Dodik ponižava srpski narod

Opozicione stranke u Republici Srpskoj poručile su danas kako je Milorad Dodik odlukom da otkaže odluku o referendumu, kapitulirao i pokazao kako će učiniti sve, pa i sarađivati sa centrima moći Zapada, da se zadrži na vlasti. Pozvali su ga da podnese ostavku.

Republika Srpska 21.09.2017 | 13:00
Dodik ponižava srpski narod
“Dodik je kapitulirao, većina je pokazala koliko su koristili referendume u političke svrhe. Referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH bio je samo politikanstvo, a služio je da prevari građane pred izbore. Ovdje se radi o poniženju NSRS, institucija RS, ponižavanju građana RS i ovim se derogira i diskredituje referendum po drugi put.

Predsjednik je 2011. i 2015. bio predlagač odluka NSRS da se provedu ovi referendumi. Sada kada odustaju od ovoga, jasno je da su kapitulirali i dezertirali i politički profitirali jer su tom pričom od 2011. do danas više puta varali građane", poručeno je na današnjoj press konferenciji.

Oni su rekli da je odluka o suspenziji referenduma dokaz da vladajuća većina sarađuje sa zapadnim silama, i radi protiv interesa RS.

''Pored toga što je ova odluka prevarantska, ona je i kolaboracionistička. Ona je najbolji dokaz da režim sarađuje sa dijelom zapadne administracije. To je proizvod njihovog straha od pritisaka na njih lično, zamrzavanje imovine i otvaranje afera. Onaj ko ih je doveo na vlast bolje zna o njima, nego oni sami. Nema nikakvih dilema da onaj koji ih je doveo na vlast, vrlo dobro zna o čemu se radi.

Kazao je kako ne očekuje da će oni koji godinama krše Ustav i zakone RS, te ponižavaju NSRS i ugrožavaju njen ugled, to učiniti, ali naglašava kako ovo pokazuje šta su sve spremni uraditi da bi se po svaku cijenu održali na vlasti.

"Bilo je veoma jadno i bijedno gledati face juče s koalicionog sastanka koje nemaju ni ljudskog ni političkog dostojanstva. Odluka iz 2015. godine da se raspiše referendum je predstavljala jednu vrstu avanturizma na što smo mi iz opozicije upozorili. Pokazalo se da režim u RS nije imao saglasnost i podršku Srbije i Rusije za donošenje ove odluke i održavanje referenduma. Sve je ovo urađeno u političke svrhe s ozbiljnim i nesagledivim posljedicama", rekao je Mihajlica.

Mihajlica je dodao da povlačenje jučerašnje odluke oživljava "srozani autoritet Suda BiH".

''Jučerašnje povlačenej odluke i u suštini potpuno poljuljani i srozani autoritet Suda BiH ponovno oživlljava. Sada će u Sarajevu shvatiti da RS odustaje od negacije lošeg rada i neprihvatljivog rada Suda i Tužilaštva BiH. Mi smo više puta konstatovali da je njihov rad na štetu RS".

Goran Đorđić iz Napredne stranke RS kazao je kako je Dodik kapitulirao kao predsjednik SNSD-a jer je pogazio njihovo osnovno programsko opredjeljenje, a to je samostalnost RS i nema više nikakav kredibilitet.

"Godinama se krije nacrt zakona o vlastima i pravima predsjednika RS. Kakav je ovo sistem kad su predsjednik i članovi NSRS iznad zakona i krše Ustav? Čemu onda da se nada narod? osnovni razlog što smo blokirali rad NSRS pasivno je što dalje ne može. Vlade bi u drugim zemljama podnosile ostavke da im se ovako nešto desi", istakao je.



