиви.А они да одговарају за све стосу довели СР.у бакрот поз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

21.09.2017 12:47

Михајлица је имао висе гласова него пола посланика СНСД,ДНС и СП. Папци лазу и пису против њега. Најактивнији посланик у овом мандату. Паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

поо

21.09.2017 13:03

Па Додик је Хрват Фрањевац људи схватите то вец једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.09.2017 13:35

Михаљица је све у праву али његова се пика као и овај мој коментар. Ни ти он нити ја имамо подршку гласача

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.09.2017 13:58

Каква влада каква скупстина направили све институције а немамо дрзаве све је то направљено да би се опљацкао народ и могу реци успјесно то раде цак се дизу кредити да би се украло а народ овца гледа ко се рекламира као велики србин и изабрасе неког ко уопсте није србин марва обицна показаце то следеци избори нисам ни за СДС и то је отрцана странка кад видис колико прелетаца а углавном из СДС-а то је знак ко је у странци моје мисљење да треба бацити ратне странке и бирати младје јер су и осниваци младји људи и надати се промјенама ови су сетири године провели клеветајуци и тузавајуци се судови немају времена за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таг

21.09.2017 14:01

Треба уочити да су Срби сами себе понизили гласајући више пута за Милорада Додика а уз то тиме и прокоцкали свој живот који им је дотични потпуно упропастио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

21.09.2017 15:14

Прво је по налогу запада амнестирао дезертере,после је омаловазио и деградирао браниоце Р.Српске и тај сулуди залет га је понукао на кŕају крајева и да подијели Српски наŕод сто би за циљ био братоубилацки рàт..Па нисмо ми луд народ да нас један сверцер и лопов одведе у провалију зàпадну...Има да лети с власти и западног намјесниства док му народ није показао смијер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

21.09.2017 16:17

Подрска СРС РС и Михајлици.Цасно,постено,искрено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

21.09.2017 16:38

Ђаба вам свака прича Додик 2018 опет побјеђује СНСД Са буђетом пресједника од 10 мил. ето 10-15 папака и власт још 4 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар маркиц

21.09.2017 19:49

Додик и опет додик ту дилеме нема...

Name

007

22.09.2017 05:58

Заврсице банда у затвору,због бруталне пљацке народа,јавних предузеца, будјета и фондова

ОДГОВОРИТЕ