Izvor: BN/Agencije

Komentari / 57

Ostavite komentar
Name

ISTINA

21.09.2017 11:06

Politicke kukavice,prevaranti,profiteri. Odlicne ocjene stanja.Vlast odlazi...polako,ali sigurno

ODGOVORITE
Name

Zozon

21.09.2017 11:35

Mogu oni samo kmečati zajedno sa šefom im Baketom. Čika Mile je prekuco ovu igricu što se zove politika. Trenutno opozicija u Republici Srpskoj ne prelazi 20 % biračkog tjela. Tako im i treba udružili su se sa Bakirom na rušenju Dodika i Republike Srpske. Ko s' đavolom tikve sadi o glavu mu se razbiju. Živjela Republika Srpska, jedina slobodna teritorija u okupiranoj Evropi.

Name

Premium 15

21.09.2017 11:36

Jel ono ovaj imao 300 glasova na izborima..

Name

Xl

21.09.2017 11:57

Bravo....to je prava istina...i treba ih na izborima kazniti da ni 15% ne predju.

Name

DEGOTHIA

21.09.2017 12:10

NE NAZIVAŠ TI SAM SEBE BEZ RAZLOGA ZOZON !!!.. POTLAČENI SE NE JAVLJAJU I ĆUTE JER IH SE VEĆINA BOJE OVIH DESPERADOSA IZ VLASTI, POŠTO RADE VEĆINOM ZA NJIH... KADA SE DESI VELIKI PRASAK I OVA KLEPTOMANSKA "TANDARAMANDARA" EKIPA KONAČNO NAPUSTI VLAST - VIDJEĆETE NAJVEĆE SLAVLJE NARODA I TO BAŠ U BANJA LUCI - BIĆE IH MNOGO VIŠE OD PROCJENE OD 20%...

Name

loša

21.09.2017 12:56

Da je Mihljica glasao za referendum onda,sad bi mogao reći da je kapitulacija.Ajde sad nek opozicija glasa protiv odluke o povlačenju referenduma(ako smije).

Name

VRS- rep Premium 15

21.09.2017 13:26

Da jeste !!! Ali zabotavili ste da je vas unistilac RS , u svakom smislu rijeci Milokrad imao jednu trsktorsku prikolicu glasaca kad je dosao na vlast!!! A sve ove godine na vlasti je kradjom i kupovinom glasova zaposljavajuci dezertere i bitange na budzet da bi ostao na vlasti.

Name

RVI - Zozon

21.09.2017 13:39

Evo nikad necu laznog patriotu Dodika podrzati!!!! i po tvome i ja sam Bakirovac.., ma ta prica vam je suplja jado, isto kao referendum o sudu i tuzilastvu, a drugo da nije kupio papke koji su se za saku eura prodali , sebe i svoj stav govori samo o njima, a ko ce imati 20% vidjece mo!!! Laz i prevara naroda moze jednom i nikad vise, samostalnist RS i referendumi su mu bili glavne lazi na kojima je dobijo zadnje opste izbore..,, A vise nece moci, u lazi su kratke noge!!! Rece stari narod

Name

I vi takodje

21.09.2017 14:14

I vi takodje.Ko od vas ima stanove po Becu.A to s ponizavanjem pocelo je 1868.Od vas.Radikala.Zato i ti ne se.. puno.U pet ratova ste nas uveli nepotrebno.Sin od Pasic je sav secer prosvercovao 1919. pa oni koji su ginuli na Kajmakcalanu ni secera ni gaca nisu imali.Cuti i pokri se usima.Idiote vec 200 godina vi umjesto moderne pravite seljacku drzavu.

Name

Re istina

21.09.2017 16:35

Jadan si ti covjek ako mislis da CE te ovakvi kao mihaljica borenovica i slicni njima priredit bolji buducnosti navedi primjer sta to mihaljica uradio nikad AMA bas ikadza dobro bit RS godinama uziva na grbaci ovog naroda to je nevidjeni parazit

Name

Za Peemijum

21.09.2017 17:47

Nije Mihajlica imao 300 glasova nego 3500. Lako je na CIK provjeriti. I imao je vise glasova od pola poslanika. Npr. Petar Djokic je imao 2900 glasova a ministar je i imma jos 3 ministra i javna preduzeca i pljacka gdje god stigne i to vam ne smeta. Sramota je lagati i izmisljati a i da je istina da ima 300 glasova to nije kriminal i to bi trebalo biti zadnje sto bi se prigovaralo. Mihajlica je zvanicno najaktivniji poslanik. Sa najvise diskusija, prijedloga, prisustva na zasjedanjima... Ne smetaju vam oni koji nisu nikad nista progovorili i ne dolaze na zasjedanja a uredno plate uzimaju. Razumijem da neko ima prema nekome simpatije ili antipatije ali trwba biti elementarno objektivan.

Name

karadjoz

21.09.2017 11:06

...a koji si ,pa sad ti?

ODGOVORITE
Name

ре

21.09.2017 11:50

На следећим изборима оваквим неће помоћи ни компензацијске листе. Сваки политичар који нема подршку народа је непотребан.

Name

Brčak

21.09.2017 12:09

Ta idi begaj! ;))

Name

Mile

21.09.2017 13:37

Hajde malo trezveno razmislite svi zar ovo nije najveci udarac miloradu zapad je kazao izadi pred kamere i reci da povlacis referendum ili ce mo te maci. Zar niste primetili na faci naseg presednika dok je to izgovarao kao da je sve svoje pokopao nije ni njemu lako da bi opstao morace pod hitno da uhapsi najmanje 15 svojih tajkuna.

Name

PRAVDA

21.09.2017 11:10

Istina boli.Valjda je sada narodu jasno ko ga vuce za nos i obmanjuje godinama.

ODGOVORITE
Name

poskok

21.09.2017 11:47

Opet se postavlja pitanje: "KOJI NAROD"???Jel to onaj narod koji glasa za pare, ili možda onaj što orgija pod šatorima, ili onaj što nema šta da jede a puna mu usta Dodika i njegovih, itd?Mi imamo vrlo malo naroda, ali zato imamo mnogo poltrona i prodatih jadova!

Name

NAPRED

21.09.2017 11:13

Dostojanstveno,dosljedno,iskreno.Svaka cast.Mihajlica im je sve rekao u brk vise pita.Narode otvori oci

ODGOVORITE
Name

Xxl

21.09.2017 14:52

Živjela Opozicija ...dole Vlada...i Automatima.

Name

Jdbsn

21.09.2017 11:14

Niko ni Baji nije nista poklonio pa nece ni on narodu. I on se borio na ulici za sebe, po ambasadama vuko za rukav na sve strane, rizikovao ovo ili ono da dodje do pozicije da bude vlast. Ako hocete bolje sutra borite se i mijenjajte nesto i na ulici, nece za vas niko drugi. Od price i tipkanja nema promjene. Baja se bori za sebe tako se i vi borite za sebe. On gleda sebe, pravi svoj uspjeh, nije dosao na vlast radi vas da vama nesto pruzi. Baji kapa dole za sposobnost. Zivi komforno, putuje i trosi kako on zeli za sebe, porodicu i najblize. Za svo to vrijeme narod (marvu) od koje zivi drzi pod laganom kontrolom bez pobune. Sledece izbore dobija jos ubjedljivije, jer su njegovi glasaci zacementirani na budzetu uz penzionere, a ostalih sto nisu za njega je sve manje jer se iseljavaju. Samo onda kad prestanu da se isplacuju budzetske plate i penzije, pa vase komsije i familija budu ugrozeni da prezive isto kao i vi, i budu morali da stanu na vasu stranu da nesto mijenjaju, moze doci do promjena. Do toga nece doci dok je kredita, a do tada sve je samo suplja prica i laprdanje.

ODGOVORITE
Name

re

21.09.2017 13:32

Mile se nije izborio on to ne zna,vec ga je tenk sfora postavio na vlast,zato sto su ga procijenili sa je prodana dusa.Mile po nalogu radi predao je generala Mladica,predsjednika Karadzica,upropastio sve ,sve prodao rafineriju,telekom,upropastio banke,dozvolio pljacku stranih banaka ovog napacenog stanovnistva.Saradjuje sa MMF treba da poveca akcize da bi dobio novi kredit od MMF,a to ce opet uzeti od naroda.Nema Mile nikakvih prijatelja to sto ide u Petersburg pred izbore da se slika sa Putinom je samo varanje naroda itd.Nisam stranacki opredjeljen slobodan sam i dobro sam sebi organizovao zivot,al Miletova politika ne vodi nigdje treba to mijenjati sto prije.

Name

OSA

21.09.2017 11:16

Ne ponizava Dodik narod,nego narod sam sebe ,zato sto ga bira na izborima.

ODGOVORITE
Name

Nikolaj

21.09.2017 11:17

Nemas ti pojma odakle si supalj. Referendum je tada raspisan da se dobiju izbori i zeznu takvi kao ti i opozicija za glasove. Sada isto to otkazuje za obecanje za kredit kojim ce kupiti sledece izbore odnosno budzetlije i penzionere. Za tebe je to spansko selo za razumjeti.

ODGOVORITE
Name

Goci

21.09.2017 12:20

Dodik pobjedjuje godinama na izborima otkud sada da je samo zbog referenduma?!Zao mi je moci ali on je politicar vise klase za vas.

Name

Pero Doboj

21.09.2017 11:17

Dodik ponizava EU,NATO,USA ,FBiH i ostale sprske neprijatelje.. Dosta je bilo vise poniazavnja srpskog naroda... Sada cemo referedumima pokazivati volju srpskog naroda koji na svjetkoj politickoj sceni svakim danom biva sve jači i prepoznatljiviji

ODGOVORITE
Name

luu

21.09.2017 11:40

Pero, je si li jucer ista za veceru dobio ili si rucao mitova o ugrozenosti Srpskog naroda.

Name

Racbo

21.09.2017 11:47

Ti si Pero očigledan dokaz da ni sve budale nisu iste. Ima ih svakakvih , ali ti si posebna vrsta. Ali nisi ti kriv .... priroda je napravila grešku.

Name

E VESEO BIO

21.09.2017 12:14

O KOM TO TI REFERENDUMU SANJAŠ, JADAN BIO PA VIDIŠ DA GA DODO NEĆE ORGANIZOVATI JESILI TI NORMALAN ILI DA TI SE TRAŽI MJESTO U PODROMANIJI U NOVOJ BOLNICI KOJU JE DODO OTVORIO.

Name

Komunist

21.09.2017 12:59

Republika Srpska polako ali sigurno nestaje zahvaljujuci Miloradu Dodiku i njegovoj lopovskoj bagri.

Name

Pssssstttt!

21.09.2017 11:18

Dodik ima najbolju gudru na svijetu. Milion ljudi je drogirao . Postali su ovisni samo o njemu

ODGOVORITE
Name

DNS

21.09.2017 11:19

Odakle tebi Mihaljica pravo da držiš predavanja nekome? Ti, Šukalo i vaš prijatelj Čavić nemate zajedno glasova koliko je dobio Marko Pavić u Prijedoru.

ODGOVORITE
Name

XXL

21.09.2017 11:36

Za gospodina DNS pa šta tu nije nekome jasno, naravno da je sve prevara i laž, ali u čemu je problem ako opozicija kaže istinu, i to vama smeta. Pa kako je gospodin Pavić i ostali dobili više glasova, pa naravno na lažnim obećanjima i manipulacijom. Ali to je za vas viša matematika, i to vi niste u stanju da skontate. Pametnom i previše.

Name

Banja luka

21.09.2017 11:38

marko pavic buvara nepismena e moj Prijedore

Name

Brzi

21.09.2017 11:45

Ovo je poniženje Srpskog naroda.

Name

D

21.09.2017 11:52

Svaka ti cast druze nek si rekao pa sta se on javlja glasove mogu na prste danizbroje svoje.hejehe

Name

Prijedor

21.09.2017 12:01

Mislis"DOBIO"?

Name

dns-lopovi

21.09.2017 12:09

dns se pretvara u deset puta gori snsd,jebo ih nešić i ostali kriminalci bez škole. Kod njih u zadnje vrijeme na lokalu prelaze oni koji su opljačkali narod,valjda namirisali krv. Ne znam da li su oni gori po Republiku Srpsku, ili oni udbaši sa Stevandićem, kuku nama sa njima bez Dodika. On ih zasad drži svezane da narod ne iskidaju kao zvijeri. Zamislite onda koliko su oni alavi na pare i vlast,,na kolike izdaje su spremni, kad ih samo prevrtljivi Mile može obuzdati. Ako ode Dodik, a ovi ostanu i opstanu u novoj koalicionoj vladi, tek smo onda najebali za sva vremena. Zato, ili svi neka idu u paketu, ili ne dirajte Mila, ako mislimo sebi dobro. Zamislite sutra vlast u kojoj su lopovi iz DNS, jadovi iz PDP i udbaši Stevandića? Računajte ako padne Mile, nema ni SNSD, ovim gore pobrojanim političkim kurvama tada ostaje samo da smažu za doručak koalicioni SDS i da sa srpskog naroda i Republike Srpske radi ko šta hoće?

Name

Komunist

21.09.2017 13:04

U Prijedoru su vrecama kradeni glasovi dokazano video snimkom samo sto je kod nas korupcija na nivou pa se nema kome zaliti jedino kolje u sake pa udri nek sve jeci ima Mile sto kruskom lijeci.

Name

Iskren

21.09.2017 11:22

Suti misu

ODGOVORITE
Name

Zozon

21.09.2017 11:40

Samo nastavite sa postupcima kao neki dan u skupštini, nema na idućim izborima cenzus da pređete. Ali to je vaša stvar... Čika Mile maestralno vuče potez za potezom. Ispitajte malo javno mnjenje i vidite kako stojite. Meni se čini izuzetno loše. Bježe vam poslanici kao ludi od vas. Mora se zapitati, šta je u pitanju.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

21.09.2017 13:02

Pozdravio te Lažanski, Đaković, i ostali takozvani..... !?

Name

Lav

21.09.2017 11:52

Mis ti je tata i tvoj predsednik

ODGOVORITE
Name

papci

21.09.2017 11:54

Počnite vi sad iz opozicije sa nacionalizmom, busajte se u prsa ko će više štititi RS, pa ćete vidjeti kako se to kod stranaca cijeni? Ne znam ni što vas upozoravam, kad će šta god vi radili i na šta god u dogovoru sa strancima pristali, vlast da bi sačuvala svoju guzicu pristati na tri puta više. Možda je to i dobro, čak mislim kakvi ste svi, da bi trebalo dosta ojačati BiH, za velike novčane transakcije-pomoć, par milijardi evra, pola bespovratno, pola sa povoljnim kreditom, te sa otpisom dijela duga Republici Srpskoj od strane mentora. Kako ste nas vodili i koje ste pare pokrali u ratu i posle rata mogli smo danas biti najbogatiji narod u Evropi. Bolje je ako može da dobijemo te pare i popustimo šta traže stranci, sa tim da ostane vlada i parlament Srpske, nego da prođemo kao Srbi sa KiM,, koje je srpska vlast opljačkala i isporučila besplatno. Vlasti u Srbiji su bez rata mogli dati Kosovu konfederalnu republiku, natu tamo bazu, dobiti najmanje 30 milijardi evra u kešu i ostati legalnim pravnim putem prije davanja teritorije vlasnici svega vrijednog, od prirodnih resursa, do jakih firmi, te pod okriljem uneska zaštititi sve naše spomenike kulture i vjerske objekte koji bi dobili eksteritorijalni status, šiptari nad njima ne bi imali nikakvo zakonsko pravo uprave i zaštite,, odnosno, bili bi pod fizičkom zaštitom Srbije i UN. Amerikanci se sve pitaju danas, pitali su se i 1999 godine, da su naši pristali, sve bi gore napisano bilo realizovano, a Kosovo nikad ne bi postalo priznata država. Dobro pazite papaci da nas ne zavalite, mada sam lično skeptičan poznavajući strukturu ličnosti "vođa"

ODGOVORITE
Name

Djokic

21.09.2017 11:54

Zato ja i Marko imamo pravosnazne sudske zatvorske presude.Postenje se ne isplati.

ODGOVORITE
Name

AR

21.09.2017 12:33

Kad svom narodu radi ovako onda se trebamo zapitati kako je svim ostalim sto nisu pobjeni I protjerani iz RS-a

Name

Budala

21.09.2017 12:58

Bravo Đole, sve čestitke tebi i Markanu. Nema ništa bez sudske presude za kriminal. Ali obavezno pravosnažna da bude! Samo takve uvažavamo! Što više, to je naša perspektiva izvjesnija ! Hahahahaha!!!

Name

Nikola neznanovic.

21.09.2017 12:46

Dodik i Zeljka Cvijanovic gube vlast Sada neznaju sta da rade pa zavlace narod obecavaju daju mita pare one stosu pokrali od naroda.To im vise ne pomaze dostaje bilo.Daba i policija i sud i voska takkuni stosu sanjima.Najboljebim bilo da podnesu ostavke.Da narod malo ozivi.A oni da odgovaraju za sve stosu doveli SR.u bakrot poz.

ODGOVORITE
Name

CIK

21.09.2017 12:47

Mihajlica je imao vise glasova nego pola poslanika SNSD,DNS i SP. Papci lazu i pisu protiv njega. Najaktivniji poslanik u ovom mandatu. Pametnom dosta

ODGOVORITE
Name

poo

21.09.2017 13:03

Pa Dodik je Hrvat Franjevac ljudi shvatite to vec jednom.

ODGOVORITE
Name

Па

21.09.2017 13:35

Михаљица је све у праву али његова се пика као и овај мој коментар. Ни ти он нити ја имамо подршку гласача

ODGOVORITE
Name

borac

21.09.2017 13:58

Kakva vlada kakva skupstina napravili sve institucije a nemamo drzave sve je to napravljeno da bi se opljackao narod i mogu reci uspjesno to rade cak se dizu krediti da bi se ukralo a narod ovca gleda ko se reklamira kao veliki srbin i izabrase nekog ko uopste nije srbin marva obicna pokazace to sledeci izbori nisam ni za SDS i to je otrcana stranka kad vidis koliko preletaca a uglavnom iz SDS-a to je znak ko je u stranci moje misljenje da treba baciti ratne stranke i birati mladje jer su i osnivaci mladji ljudi i nadati se promjenama ovi su setiri godine proveli klevetajuci i tuzavajuci se sudovi nemaju vremena za narod.

ODGOVORITE
Name

Tag

21.09.2017 14:01

Treba uočiti da su Srbi sami sebe ponizili glasajući više puta za Milorada Dodika a uz to time i prokockali svoj život koji im je dotični potpuno upropastio.

ODGOVORITE
Name

krsto

21.09.2017 15:14

Prvo je po nalogu zapada amnestirao dezertere,posle je omalovazio i degradirao branioce R.Srpske i taj suludi zalet ga je ponukao na kŕaju krajeva i da podijeli Srpski naŕod sto bi za cilj bio bratoubilacki ràt..Pa nismo mi lud narod da nas jedan svercer i lopov odvede u provaliju zàpadnu...Ima da leti s vlasti i zapadnog namjesnistva dok mu narod nije pokazao smijer...

ODGOVORITE
Name

Patriota

21.09.2017 16:17

Podrska SRS RS i Mihajlici.Casno,posteno,iskreno.

ODGOVORITE
Name

sudija

21.09.2017 16:38

Đaba vam svaka priča Dodik 2018 opet pobjeđuje SNSD Sa buđetom presjednika od 10 mil. eto 10-15 papaka i vlast još 4 god.

ODGOVORITE
Name

petar markic

21.09.2017 19:49

Dodik i opet dodik tu dileme nema...

Name

007

22.09.2017 05:58

Zavrsice banda u zatvoru,zbog brutalne pljacke naroda,javnih preduzeca, budjeta i fondova

ODGOVORITE